|

کمتر از یک‌چهارم بیمارستان‌ها از این تخصص بهره‌مندند!

رشد مداخلات غیرقانونی در زمینه درمان اختلالاتی از جمله لکنت زبان در فضای مجازی و توسط افراد فاقد صلاحیت موجب بروز عوارض جبران‌ناپذیر و سردرگمی مراجعین شده است.

کمتر از یک‌چهارم بیمارستان‌ها از این تخصص بهره‌مندند!

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ صادق روشن‌دل، عضو هیئت مدیره و رئیس کمیته فنی انجمن علمی گفتاردرمانی ایران، همزمان با اول اردیبهشت، روز ملی گفتار درمانی بر ضرورت تصویب آیین‌نامه صلاحیت حرفه‌ای برای گفتاردرمانگران تأکید کرد و آن را یکی از راهبردهای مهم برای جلوگیری از مداخلات غیرقانونی و فاقد صلاحیت در درمان اختلالات گفتار، زبان، صوت و بلع دانست.

روشن‌دل با ابراز نگرانی از افزایش مداخلات غیرحرفه‌ای در فضای مجازی گفت: در روزهای اخیر شاهد رشد مداخلات غیرقانونی در زمینه درمان اختلالاتی مانند لکنت زبان توسط افراد فاقد صلاحیت هستیم که موجب بروز عوارض جبران‌ناپذیر و سردرگمی مراجعین شده است. تصویب آیین‌نامه صلاحیت حرفه‌ای، به همراه نظارت دقیق نهادهای مسئول، می‌تواند به‌طور جدی از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند. انجمن علمی گفتاردرمانی ایران آمادگی کامل برای همکاری در تدوین این آیین‌نامه با وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی دارد.

سهم کم خدمات گفتاردرمانی در بیمارستان‌ها

رئیس کمیته فنی انجمن علمی گفتاردرمانی ایران، به کمبود شدید متخصصان گفتار درمانی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها هم اشاره و تاکید کرد: با وجود سابقه ۵۰ ساله رشته گفتاردرمانی در ایران، تنها ۲۵ درصد از بیمارستان‌های کشور از خدمات این تخصص بهره‌مند هستند. این در حالی است که بسیاری از بیماران بستری، از جمله افرادی که دچار سکته مغزی یا آسیب‌های مغزی شده‌اند، به خدمات گفتاردرمانی نیاز دارند.

او ادامه داد: انتظار می‌رود که وزارت بهداشت و دولت در آزمون‌های استخدامی آینده، ردیف شغلی ویژه برای گفتاردرمانگران در نظر بگیرند تا این مشکل ساختاری برطرف شود.

پوشش بیمه‌ای کافی نیست

روشن‌دل درباره پوشش بیمه‌ای خدمات گفتاردرمانی هم بیان کرد: با توجه به افزایش شیوع اختلالات گفتار و زبان و نیاز مراجعان به درمان‌های طولانی‌مدت، ضروری است که نهادهای بیمه‌گر مانند بیمه سلامت و تأمین اجتماعی پوشش گسترده‌تری برای این خدمات فراهم کنند.

به گفته او، در حال حاضر تنها بیماران تحت پوشش سازمان بهزیستی از خدمات بیمه سلامت بهره‌مند هستند که این اقدام مثبت، اما ناکافی است. برای تسهیل روند درمان و کاهش هزینه‌های درمانی برای خانواده‌ها، لازم است پوشش بیمه‌ای خدمات گفتاردرمانی افزایش پیدا کند.

 

 

 

منبع: همشهری