واکنش آمریکا به سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران/ جزئیات تشکیل کمیته مشترک امنیتی و توافق امنیتی ایران و عراق اعلام شد
رئیس اقلیم کردستان عراق گفت: از آنجایی که از نظر ما امنیت ایران، امنیت عراق و اقلیم کردستان است، خاک اقلیم هرگز نقطه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.
به گزارش شبکه شرق، «نیچروان بارزانی» با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گامهای موثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.
«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، میزبان «نیچروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق و هیات همراه بود.
در این دیدار، حسین امیرعبداللهیان ضمن ابراز خرسندی از سفر نیچروان بارزانی به تهران، روابط میان ایران و اقلیم کردستان عراق را در حوزه رسمی و مردمی روابطی قدیمی، دوستانه و ناگسستنی توصیف کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سفر آقای بارزانی به تهران را فرصتی مهمی در تقویت روابط ایران و اقلیم کردستان عراق، به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری دانست و ابراز امیدواری کرد که روابط فیمابین از این پس با شتاب بیشتری به پیش رود.
امیرعبداللهیان همچنین ارتقای نقش اقلیم در چارچوب قانون اساسی عراق را مورد اهتمام جدی جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به روابط برادرانه میان مقامات اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران افزود: این روابط در خدمت مناسبات دوستانه و سازنده میان دو کشور ایران و عراق قرار دارد.
نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در تمامی تحولات تاریخی و مهم در کنار اقلیم کردستان و عراق بوده است، نقش جمهوری اسلامی ایران در روند تحولات عراق را تاریخی، سازنده و ماندگار دانست.
رئیس اقلیم کردستان عراق افزود: از آنجایی که از نظر ما امنیت ایران، امنیت عراق و اقلیم کردستان است، خاک اقلیم هرگز نقطه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.
او با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گامهای مؤثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.
بارزانی همچنین با اشاره به دیدار بسیار خوب خود با رهبر انقلاب، این ملاقات را بسیار شیرین، مفید و راهگشا توصیف کرد و افزود: با توجه به صحبتهای امروز مقام معظم رهبری و نیز مباحث مطرح شده در دیدار امروز با دکتر رئیسی، رئیس جمهور اسلامی ایران، برای تحقق منافع مشترک در روابط دوجانبه از جمله در حوزه اقتصادی و تجاری حداکثر تلاش و همکاری را خواهیم داشت.
در پایان این دیدار، حسین امیرعبداللهیان از نقش اقلیم در استقبال و میزبانی از زائران امام حسین (ع) و عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین حسینی تشکر و قدردانی کرد.
واکنش آمریکا به سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه، به سوالاتی درباره سفر رئیس اقلیم کردستان به ایران و موضع تهران درباره پذیرفتن آتشبس از سوی گروه حماس در جنگ غزه پاسخ داد.
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که چه نظری درباره سفر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان به ایران دارد، گفت: ما مدام تشویق به تنشزدایی کردهایم اما نظری درباره این سفر به خصوص نداریم.
میلر در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به این که آیا سفر بارزانی تاثیری روی ثبات عراق خواهد داشت و به آن کمکی خواهد کرد، گفت: نمیخواهم درباره این گفتوگوی به خصوص اظهار نظر کنم اما ما مسلما، همیشه تشویق به انجام شدن گفتوگوهایی کردهایم که به تنشزدایی و ثبات بیشتر در منطقه، از جمله در قبال ایران میانجامد.
بارزانی، روز دوشنبه، در سفر به ایران با مقام معظم رهبری و وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد.
رئیس اقلیم کردستان در این سفر با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران در تمامی تحولات تاریخی و مهم در کنار اقلیم کردستان و عراق بوده است، نقش جمهوری اسلامی ایران در روند تحولات عراق را تاریخی، سازنده و ماندگار دانست. از آنجایی که از نظر ما امنیت ایران امنیت عراق و اقلیم کردستان است، خاک اقلیم هرگز نقطه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.
میلر در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره پیام منتشرشده حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در شبکه اجتماعی ایکس، درباره آتشبس غزه و این که ارزیابی او از نقش ایران در پایان دادن به جنگ غزه چیست، ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرده و گفت: هیچ نقشی از ایران در پایان دادن به جنگ غزه نمیبینم. شما شاهد آن بودهاید که ایران از همان اول، یکی از بزرگترین محرکان این درگیری بوده است، از جمله، تامین مالی حماس، حمایت از حماس و تامین مالی و حمایت از حزبالله و دیگر گروههایی که آشکارا، به ایجاد بیثباتی کمک کردهاند، نه فقط راجع به حملات علیه اسراییل، بلکه در زمینه نیروهای نیابتیشان، از جمله حوثیها (انصارالله یمن) و حملاتشات علیه کشتیرانی بینالمللی و ثباتزدایی دز منطقه. بنابراین، شاهد نقش سازندهای از ایران نیستم.
ادعاهای میلر در واکنش به اظهارات امیرعبداللهیان در پی این مطرح میشود که وزیر امور خارجه ایران در پیامی در شبکه ایکس از گفتوگوی با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس درباره آخرین تحولات مذاکرات آتشبس در جنگ غزه خبر داده و به نقل از هنیه نوشت: «ما پاسخ حماس را به طرح پیشنهادی مصر و قطر برای توقف حملات اسرائیل، تبادل اسرا، رفع محاصره انسانی و… ارسال کردیم. اکنون توپ در زمین مقابل است. ما در نیات خود صادق هستیم.»
جنبش حماس اعلام کرده است که اسماعیل هنیه به نخستوزیر قطر و رئیس دستگاه اطلاعات مصر اطلاع داده که حماس با پیشنهاد آنها برای آتشبس در غزه موافقت کرده است.
تکرار ادعای آمریکا مبنی بر حمایت مالی و تسلیحاتی ایران از گروههای مقاومت منطقه، از جمله حماس و کنترل اقدامات آنها در حالی است که مقامات ایران این ادعا را رد کرده و گفتهاند که گروههای مقاومت بر اساس صلاحدید خودشان تصمیم میگیرند.