|

روزنامه جهان صنعت رفع توقیف شد

روزنامه جهان صنعت که 20 روز پیش به دلیل ارائه آماری درباره کرونا توقیف شده بود، رفع توقیف شد.

محمدرضا سعدی، مدیر مسئول روزنامه جهان صنعت با اعلام این خبر به شرق اعلام کرد:‌روزنامه احتمالا امشب برای انتشار به چاپخانه خواهد رفت.

سعدی در ادامه گفت: برای روزنامه جهان صنعت، قرار منع تعقیب از سوی قوه قضاییه صادر شد. دادسرای فرهنگ و رسانه در شعبه 4 این قرار را صادر کرد و در تلاش هستیم که روزنامه هرچه سریع‌تر منتشر شود.

وی در ادامه درباره رایزنی‌های انجام شده پس از توقیف این روزنامه گفت: من خیلی پیگیری کردم. مخصوصا در این ماجرا نماینده قوه قضاییه در هیئت نظارت بر مطبوعات بسیار با ما همراهی کردند. زمانی که آقای قاضی سراج اسناد و مدارک ما را دیدند به این پی بردند که مجازات با جرم متناسب نیست. همچنین نماینده حوزه علمیه قم که در روز توقیف در جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات حضور نداشت، بسیار از این موضوع ناراحت شده بودند. چرا که ایشان اصلا اعتقادی به توقیف مطبوعات ندارند و معتقدند نان اهالی مطبوعات نباید قطع شود و اگر روزنامه مشکلی دارد،‌خبرنگار و روزنامه باید از طریق مجاری قانونی پاسخگو باشند.

وی تاکید کرد:‌آقای سراج خیلی پیگیری کردند و قوه قضاییه هم سریع رسیدگی کرد و من از اینجا از آن‌ها تشکر می‌کنم. همچنین قاضی پرونده با سرعت بالا به پرونده ما رسیدگی کرد.

سعدی در پاسخ به این سئوال که آیا دولت هم برای رفع توقیف تلاشی کرد گفت:‌نه. فقط آقای جهانگیری نامه‌ای برای رسیدگی به پرونده جهان صنعت به وزیر ارشاد نوشت که از ایشان تشکر می‌کنم.مشکل فشاری بود که شورای اطلاع رسانی دولت وارد کرده بود. چرا که ما روی سیاست‌های اقتصادی دولت نقد داریم، گزارش اجتماعی ما را آتویی کردند و به بهانه مصوبه ستاد کرونا دستور بر توقیف دادند. این در حالی است که مطابق مصوبه ستاد مقابله با کرونا، که در نامه توقیف روزنامه هم به آن اشاره شده. در بند 8 آن درباره رسانه‌ها گفته شده:‌ ستاد کرونا توسط کمیته‌ای تخلفات رسانه‌ها را بررسی کند و در صورت احراز تخلف اول تذکر کتبی، بعد محرومیت‌های دولتی و اداری و دست آخر حکم توقیف اعمال شود. در صورتی که اصلا چنین مراحلی برای ما پیگیری نشد و اصلا موضوعی نبود که بخواهد تخلف بشد. موضوع توقیف مصاحبه با کارشناسی بود که در چند ماه گذشته بیشتر رسانه‌ها به عنوان عضو ستاد مقابله با کرونا با او گفت‌وگو کرده بودند. ما این مسائل را به هیئت نظارت منتقل کردیم و آن‌ها متوجه شدند سونیتی در کار نبوده و اصولا مجازات با جرم تناسبی نداشته است.

وی در پایان گفت: حکم منع تغقیب امروز به ما ابلاغ شد. با رایزنی‌های ما توانستیم اجازه انتشار روزنامه را پس از 20 روز بگیریم.

گفتنی است دروز دوشنبه ۲۰ مرداد ماه، در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات، که دو نفر از اعضای آن - ازجمله نماینده مجلس که هنوز تعیین تکلیف نشده - حضور نداشتند، به‌سبب انتشار یک مصاحبه در شماره روز گذشته (یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹) ، حکم به توقیف موقت روزنامه جهان صنعت داده شد.

دلیل توقیف این روزنامه مصاحبه با محمدرضا محبوب‌فر بود، فردی که پیشتر هم به عنوان عضو ستاد مقابله با کرونا با او گفت‌وگو شده بود و هرگز در پی اصلاح این عنوان نبود. در حالی‌که بیشتر مصاحبه‌هایی که با آقای محبوبفر انجام می‌شده پیش از چاپ برای تصحیح برایش ارسال می‌شدند و همچنین لینک مصاحبه منتشر شده نیز به دستش می‌رسید، اما او هرگز به دنبال اصلاح این عنوان نبود. بعد از توقیف روزنامه جهان صنعت، محبوب‌فر در گفت‌وگویی بیان کرد: روزنامه جهان صنعت به اشتباه عنوان بنده را عضو ستاد ملی کرونا زده بود درحالیکه بنده عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران و یک کارشناس مستقل بهداشت هستم. مدرک بهداشت محیط دارم و بخش اعظم کار و فعالیت بنده بهداشت محیط و بهداشت فردی است.

سعدی در زمان توقیف روزنامه جهان صنعت با ابراز نگرانی از وضعیت کارمندان این روزنامه گفته بود که حول و حوش 70 خبرنگار و نیروی انسانی با توقیف این روزنامه به صورت مستقیم بیکار شده و بیش از 250 نفر به طور غیر مستقیم در شهرستان‌ها شغلشان را از دست داده‌اند.