درخواست حناچی از دفتر رهبری برای کمک به تهران
علیخانی از ارسال نامه حناچی شهردار تهران به دفتر مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: در این نامه در ارتباط با موضوعات حملونقل عمومی از ایشان درخواست کمک شده است.
محمد علیخانی، در رابطه با آخرین وضعیت ورود اتوبوسها و مینیبوسهای جدید به ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران به تسنیم گفت: بر اساس توافقی که با شرکت ایرانخودرو دیزل انجام شده قرار است در مجموع 250 دستگاه اتوبوس و مینیبوس به ناوگان حملونقل عمومی پایتخت اضافه شود. وی افزود: طبق آخرین رایزنیهای صورتگرفته این تعداد اتوبوس به صورت تدریجی وارد چرخه حملونقل عمومی خواهند شد که از آخر شهریور ورود اتوبوسها و مینیبوسهای جدید آغاز خواهد شد و در یک بازه زمانی مشخص تعداد اشارهشده وارد چرخه حملونقل خواهند شد. رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران همچنین از تلاش مدیریت شهری برای اجرای وعده دولت در ارتباط با ورود اتوبوسهای جدید به پایتخت خبر داد و گفت: دولت وعده داده است 19 هزار اتوبوس برای کل کشور وارد چرخه حملونقل عمومی شود که از این تعداد چهار هزار اتوبوس سهم شهر تهران است که متأسفانه تا امروز وعده دولت محقق نشده است .
بیفایدهبودن همسویی شهرداری و دولت
همچنین اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در اظهارنظری گفت: ما فکر میکردیم با همسوبودن مدیریت شهری و دولت، وضع تهران بهتر خواهد شد اما نهتنها بهتر نشد بلکه بدتر هم شد! در واقع از این همسویی برای بهبود زندگی مردم هیچ استفادهای نشد. شاکری درباره اهمیت حضور شهردار تهران در جلسات هیئت دولت و دستاورد این حضور در دوره فعلی مدیریت شهری اظهار کرد: شهردار پایتخت فارغ از گرایش، سلیقه و جناح سیاسی، دارای یک موقعیت بزرگ و نمادین در کشور و دنیاست و جزء مقامات هر کشوری محسوب میشود بنابراین دستگاههای تصمیمگیرنده کشور نمیتوانند جایگاه آن را نادیده بگیرند و به این دلیل باید در مراجع تصمیمگیری حضور داشته باشد. وی افزود: به واسطه پرداختنشدن تعهدات در حوزههای مختلف مانند سهم دولت در ساخت مترو، یارانه بلیت مترو و اتوبوس و... در حق مردم اجحاف میشود در حالی که حضور شهردار در جلسات هیئت دولت میتواند عاملی برای پیگیری این تعهدات و پرداخت آنها باشد. ما فکر میکردیم با همسوبودن مدیریت شهری و دولت، وضع تهران بهتر خواهد شد اما نهتنها بهتر نشد بلکه بدتر هم شد! در واقع از این همسویی برای بهبود زندگی مردم هیچ استفادهای نشد .
کاهش ۲۱ درصدی ساختوساز در تهران
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در صحن شورا به تشریح وضعیت اقتصادی شهر تهران و راههای برونرفت از آن پرداخت. مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با اشاره به شرایط شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران در حالی که حتی یک ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مقابله با شیوع کرونا از دولت دریافت نکرده است، از ابتدای اعلام شیوع کرونا تا امروز بدون تعطیلکردن خدمترسانی به شهروندان و با حفظ پایداری خدمات در این شرایط همچنان فعالیت خود را ادامه میدهد که برابر گزارش درآمد- هزینه خزانهدار محترم شورا در چهارماهه نخست سال جاری تحقق منابع برابر با ۵۷.۷ درصد بوده که این میزان در مقایسه با متوسط تحقق منابع در سهماهه نخست در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با کاهش ۳۳ درصدی مواجه شده است. وی ادامه داد: از آغاز سال ۱۳۹۹ تا پایان مردادماه در شهرداری تهران تعداد دوهزارو ۸۸۲ مورد پروانه ساختمانی صادر شده است، تعداد پروانه صادرشده در مدت مشابه سال قبل چهارهزارو هفت مورد بوده است، بر همین اساس ما شاهد کاهش ۲۸ درصدی صدور پروانه ساختمانی در تهران توسط شهرداری هستیم. فراهانی اضافه کرد: همچنین از حیث متراژ ساختوساز در پنج ماه اول امسال، مجوز ساخت حدود سهمیلیونو ۹۰۰ هزار مترمربع صادر شده. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته شاهد صدور مجوز ساخت حدود چهارمیلیونو ۹۵۰ هزار مترمربع بودهایم. این روند حکایت از کاهش ۲۱ درصدی ساختوساز در تهران از لحاظ متراژ دارد .
تراز مالی شهرداری منفی است
خزانهدار شورای شهر تهران تأکید کرد: با توجه به اینکه تراز مالی شهرداری منفی است، شاید در نیمه دوم سال نتوانیم حقوق کارمندان را بدهیم. سیدحسن رسولی در جریان بررسی یکفوریت طرح «الزام شهرداری تهران برای میزبانی اجلاس سازمان جهانی گردشگری در سال ۱۴۰۰» ، گفت: در اینکه حوزه مدیریت شهری باید از بخش گردشگری حمایت کند، تردیدی ندارم، بههمیندلیل در برنامه پنجساله سوم از این حوزه حمایت شده است. خزانهدار شورای شهر تهران تصریح کرد: به دو دلیل با این طرح مخالفم؛ نخست آنکه شهرداری بدهکار به جای میهمانیدادن و میزبانشدن، بهتر است منابع ناچیز خود را به طلبکارانی اختصاص بدهد که به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی به روز سیاه نشستهاند. وی در ادامه افزود: دلیل دوم این است که وزارتخانه میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری ایجاد شده که متولی صنعت توریسم است. نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تصریح کرد: وزیر وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره محدوده جماران رسما اعلام کرده که بیت حضرت امام راحل فاقد حریم میراثی است. وقتی چنین وزارتخانه خوبی داریم که منابع خوبی هم دارند، نیازی به شهرداری ندارد. رسولی افزود: به نظر من حداکثر شهرداری بپذیرد بهعنوان یکی از همکاران برای این رویداد بزرگ عمل کند، چراکه با توجه به اینکه تراز مالی شهرداری وحشتناک منفی است و شاید در نیمه دوم سال نتوانیم حقوق کارمندان را بدهیم، در نتیجه این اقدام در جهت تضییع حقوق شهروندی خواهد بود.