تصمیم امریکا و اسرائیل برای غزه
امارات به انضمام اسرائیل و ایالات متحده به دنبال آن هستند تا غزه توسط محمد دحلان، گزینه مورد نظر آنها برای تشکیلات خودگردان فلسطین اداره شود تا اوضاع و احوال در کرانه باختری و غزه بر اساس آنچه که سناریوهای آنها میگوید پیش برود.
به گزارش شرق؛ حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح و تحلیل طرح امارات برای اداره غزه و کنشگری سیاسی درباره آینده این منطقه پرداخت که به شرح زیر از نظر میگذرد: چندین نظریه در رابطه با اداره غزه پس از شروع عملیات طوفان الاقصی مطرح شده است. نخست اینکه غزه توسط اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین زیر نظر مصر اداره شود که حماس با این پیشنهاد مخالفت کرد؛ چراکه حماس دارای تجربه مدیریتی در غزه بوده و طبیعی است که اگر این اتفاق بخواهد رخ دهد بدون شک اخراج و خلع سلاح حماس از غزه رخ خواهد داد و به همین دلیل این جریان فلسطینی زیر بار مدیریت غزه توسط اسرائیل نخواهد رفت.
دوم آنکه رژیم صهیونسیتی در گذرگاه فیلادلفیا که تنها گذرگاه زمینی به خارج از غزه به حساب میآید، مستقر شود و رفت و آمد گروههای مختلف غزه را کنترل کند که این مسئله هم با مخالفت گروههای فلسطینی مواجه شده است. مساله سوم مسئله حضور امارات متحده عربی در غزه و اداره آن توسط این کشور است. امارات در چنین سطحی نیست که بخواهد بدون هیچ اقدام مثبتی غزه را مدیریت کند و این در حالیست که علاقه این کشور به انضمام آمریکا و اسرائیل انتخاب محمد دحلان به عنوان رئیس جدید تشکیلات خودگردان فلسطین است. او نزدیکی زیادی به امارات و ایالات متحده و اسرائیل میتواند داشته باشد و بر همین اساس بهترین گزینه این سه ضلعی برای اداره تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود.
با توجه به سن بالای محمود عباس که از ۹۰ سال تجاوز کرده است، امارات به انضمام اسرائیل و ایالات متحده به دنبال آن هستند تا غزه توسط محمد دحلان، گزینه مورد نظر آنها برای تشکیلات خودگردان فلسطین اداره شود تا اوضاع و احوال در کرانه باختری و غزه بر اساس آنچه که سناریوهای آنها میگوید پیش برود. تمامی این اتفاقها در زمانی رخ میدهد که دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده قرار است به زودی وارد کاخ سفید شود و بدون شک او در قبال منطقه و خصوصاً کشورهایی مانند سوریه، یمن و لبنان نگاه متفاوتی را دنبال میکند که همین مسئله میتواند به پرونده اوکراین هم تعمیم داده شود و در نهایت او به دنبال آن است بتواند سناریوی خود در قبال خاورمیانه را پیش بکشد.
سوابق گذشته از دوره اول ریاست جمهوری ترامپ و همچنین رفتار و گفتار فعلی وی نشان میدهد که او همچنان به دنبال تامین منافع کلان ایالات متحده است و در این راه سعی میکند به هر ترتیب که شده این اهداف را دنبال و محقق کند. بر همین اساس ترامپ سعی میکند تا قبل از دو هفته دیگر نتانیاهو را به سمت یک جمعبندی کلی از پرونده غزه سوق دهد و جنگ را به پایان برساند. بر همین اساس نتانیاهو به دنبال آن است تا یک راهحل مشخص را دنبال کند و بتواند از این وضعیت خارج شود. نخست وزیر اسرائیل به دنبال آن است قبل از برقراری هرگونه آتش بس سرای اسرائیل را به تلآویو بازگرداند اما حماس در مقابل به دنبال آن است که قبل از این اقدام، توافق آتش بس به صورت جامع اجرا شود.
در این راستا باید توجه داشت که در مورد اداره غزه اختلاف دیدگاه میان قطر و امارات همچنان پابرجا است. در قطر نگاه متفاوتی نسبت به اسلامگرایان فلسطینی وجود دارد و نزدیکی قطر به حماس باعث شده تا دیدگاه ایالات متحده و حتی اسرائیل و امارات نسبت به دیدگاه دوحه به این جریان اختلاف فاحش داشته باشد. قطر به دنبال آن است که شرایط را به صورتی رقم بزند که حماس و جهاد اسلامی مدیریت غزه را به عهده بگیرند. البته در این راست و پیشنهاد داده شده که یک هیئت نظارت بر آتش بس میان آمریکا و کشورهای عربی منطقه تشکیل شود ا بر روند آتشبس در غزه نظارت داشته باشند