|

کرونا رکورد مرگ در تهران را شکست

«دیروز شاهد مرگ 136 نفر در تهران بودیم»؛‌ این‌ آمار بخشی از جملات ناهیدخداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران است که روز گذشته در صحن شورا قرائت کرد. او درباره جان‌باختن 136 تهرانی در 11 مهرماه سخن می‌گفت و این آمار در حالی در تهران ارائه می‌شود که مطابق صحبت‌های سخنگوی وزارت بهداشت، ‌در تاریخ 11 تا 12 مهرماه، 179 نفر بر اثر کرونا جان باخته‌اند. به نظر می‌رسد مقایسه آمار کرونای تهران، با آمار کشوری کرونا، مطابقت ندارد. در‌حالی‌که شرایط تمامی کشور قرمز و از مرز هشدار گذشته است، چگونه سهم هر استان به استثنای تهران حدود دو بیمار می‌شود؟

کرونا رکورد مرگ در تهران را شکست

ناهید خداکرمی در گفت‌وگو با «شرق» با بیان اینکه این تناقض آماری تا حدی طبیعی است، می‌گوید: «آمارهایی که از سوی اعضاى شورای شهر ارائه می‌شود، آماری است که شامل فوتی‌هایى است كه در جواز دفن علت مرگ ابتلا به كرونا یا مشكوك به كرونا ذكر شده است. در‌حالی‌که وزارت بهداشت به‌درستى آمار مرگ با تشخیص قطعى كروناویروس را اعلام مى‌كند كه از نظر علمى قابل قبول است. بارها شاهد بودیم كه نتیجه تست فردى با وجود اینكه برخى علایم ابتلا به كووید ١٩ را دارد در ابتدا منفی است ولى در آزمایش مجدد یا نتیجه سى‌تی اسكن گرفتارى به عفونت ناشى از كرونا دیده می‌شود. به‌عبارتى مثبت‌شدن آزمایش كووید ١٩ داری ارزش است ولى منفى‌بودنش نمى‌تواند خیلى قابل اعتماد باشد .

آمارهای ارائه‌شده از سوی شورای شهر تهران، استانداری را هم وادار به واکنش کرد. انوشیروان محسنی‌بندپی، استاندار تهران، در جمع خبرنگاران گفت: آمار فوت‌شدگان قطعی بیماری کرونا در روز گذشته ۶۸ نفر بوده است و احتمالا آمار اعلامی از سوی اعضای شورای شهر شامل افراد مشکوک نیز می‌شود و آمار افراد قطعی نیست. از زمانی که وزارت بهداشت تصمیم گرفت از ارائه تفکیکی آمارهای کرونایی استان‌ها خودداری کند، شک‌وشبهه‌ها درباره آمارهای ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت بالا رفت. اعضای شورای شهر در این مدت سعی کردند آمار هر‌روزه تهران را از روی آمار دفن کرونایی‌ها در بهشت‌زهرا ارائه کنند، با وجود این به گفته یک منبع آگاه در وزارت بهداشت، حتی آماری که خداکرمی دیروز در صحن شورای شهر اعلام کرد، با آمار اصلی فاصله دارد و تهران در 12 مهرماه،‌ با مرگ 143 نفر، روز کرونایی خود را به پایان رساند. حالا آش به قدری شور شده که ستاد ملی مقابله با کرونا و استانداری، دستور به تعطیلی یک‌هفته‌ای تهران، تقریبا شبیه با روزهای اسفندماه و فروردین‌ماه می‌دهند اما اپیدمیولوژیست‌ها می‌گویند یک هفته برای حل این بلا کافی نیست. مسعود مردانی،‌ متخصص عفونی و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، در گفت‌وگو با «شرق»، در پاسخ به این سؤال که تعطیلی یک‌هفته‌ای چه کمکی به تهران می‌کند، گفت: «تعطیلی یک‌هفته‌ای مثل قرص مسکن برای دردهای بیمار است، ممکن است مؤثر باشد، ممکن است هم مؤثر نباشد و در‌این‌صورت باید تدبیر جدیدی اندیشید، بیش ‌از ‌این نمی‌شد در این شرایط اقتصادی تعطیل کرد». او با بیان اینکه اوضاع کشور از نظر کرونا خراب بود، تصریح کرد: «اما حالا اوضاع خراب‌تر شده. هم‌اکنون، ظرفیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که کار بستری بیماران کرونایی را انجام می‌دهند، کاملا تکمیل شده و متأسفانه جایی برای پذیرش بیمار جدید ندارند ».

گفتنی است ‌روز گذشته هم سخنگوی وزارت بهداشت از مرگ 211 نفر در 12 و 13 مهرماه خبر داد. دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۱۳ مهر ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه‌هزارو ۶۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووی د۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار‌و ۴۸۳ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴۷۱هزارو ۷۷۲ نفر رسید. متأسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۶هزارو ۹۵۷ نفر رسید. خوشبختانه تا‌کنون ۳۸۹هزارو ۹۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته‌اند یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند .

بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، چهارهزارو 154 نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون چهار‌میلیون‌و ۱۲۳هزارو ۱۷۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. لاری در توضیح استان‌های در وضعیت قرمز بیماری گفت: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌و‌بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. وی درباره استان‌های در وضعیت هشدار نیز گفت: استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند .