|

مجتبی جباری آخرین ناجی استقلال؟

استقلال در بدترین روزهای خود در اندیشه موفقیت و کسب عنوان قهرمانی در جام حذفی است و چه‌بسا با گرفتن یک جام و صعود به لیگ قهرمانان آسیا بتوانند نتایج وحشتناک این فصل را کمی تسکین دهند.

مجتبی جباری آخرین ناجی استقلال؟

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ اغراق نیست اگر بگوییم بدترین سال استقلال را در تاریخ لیگ برتر شاهد هستیم. تیمی که فقط با شش پیروزی در لیگ برتر این فصل، هفت سرمربی طی 27 هفته به خود دیده است. با وجود خرج قابل توجه مالک باشگاه استقلال که تصور می‌شد روند باشگاه با تغییرات بسیار مثبتی همراه شود این تیم را تا سه هفته پایانی حداقل روی کاغذ یکی از گزینه‌های سقوط به لیگ آزادگان معرفی کرده است.

با این حال استقلال در بدترین روزهای خود در اندیشه موفقیت و کسب عنوان قهرمانی در جام حذفی است و چه‌بسا با گرفتن یک جام و صعود به لیگ قهرمانان آسیا بتوانند نتایج وحشتناک این فصل را کمی تسکین دهند. در این گزارش فرازوفرود تیمی را در گفت‌وگو با حسن روشن مورد بررسی قرار خواهیم داد که هوادارانش عادت ندارند تیم‌شان در قعر جدول برای بقا بجنگد.

نکونام، خیر یا شر؟

فصل گذشته استقلال تا پایان هفته بیست‌وهشتم یعنی دو هفته مانده به پایان لیگ برتر، صدرنشین بلامنازع این رقابت‌ها بود و کمتر کسی تصور می‌کرد پرسپولیس بتواند به این تیم برسد اما مصاحبه‌های جنجالی و غیرضروری جواد نکونام، همچنین مهدی هاشمی‌نسب علیه مدیریت باشگاه استقلال، همچنین رقبای خود، تمرکز این تیم را گرفت تا پرسپولیس چراغ خاموش به صدر برسد و درنهایت قهرمانی را به‌دست بیاورد. نکونام اما برای فصل بعد تغییر رویکرد داد و با جذب بازیکنانی که حالا مشخص‌شده کارایی فنی بسیار پایینی داشتند، مسیر این تیم را تغییر داد.

نکونام بعد از دو ماه از هدایت استقلال برکنار شد اما به‌گفته کارشناسان، ویرانه‌ای که او تحویل داده به این راحتی‌ها قابل بازسازی توسط هیچ مربی‌ای نیست. قبل از اینکه نکونام به استقلال بیاید همین اتفاقات در فولاد خوزستان نیز رخ داد. در فصل اول مربیگری‌اش، نتایج قابل قبول بود اما در فصل دوم، فولاد با هدایت نکونام فقط 34 درصد پیروزی کسب کرد و کنار رفت.

فولاد فصل پیش تبعات فنی آنچه نکونام باقی گذاشته بود را پشت‌سر می‌گذاشت و هفته پایانی موفق شد در لیگ برتر بماند اما حالا در این فصل با مربیگری یحیی گل‌محمدی توانسته جزو چهار تیم برتر لیگ باشد. نکونام که این روزها شایعه مهاجرتش به کشور دُبی به گوش می‌رسد، تیمی را نگاه می‌کند که در هر صورت دستپخت خودش است.

موسیمانه، کلاه بزرگی که سر استقلال رفت

پیتسو موسیمانه، سرمربی‌ای که هیچ‌کس متوجه نشد چطور سر از استقلال درآورد، سرانجام به بدترین شکل ممکن از جمع آبی‌پوشان جدا شد و دست مسئولان این تیم را در پوست گردو گذاشت. اگر نهادهای نظارتی توجه بیشتری به رفت‌وآمد مربیان در استقلال یا هر تیم دیگری می‌کردند، طبعاً به مسائل عجیبی می‌رسیدند. اینکه به‌یک‌باره مدیران باشگاه استقلال براساس چه تحلیلی یک مربی آفریقایی را انتخاب می‌کنند و طلب او را نمی‌دهند تا او بتواند با یک شکایت قانونی بیش از یک میلیون دلار از باشگاه استقلال طلب کند، موضوعی نیست که بتوان به این راحتی‌ها از آن عبور کرد.

موسیمانه همراه با استقلال 14 بازی رسمی روی نیمکت نشست و تعداد باخت‌های او بیشتر از بردهایش بود. پیتسو حدود 30 درصد، یعنی چهار بازی را با شکست پشت‌سر گذاشت و یک آمار عجیب برای استقلال ـ یکی از غول‌های فوتبال ایران ـ ثبت کرد. او که به مساویمانه هم معروف شده بود، هفت تساوی را هم به دست آورد. در این میان فقط سه‌بار استقلالی‌ها با این مربی آفریقای جنوبی طعم برد را چشیدند. او درنهایت بعد از فسخ یکطرفه با استقلال با انجام یک مصاحبه طوفانی اعلام کرد که باشگاه استقلال به اعتبار مربیگری او لطمه زد و از اول هم نباید به تیمی چون استقلال می‌رفت!

