|

اخراج شدگان آمریکایی به کدام کشورها می‌روند؟

آمریکا طی روز‌ها و هفته‌های اخیر مهاجران متعددی را با پرواز‌های مختلف به کشور‌های همسایه اخراج یا در بازداشتگاه‌ها و زندان‌های خود حبس کرده است.

اخراج شدگان آمریکایی به کدام کشورها می‌روند؟
آمریکا در چارچوب اجرای سیاست‌های ضدمهاجرتی با اعمال فشار بر کشور‌های همسایه، آن‌ها را به کشور‌های مقصد پرواز‌های حامل مهاجران اخراج‌شده تبدیل کرده است.
 
اجرای سیاست‌های ضدمهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نقض گسترده حقوق بشری مهاجران را به‌عنوان یکی از قشر‌های آسیب‌پذیر سبب شده است.

آمریکا طی روز‌ها و هفته‌های اخیر مهاجران متعددی را با پرواز‌های مختلف به کشور‌های همسایه اخراج یا در بازداشتگاه‌ها و زندان‌های خود حبس کرده است.

 

اخراج مهاجران از آمریکا به کاستاریکا

نخستین گروه مهاجران اخراج‌شده از آمریکا به مقصد کاستاریکا روز گذشته وارد این کشور شدند.

۲۰۰ مهاجر عمدتا آسیایی‌تبار در چارچوب توافق آمریکا و کاستاریکا برای اسکان مهاجران، به سن‌خوزه، پایتخت کاستاریکا تبعید شدند.

وزیر امنیت کاستاریکا اعلام کرد: این مهاجران براساس توافق با آمریکا تا یک ماه می‌توانند در کشور ما بمانند و در این مدت مقام‌ها بازگشت داوطلبانه آن‌ها به کشور‌های مبدا را هماهنگ می‌کنند.

این اخراج‌ها بخشی از پروژه سرکوب مهاجرت ترامپ است؛ تعداد فزاینده‌ای از پرواز‌های حامل مهاجران به دیگر کشور‌ها در چارچوب این پروژه انجام می‌شوند.

 

اخراج مهاجران از آمریکا به هندوراس

مقام‌های آمریکایی، پنجشنبه، دوم اسفند ۱۴۰۳ اعلام کردند که ۱۷۷ مهاجر بازداشت‌شده در بازداشتگاه بدنام گوانتانامو به هندوراس اخراج می‌شوند.

اداره مهاجرت و گمرک آمریکا و وزارت امنیت داخلی این کشور خبر یادشده را اعلام کرده و مدعی شدند که این مهاجران اهل ونزوئلا بوده و پس از هندوراس به کشور مبدا فرستاده می‌شوند.

ونزوئلا اعلام کرد که بازگشت مهاجران ونزوئلایی از گوانتانامو به این کشور نتیجه مذاکره با آمریکا بوده است.

وزیر خارجه ونزوئلا در بیانیه‌ای تاکید کرد: ونزوئلا خواستار بازگرداندن شهروندانی است که به ناحق به پایگاه دریایی گوانتانامو منتقل شده‌اند.

 

ادامه روند بازداشت مهاجران در گوانتانامو

به گزارش آسوشیتدپرس، بررسی‌ها نشان می‌دهند که پرواز‌های ورودی به بازداشتگاه بدنام گوانتانامو در حال افزایش است.

براساس گزارش Witness at the Border، گروه مدافع مهاجران که پرواز‌های اخراج را ردیابی می‌کند، پرواز‌های انتقال مهاجر بیشتری روز پنجشنبه از تگزاس و لوئیزیانا به گوانتانامو رسید.

گروه‌های حقوق بشر در آمریکا علیه اقدام دولت ترامپ برای بازداشت مهاجران در گوانتانامو شکایت‌های متعدد را مطرح کرده‌اند.

 

کشور‌های ترانزیت پرواز‌های اخراج مهاجران از آمریکا

درپی اعمال فشار‌های مکرر ترامپ، کاستاریکا، هندوراس و پاناما به کشور‌های ترانزیت پرواز‌های اخراج مهاجران از آمریکا تبدیل شدند.

پاناما این هفته نخستین کشوری بود که ۲۹۹ مهاجر اخراج‌شده از آمریکا را پذیرفته و آن‌ها را در اقامتگاهی در پاناماسیتی، پایتخت حبس کرد.

شماری از این مهاجران به منطقه جنگلی دارین‌گپ تبعید شدند، زیرا حاضر به بازگشت به کشور‌های مبدا نشدند.

کاستاریکا به‌عنوان دیگر مقصد پرواز‌های اخراج مهاجران از آمریکا اعلام کرد که با الگوبرداری از پاناما قصد ساخت اقامتگاه برای مهاجران را ندارد.

آمریکا توافق‌های مشابهی با دیگر کشور‌های آمریکای لاتین انجام شده، اما مفهوم استفاده از کشور‌های ثالث به‌عنوان کشور‌های ترانزیت پرواز‌های اخراج، انتقاد شدید مدافعان حقوق بشر را برانگیخته است.

منبع: میزان