پیشبینی وزش تندبادهای لحظهای و رگبار باران در آذربایجانشرقی
کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: شرایط فصلی و محلی و فعالیت موجهای بارشی امروز تا روز چهارشنبه هفته آینده در استان موجب رخداد تندبادهای لحظهای و در برخی نواحی رگبار باران میشود.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ نوروز اصغرزاده، روز جمعه افزود: این وضع به ویژه در ساعات بعد از ظهر تشدید می شود و در نواحی مستعد استان موجب بارش تگرگ، کاهش دید افقی، غرش آذرخش، وزش باد گاهی به نسبت شدید و بروز گرد و خاک می شود.
وی اظهار کرد: با توجه به بروز تندبادهای لحظه ای، احتمال سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات، پرتاب اجسام و خسارت به سازه های موقت و سبک وجود دارد بنابراین انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز خسارت به این سازه ها ضروری است.
کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: پدیده غالب امروز جمعه وزش باد به نسبت شدید است که موجب بروز گرد و خاک در برخی نواحی استان می شود.
اصغرزاده، ادامه داد: شنبه شب فعالیت موج های بارشی تشدید می شود و احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها، اختلال در تردد ناوگان حمل و نقل، لغزندگی جاده ها و برخورد آذرخش وجود دارد بنابراین انجام اقدامات پیشگیرانه از سوی دستگاه های امدادی و خدماتی ضروری است.
وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته در تعدادی از شهرهای استان از جمله اهر، تبریز، خواجه، سراب، هریس و ورزقان بارش باران گزارش شده که بیشترین میزان آن از تبریز به میزان یک میلیمتر است.
سراب با دمای هفت درجه خنک ترین شهر آذربایجان شرقی
کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: در این بازه زمانی سراب با دمای هفت درجه خنک ترین و جلفا با دمای ۳۲ درجه سانتی گراد گرمترین شهرهای استان بودند و دمای تبریز در خنک ترین زمان به ۱۳ و در گرمترین زمان به ۲۶ درجه سانتی گراد رسید.
اصغرزاده، افزود: دمای فعلی (۸:۳۰) تبریز ۱۸ درجه سانتی گراد گزارش شده که نسبت به روز گذشته در همین ساعت پنج درجه گرمتر شده است.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
آذربایجان شرقی همواره زیر تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.