بختیاری‌زاده چرا رفت؟

شاید یکی از قربانیان سوءمدیریت در استقلال کسی نباشد جز سهراب بختیاری‌زاده که دو بار در مقاطع کوتاه هدایت استقلال را پذیرفت اما به بدترین شکل با او رفتار شد. در مقطع اول بعد از برکناری نکونام، او نفر اول نیمکت آبی‌ها شد. بختیاری‌زاده، پس از دیدار استقلال و السد قطر، جای جواد نکونام را گرفت تا به‌عنوان سرمربی موقت، استقلال را تا زمان انتخاب سرمربی جدید این تیم هدایت کند. درست است که سهراب کارش را با برد مقابل هوادار شروع کرد اما به ذوب‌آهن و النصر باخت تا هواداران استقلال خاطرات خوبی از دوران حضور او به‌عنوان نفر اول کادر فنی نداشته باشند.

نکته قابل‌توجه این سه بازی اینکه، بختیاری‌زاده در تمام آنها و در نیمه دوم که به نیمه مربیان معروف است، بازنده بود. او در مقابل هوادار با نتیجه یک بر صفر، در مقابل ذوب آهن با نتیجه سه بر صفر و در مقابل النصر عربستان با نتیجه یک بر صفر شکست خورد و در هیچ‌کدام از این نیمه دوم این سه مسابقه، خبری از گلزنی تیم او نبود. موسیمانه آمد و بختیاری‌زاده دوباره نفر دوم شد و بعد از جدایی این مرد آفریقایی بار دیگر بختیاری‌زاده به‌عنوان سرمربی موقت، هدایت استقلال را پذیرفت. با بازگشت سهراب به نیمکت، استقلال در اولین گام موفق شد استقلال خوزستان را با دو گل شکست دهد.

پس از آن، او در نشست خبری اعلام کرد که تنها تا بازی مقابل مس رفسنجان روی نیمکت خواهد نشست و باشگاه باید هرچه سریع‌تر سرمربی جدید خارجی را انتخاب کند. دیدار با مس رفسنجان با تساوی بدون گل به پایان رسید، اما واکنش برخی هواداران به این نتیجه برای سهراب خوشایند نبود. او که وعده داده بود بعد از این بازی کنار می‌رود، در کنفرانس مطبوعاتی بعد از مسابقه، با دلخوری از تیم جدا شد.

اما به‌دلیل ادامه مذاکرات استقلال با گزینه‌های مختلف و در پیش بودن دو بازی حساس مقابل شمس آذر و الریان، مدیران باشگاه از بختیاری‌زاده درخواست کردند که بار دیگر هدایت تیم را موقتاً برعهده بگیرد. او موفق شد استقلال را در دو مسابقه خارج از خانه به پیروزی برساند و تیم را در جام حذفی و لیگ نخبگان آسیا به مراحل بعدی برساند. اما درنهایت به‌دلیل اعتراض هواداران از هدایت استقلال کنار رفت.

بوژوویچ، شکست‌خورده مطلق

مرد کروات که از استقلال خوزستان با داستان‌های عجیب به استقلال تهران آمد طی 9 مسابقه، پنج تساوی و چهار شکست را تجربه کرد تا بدون کسب حتی یک برد، بدترین مربی تاریخ باشگاه لقب بگیرد. او که قرار بود تا پایان فصل مبلغ 200 هزار یورو دریافت کند، بعد از 9 مسابقه و دریافت تقریباً 180 هزار یورو اخراج شد. مجتبی جباری، دستیار او، حالا سرمربی استقلال شده است. مردی که سال‌ها سعی کرده بود به سمت فرهنگ روی بیاورد و با افتتاح یک «خانه کتاب» رویکرد متفاوتی را از خودش نشان داده بود، به فوتبال بازگشت تا شاید این سه هفته پایانی برای آنها با پایانی خودش همراه باشد.

حسن روشن از بحران استقلال می‌گوید

اگر کسی از بیرون به باشگاه استقلال نگاه کند شاید تصور کند اصلاً مدیر در این باشگاه حضور ندارد و بسیاری از تصمیمات به‌شکل غیر قابل باوری برای تخریب این باشگاه اتخاذ می‌شود. حسن روشن، پیشکسوت این باشگاه، در گفت‌وگو با هم‌میهن معتقد است، انتخاب بوژوویچ از ابتدا هم اشتباه بود و به‌جای صرف این هزینه زیاد، مدیران باشگاه باید کار را با یک مربی ایرانی ادامه می‌دادند و برای فصل یک مربی کارآمد خارجی را استخدام می‌کردند تا کار را به درستی پیش ببرد.

حسن روشن می‌گوید، بوژوویچ از بدترین مربی ایرانی هم دانش‌اش کمتر بود و مدیران استقلال نباید وارد چنین بازی اشتباهی با انتخاب‌های اشتباه می‌شدند. گفتنی است برای ریشه‌یابی بحران استقلال سعی کردیم با مدیران و اعضای هیئت‌مدیره باشگاه صحبت کنیم که هیچ‌کدام حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند. مدیرانی که در روزهای برد حضور دارند و در روزهای شکست، غیب‌شان می‌زند.


 

منبع: هم میهن