|

اخبارهای کرونایی ایران و جهان :

پیک دوم کرونا پاییز از راه می‌رسد

پیک دوم کرونا پاییز از راه می‌رسد

شرق: سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۵۸۶ مورد جدید کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: متاسفانه ۲۱۹ بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند .

دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۱ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۸۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۳۴ نفر از آنها بستری شدند . مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۸۱ هزار و ۴۱۳ نفر رسید . متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴ هزار و ۸۵۳ نفر رسید . خوشبختانه تا کنون ۲۴۴ هزار و ۸۴۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند . ۳۶۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند .

به گفته وی، تا کنون دو میلیون و ۲۲۸ هزار و ۲۷۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است . استانهای تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند . در مجموع شهرستانهای قرمز هشت درصد کاهش داشته اما شهرستانهای هشدار ۴۰ درصد افزایش داشته اند . وی همچنین ادامه داد: به عنوان مثال در استان مازندران آمار بستری روزانه به سه برابر افزایش یافته و در حال حاضر ۱۷ شهرستان این استان در وضعیت قرمز قرار دارند. بنابراین با رعایت و جدی گرفتن پروتکل های بهداشتی به خصوص در شهرستانهای قرمز و هشدار کمک کنیم که بار کاری کادر درمان را کم کنیم و به این ترتیب با رسیدگی به بیماران بستری، آمار فوتی ها کاهش یابد.

از طرفی آمار جهانی مبتلایان به کرونا هم روندی افزایش به خود گرفته. شمار مبتلایان و قربانیان کروناویروس در جهان همچنان رو به افزایش است و براساس آخرین آمارها، شمار قربانیان بیماری کووید-۱۹ تاکنون به ۶۱۹ هزار و ۵۶۱ نفر رسیده است .

روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد . تازه‌ترین آمارها حاکی از آن است که شمار مبتلایان کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۱۵ میلیون و ۹۷ هزار و ۶۹۶ نفر رسیده و مرگ ۶۱۹ هزار و ۵۶۱ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است . همچنین بنابر تازه‌ترین آمارها ۹ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۴۸۲ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند . از میان پنج میلیون و ۳۶۲ هزار و ۶۵۳ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان، ۹۹ درصد موارد یعنی پنج میلیون و ۲۹۹ هزار و ۷ نفر وضعیت خفیف داشته‌اند و تنها ۶۳ هزار و ۶۴۶ مورد معادل یک درصد از کل موارد در وضعیت وخیم قرار دارند . همچنین از ۹ میلیون و ۷۳۵ هزار و ۴۳ پرونده مختومه بیماران مبتلا به کرونا، نه میلیون و ۱۱۵ هزار و ۴۸۲ نفر معادل ۹۴ درصد از موارد بهبود یافته و ۶۱۹ هزار و ۵۶۱ نفر معادل شش درصد از موارد جان خود را از دست داده‌اند . آمریکا همچنان درصدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است . از سوی دیگر برزیل و هند به لحاظ تعداد مبتلایان به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم جای گرفتند و برزیل و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده‌اند . همچنین این آمار نشان می دهد که شمار قربانیان در مکزیک نیز رو به افزایش دارد و تاکنون از ۴۰ هزار نفر فراتر رفته است.

موج دوم پاییز می‌رسد

با وجود آنکه در ایران شرایط اپیدمی حادتر از گذشته است، اما پزشکان می‌گویند هنوز به پیک دوم نرسیده‌ایم و این پیک در پاییز از راه می‌رسد. رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران با بیان اینکه تاکنون هیچ کشوری نتوانسته است پاسخ روشنی درباره تولید واکسن برای ویروس کرونا ارائه دهد، اظهار کرد: شاید بتوان برای این بیماری واکسنی تولید کرد ولی تا رسیدن آن به بالین انسان حداقل یک سال و نیم زمان نیاز است .

حسین قناعتی رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران اظهار کرد: کشور هنوز وارد پیک دوم نشده است. پیک نخست زمانی تمام می‌شود که تعداد بیماران در بازه زمانی صفر باشد و سپس مجددا تعداد مبتلایان افزایش یابد . قناعتی با اشاره به اینکه موج دوم بیماری از پاییز شروع خواهد شد و این موج می تواند بسیار بدتر از موج اول باشد، اظهار داشت: این موج می تواند همراه با آنفلوانزا و سایر بیماری‌های فصلی باشد و احتمال فراگیری بیماری در این ایام بیشتر خواهد بود . وی با تاکید بر اینکه کاهش میزان ابتلا به کرونا در واحد زمان به عنوان یک هدف مد نظر قرار دارد، یادآور شد: برای مدیریت و کنترل بیماری کرونا سه محور " بیماری محور"، "اقتدار دولت" و " بیماریابی" وجود دارد . قناعتی با اشاره به رویکرد اول در زمینه بیماری محور، با تاکید بر اینکه در این محور هرگز رویکرد "بیمار محور" دنبال نمی‌شود، خاطر نشان کرد: تاکنون برای هیچ یک از داروهای اعلام شده برای درمان بیماری کرونا سند محکمی برای تاثیرگذاری آن بر روی این بیماری ارائه نشده است و خرید داروهای مورد استفاده فعلی از جمله "رمدسیویر" با قیمت حدودی ۵۰ میلیون تومان جاهلانه است . وی با بیان اینکه این بیماری تاکنون نشان داده که می‌تواند به صورت تصاعدی افزایش یابد، یادآور شد: هیچ گاه تعداد ابتلا به صفر نمی‌رسد، اما می‌توان تعداد مبتلایان را کاهش داد و در برخی از نظریه‌ها مطرح شده که در صورت اعمال محدودیت‌ها و رعایت فردی هر یک نفر ۲ نفر دیگر را می‌تواند مبتلا کند و در غیر این صورت هر یک نفر ۴۰۶ نفر را درگیر می‌کند . قناعتی با بیان وضعیت شیوع کرونا ویروس در دنیا خاطر نشان کرد: در بدبینانه‌ترین پیش بینی‌ها مطرح می‌شود که کرونا در دنیا باعث مرگ ۳ میلیون نفر و ابتلای ۶ میلیون نفر خواهد شد . قناعتی به تجربه کشور در زمینه در خانه ماندن مردم در روز ۱۳ فروردین روز ملی طبیعت، گفت: با اعمال جریمه ۵۰۰ هزار تومانی مردم در خانه‌ها ماندند. البته اعمال پروتکل‌های بهداشتی نیازمند فرهنگ سازی نیز است . در حال حاضر از سوی محققان کشور دستگاهی برای شناسایی سریع مبتلایان به ویروس کرونا ساخته شده است که این دستگاه می‌تواند حتی افرادی که آزمایش PCR آنها منفی بوده، افراد مشکوک به این ویروس را بادقت بالا شناسایی کند . وی با ویروس کرونا را ویروسی عجیب توصیف کرد که تاکنون با چنین ویروس‌هایی با رفتارهای عجیب مواجه نبوده است، ادامه داد: اینکه بتوان برای این بیماری بتوان واکسنی تولید کرد که بتواند ایمنی بلندمدت برای افراد ایجاد کند، مشکوک هستم و نباید به امید پیدا شدن راه درمان و یا تولید واکسن برای آن بود .