|

اولین ماهواره ۵G به مدار رفت

شرکت فضایی «اسپیس‌ایکس» اولین ماهواره‌ی ۵G جهان متعلق به شرکت «Sateliot» را به مدار پرتاب کرد تا اتصال جهانی به اینترنت اشیا آسان‌تر شود.

اولین ماهواره ۵G به مدار رفت

به گزارش شبکه شرق، ماهواره‌ی «GroundBreaker» اولین ماهواره از یک صورت فلکی متشکل از بیش از ۲۵۰ ماهواره است.

اسپیس‌ایکس ماهواره‌ای که گفته ‌می‌شود اولین ماهواره در مدار پایین زمین(LEO) است که بر اساس استاندارد سلولی ۵G کار می‌کند را به فضا فرستاده است.

این رله داده مداری نسبتا کوچک ۲۲ پوندی(۱۰ کیلوگرمی) با نام «The GroundBreaker» اولین ماهواره از یک صورت فلکی متشکل از ۲۵۰ ماهواره است که برای ارتباط با برج‌های سلولی زمینی و پر کردن شکاف‌های شبکه‌های داده در سراسر جهان طراحی شده است.

یک موشک فالکون ۹ این ماهواره را در روز ۱۵ آوریل از تاسیسات پرتاب فضایی اسپیس‌ایکس در پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد. شرکت «Sateliot» مستقر در بارسلون که سازنده‌ی ماهواره‌ی «The GroundBreaker» و اپراتور شبکه‌ی صورت فلکی «Sateliot_X» است، این فناوری را فرصتی برای تحقق دسترسی جهانی به اینترنت اشیا(IoT) می‌داند.

اینترنت اشیاء(Internet of Things) به ارتباط اینترنتی بین اشیاء و تجهیزاتی می‌گویند، که در محیط پیرامون ما قرار دارند.

این لوازم یا اشیاء متصل به شبکه اینترنت می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای موجود در تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، رایانه‌ها، گجت یا ابزارک‌ها، ساعت‌های هوشمند، تلویزیون‌ها و هر شیء دیگری کنترل و مدیریت شوند.

این مفهوم می‌تواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساخت‌های شهری و ترافیک باشد.

شرکت Sateliot در بیانیه‌ای نوشت: برای اولین بار در تاریخ، مخابرات زمینی سلولی به طور یکپارچه با اتصال ماهواره‌ای ادغام می‌شود و Sateliot این انقلاب را رهبری می‌کند. این شرکت امیدوار است آنچه را که از آن با عنوان شکاف ۸۵ درصدی در اتصال تلفن همراه در سرتاسر کره زمین یاد می‌شود، ‌پر کند و برنامه‌هایی را برای چندین بازار عمومی و خصوصی از جمله حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی، با پتانسیل «تاثیر بر کارایی صدها مورد از صنایع» در نظر گرفته است.

Sateliot امیدوار است با اتصال اینترنت اشیا به یک شبکه منسجم بین رله‌های سلولی زمین و مداری، امکانات دستگاه‌های متصل را گسترش دهد. کاربران می‌توانند بدون نیاز به خرید سخت‌افزار اضافی مانند آنتن یا مودم، به‌طور یکپارچه از شبکه ۵G زمینی به شبکه غیرزمینی تغییر وضعیت دهند. همچنین، به لطف رومینگ استاندارد، می‌توانند به استفاده از سیم‌کارت‌های فعلی و اپراتورهای تلفن همراه خود ادامه دهند. توافقات انجام شده توسط Sateliot راه را برای پذیرش گسترده‌ی اینترنت اشیاء در سراسر جهان آسان می‌کند.

«Sateliot_۰» اولین ماهواره این شرکت است، اما با گسترش صورت فلکی، هر ماهواره هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور زمین خواهد چرخید.

Sateliot تاریخ پرتاب ماهواره بعدی خود به مدار را اعلام نکرده است.

تعداد این ابَرصورت‌های فلکی در حال توسعه همچنان در حال افزایش است. جدا از ماهواره‌های پهن باند استارلینک، اتحادیه اروپا و چین مجموعه‌های ماهواره‌ای خاص خود را در دست ساخت دارند. حتی شرکت آمازون نیز قصد دارد پرتاب پروژه ماهواره‌ای خود را با نام «Project Kuiper» از سال ۲۰۲۴ آغاز کند.

 

منبع: ایسنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها