پشتپرده خرید و فروش عتیقه و زیرخاکی در فضای مجازی/ ویدئو
کلاهبرداران عتیقه چگونه جیب مردم را خالی میکنند؟ خرید و فروش عتیقه و زیرخاکی گروه خرید و فروش عتیقه فروش وسایل قدیمی سایت قیمت گذاری عتیقه وسایل قدیمی منزل دیوار کانال قیمت گذاری عتیقه قیمت عتیقه جات زیرخاکی سمساری عتیقه فروشی
![پشتپرده خرید و فروش عتیقه و زیرخاکی در فضای مجازی/ ویدئو](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/ByHnIwaF7OcU/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKUTRupifE_ckyBsxV0TE_5g,,/%D8%B9%D8%AA%DB%8C%D9%82%D9%87.jpg)
به گزارش شبکه شرق، کلاهبرداران و فروشندگان عتیقههای تقلبی چند سالی است که با روشهای گوناگون از جمله ارسال پیامکهای فریب، جیب قربانیان خود را خالی میکنند.
کارشناسان قوه قضاییه علاوه بر کارشناسان میراث فرهنگی، از کسانی هستند که با این جریانهای کلاهبرداری سروکار دارند.
آنها علت اصلی افزایش چنین کلاهبرداریهایی را رواج طمع «یک شبه پولدار شدن» میدانند.
هشدار نسبت به کلاهبرداری در پوشش خرید و فروش عتیقه
یک جرمشناس نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش اموال و اشیای تاریخی هشدار داد و گفت که عمده اقلامی که تحت عنوان اشیاء تاریخی به فروش میرسد، جعلی و در واقع دامی برای کلاهبرداری است.
وحید سلطانی، جرمشناس با اشاره به کلاهبرداری در حوزه فروش اشیای تاریخی گفت: یکی از مواردی که چندین سال است شاهد وقوع آن هستیم، کلاهبرداری در پوشش فروش سکههای تاریخی یا اجناس و اشیای قدیمی است، شیوهای که اگر روزگاری با ترفند پیامک و... انجام میشد، امروزه با پیچیدهتر شدن روابط و تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مصادیق آن نیز پیچیدهتر از قبل شده است.
او ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی، مصادیق مجرمانه از قبیل خرید و فروش اموال تاریخی ـ فرهنگی که در اصطلاح عامیانه به آن عتیقهجات، دفینه یا اموال زیر خاکی میگویند نیز وارد حیطههای کلاهبرداری یا به کارگیری شیوههای متقلبانه از طریق جعل و اسناد جعلی شده است. تجربیات روانشناسی نشانگر آن است که متقلبان بدل انداز، کلاهبرداران و جاعلان اموال تاریخی-فرهنگی، بهره هوشی بالاتر از قربانیان خود را داشته و از این طریق توانستهاند با توسل به شیوههای متقلبانه و طمع خریداران، آنان را به دام خود جلب و با طعمهگذاری از این افراد کلاهبرداری کنند.
سلطانی با بیان اینکه قانونگذار در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی از ماده ۵۵۸ تا ۵۶۹ (فصل نهم، تخریب اموال تاریخی، فرهنگی) به جرمانگاری و مجازات رفتارهای مجرمانه مرتبط با میراث فرهنگی پرداخته است، گفت: نگاهی به آمار یگان زحمتکش حفاظت میراث فرهنگی، حکایت از آن دارد که تنها در سال ۱۴۰۲ و استان اصفهان، از میان اموال تاریخی-فرهنگی کشفشده، فقط یک ششم آن اصالت داشت و مابقی تقلبی بودند. لازم به ذکر است همین روند را در استانهای درگیر با موضوع حفاری غیرقانونی مانند استانهای مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و گیلان و... را نیز با فراوانی کمتر شاهد هستیم.
این جرمشناس با تاکید بر اینکه عمده اشیای تاریخی که به فروش میرسد، جعلی و در واقع دامی برای کلاهبرداری از مردم است، گفت: متاسفانه سقوط برخی از ارزشها و ترویج روحیه یک شبه پولدار شدن، سبب شده تا تعداد قابل توجهی از مردم به سمت چنین معاملاتی گرایش پیدا کنند. از طرفی دیگر نیز گستردگی پهنه میراث فرهنگی و تمدن کشور در کویرها، کوهها و نقاط دور از دسترس و همچنین کمبود بودجه و نیروی انسانی آموزش به این معضل نیز دامن زده است.
او ادامه داد: آگاهی مردم نسبت به شیوههای کلاهبرداران که در بسترهای فضای مجازی نیز متاسفانه شاهد آن هستیم، توجه به هشدارها و آموزشهای مسئولین امر به جهت پیشگیری از قربانی شدن در برابر این نوع جرایم، در ناکام گذاشتن مجرمان بسیار تأثیرگذار است.
سلطانی درباره اینکه افراد در صورت مواجهه با کلاهبرداران چه باید انجام دهند، گفت: برخی زمانی که مورد کلاهبرداری قرار میگیرند، به سبب آنکه خود مرتکب اقدامی غیرقانونی شدهاند، از طرح شکایت واهمه دارند. اما توصیه من این است که در صورت مالباختگی، حتماً موضوع را به ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانها اطلاع داده شود تا یگان حفاظت پیگیریهای لازم را برای شناسایی، تعقیب، دستگیری و استرداد وجوه با هماهنگی مقام قضایی انجام دهد.