|

پیش بینی هوای مازندران وئ ساری؛ جمعه 19 بهمن

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با اعلام ورود سامانه سرد بارشی در استان، تبعات این سامانه به استان را تشریح کرد.

پیش بینی هوای مازندران وئ ساری؛ جمعه 19 بهمن

به گزارش شبکه شرق؛  حسینعلی محمدی امروز ۱۸ بهمن در حاشیه جلسه ستاد بحران  با عنوان اینکه بر اساس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان با فعالیت سامانه سرد بارشی از اواخر وقت پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه تا اواخر وقت یکشنبه مورخ ۲۱ بهمن شاهد بارش متناوب باران(گاهی رگبار و رعد و برق و احتمال تگرگ) کاهش محسوس دما ورزش باد شدید موقتی و در دامنه‌ها و ارتفاعات مه آلود با بارش متناوب برف در همه مناطق استان خواهیم بود، اظهار کرد: در شهرهای ساری و آلاشت، بهشهر و ایزدشهر، بابل و بابلسر، بلده، بیشه بنه هزار جریب و سوادکوه، تنکابن و  جویبار، چالوس و میاندرود، دلیر و  رامسر، رینه و سوادکوه شمالی، سیاه بیشه و سیمرغ، شیاده بندپی و عباس آباد، فریدونکنار و قائمشهر، کجور و آمل، کیاسر، کلاردشت و  گلوگاه، محمود آباد و  نکا، نور و نوشهر شاهد این مخاطرات خواهیم بود.

وی ادامه داد: لغزندگی جاده‌ها و احتمال انسداد گردنه‌های برف‌گیر و راه‌های روستایی مناطق مرتفع و کوهستانی کولاک برف، مه گرفتگی، کاهش شدید دما، رانش زمین، ریزش سنگ در محورهای کوهستانی، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر به ویژه در مناطق ساحلی و جلگه‌ای و بالا آمدن آب رودخانه‌ها و خسارت به سازه‌های کم مقاوم و سست بنیان از تبعات فعالیت این سامانه خواهد بود.

محمدی با اعلام اینکه دریا هم طی مدت یاد شده مواج خواهد بود، تصریح کرد: رانندگان ضمن تجهیز ماشین به زنجیرچرخ، ضد یخ و سایر  تجهیزات زمستانی، به همراه داشتن پوشاک گرم و غذا هنگام تردد در محور مواصلاتی اصلی فرعی و کوهستانی استان به خصوص در هنگام شب و بارندگی ضمن رعایت نکات ایمنی با کسب اطلاعات از مسیر پلیس راه و نیروهای راهداری طی طریق کنند.

وی افزود: با توجه به کاهش محسوس دما هم استانی‌های به تنظیم دما و استفاده بهینه از گاز طبیعی و برق توجه کافی داشته باشند تا با افت فشار و احتمال قطعی انرژی برق و گاز مواجه نشوند.

این مسئول با تاکید براینکه هموطنانی که مازندران را برای سفر انتخاب می‌کنند از توقف و تردد در بستر و حریم رودخانه‌ها و مسیل‌ها در زمان بارندگی خودداری کرده و احتیاط لازم را بعمل آورند.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران افزود: با توجه به پیش ‌بینی بارش‌ها برف تگرگ و رعد و برق در دامنه‌ها و ارتفاعات استان از برپایی چادر، کوهپیمایی، طبیعت گردی و تردد در مسیل‌ها، ارتفاعات و فضاهای باز خودداری شود.

محمدی بیان کرد: دامداران و ساکنان بومی حاشیه رودخانه‌ها ضمن رعایت نکات ایمنی دام‌های خود را به دور از ارتفاعات و فضاهای باز حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها در مناطق امن نگهداری کنند.

محمدی افزود: صاحبان سالن‌ها و فضاهای پرورش دام و طیور و گل و گیاه  ضمن تهیه و تامین سیستم گرمایشی و تنظیم دمای سالن‌ها جهت اطمینان از استحکام سالن‌ها و سوله‌ها اقدامات احتیاطی لازم را معمول کنند.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران گفت: صاحبان مزارع پرورش ماهی در حاشیه رودخانه‌ها اقدامات احتیاطی لازم را به عمل آورند  و توصیه می‌شود از قایقرانی صیادی، تخلیه و بارگیری و انجام فعالیت دریایی در هنگام مواج و طوفانی بودن دریا جدا خودداری کنند.

وی با تاکید براینکه شهرداران و دهیاران نسبت به بازدید از تابلوها بیلبوردهای تبلیغاتی، داربست‌ها، سازه‌های موقتی سطح شهرها و روستاها، اطمینان از استحکام آنها و نیز لایروبی و پاکسازی دهانه پل‌ها، مسیر جوی‌ها و کانال‌های سطح شهر و روستا اقدامات لازم را انجام دهند، گفت: به کلیه نیروهای امدادی خدماتی توصیه می‌شود ضمن آماده باش نیروها و آماده سازی تجهیزات و ماشین آلات امدادی آمادگی لازم جهت هرگونه عملیات امداد و نجات، خدمت رسانی همچون گذشته به خصوص در راه‌های ارتباطی اصلی و فرعی را داشته باشند.

به گفته محمدی، کولاک برف، مه گرفتگی، کاهش شدید دما، رانش زمین، ریزش سنگ در محورهای کوهستانی، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر به ویژه در مناطق ساحلی و جلگه‌ای و بالا آمدن آب رودخانه‌ها و خسارت به سازه‌های کم‌مقاوم و سست بنیان از تبعات فعالیت این سامانه خواهد بود.

 

منبع: ایسنا