رئیس کمیسیون صنایع مجلس:
خیلی از افراد جامعه نمیتوانند پیکانشان را بفروشند و یک ماشین بهروز بخرند؛ اگر ماشین فرد کمی نرخش بالا برود، اشکال دارد؟
عزتالله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث افزایش قیمت خودرو های فرسوده در طرح تعویض با خودروهای وارداتی؛ دولت در این باره نباید دخالت کند تا در یک فضای مثبت اقتصادی و رقابتی هرچیزی جای خودش را پیدا کند .
به گزارش شبکه شرق، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث افزایش قیمت خودرو های فرسوده در طرح تعویض با خودروهای وارداتی؛ دولت در این باره نباید دخالت کند تا در یک فضای مثبت اقتصادی و رقابتی هرچیزی جای خودش را پیدا کند .
به گزارش «انتخاب»، عزتالله اکبری تالارپشتی درباره بحث افزایش قیمت خودروهای فرسوده در طرح تعویض با خودروهای وارداتی اظهار داشت: در حال حاضر آیا بسیاری از افراد جامعه میتوانند، برای مثال پیکانشان را بفروشند و یک ماشین بهروز بخرند؟ به طور قطع خیلی از آنها نمیتوانند این کار را انجام دهند. حالا اگر ماشین فرد کمی نرخش بالا برود و باعث تقویت مالی او شود، اشکال دارد؟ اگرچه باید دولت این فضا را مدیریت کند و در قانون هم این مورد را ذکر کردیم که این سختگیری انجام نشود که اگر در جاهایی دولت تشخیص داد از برخی موارد باید عبور کند، این کار را انجام بدهد و مشکل را حل کند.
او افزود: به اعتقاد من واردات خودرو میتواند تولید را تنظیم کند و باعث ایجاد رقابت شود. اگر چه این کار قدری تأخیر دارد که البته شاید این تأخیر به علت تعویض وزیر باشد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تأکید به این نکته که باید هرچه زودتر دولت این کار را شروع کند، اظهار کرد: اگر دولت ارز ندارد به بخش خصوصی اجازه دهد، ارز منشأء خارجی، ارزی که در اختیار مردم قرار دارد و ارزهای صادراتی که دولت میتواند، برای آنها مشوق نیز ایجاد کند را وارد عمل کند و آنها را به این سمت هدایت کند تا این نیازی که در کشور است را از این طریق تنظیم شود.
اکبریتالارپشتی خاطرنشان کرد: به نظر من این کار آرامشی را در جامعه ایجاد میکند و همچنین سبب رضایت عمومی خواهد شد و این در حالیست که در سال گذشته خودرؤسازان و قطعهسازان بزرگ با من مکاتبه داشتند که ما با واردات خودرو هیچ مخالفتی نداریم و کار خودمان را انجام میدهیم.
وی ادامه داد: به اعتقاد من باید یک سطحی را که خود دولت و وزارت صمت اعلام کرده که حداقل 500 هزار تقاضا برای خودرو وجود دارد اما خودرو نیست که در واقع نیاز بازار است را یادآوری کنیم و از طرفی یک بحثی که از طرف دولتیها مطرح میشود، اینست که آنها به دنبال تنظیمبازار هستند و ما میگوییم شما تنظیم تولید کنید و بالطبع آن تنطیمبازار خودش ایجاد میشود.
اکبری تالار پشتی عنوان کرد: درحال حاضر بخش خصوصی و خودروسازهای بزرگ ما مانند سایپا و ایران خودرو که شرکتهای بزرگ خودروسازی ملی هستند از نظر من اگر دولت دخالت نکند و مدیران را آزاد بگذارد و فقط نقشه راه و خواستهاش را به آنها نشان دهد، آنها میتوانند به سراغ بهترین پروژهها بروند و تمام ظرفیتها را بر روی هم بگذارند و شرکتهای دانش بنیان را وارد کنند و خودروهای مورد نیاز را تولید کنند. چرا که هیچ کشوری نمیتواند همه خودروها را تولید کند و یک تنوع و نیازسنجی میشود و با در نظر گرفتن سیاستهای دولت، هم تولید و هم واردات انجام میشود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درپاسخ به این پرسش که برخی از محصولات در صنعت خودرو فاقد استاندارد اجباری هستند که میتوان به بدنه خودروها اشاره کرد از این رو برای کیفیت این بخش چه برنامهای در پیش روست، تصریح کرد: من بارها تأکید کردم، سختگیریهایی که استاندارد انجام میدهد، کار درستی است اما این سختگیریها نباید به گونهای باشد که تعارض ایجاد کند.اگرچه استاندارد منطقی که دارد هم به نفع جان مردم و همچنین به نفع مال مردم است اما اگر سختگیریهای انتهایی را در همان ابتدا انجام شود در اجرا ممکن است با مشکلات مواجه شویم.
اکبری تالار پشتی خاطرنشان کرد: ریاست استاندارد با حضور خودروسازان در کمیسیون دعوت و مسائلشان را مطرح کردند و صحبتهای لازم انجام شد. آنها نیز واقعبین هستند و همراهی لازم را انجام دادند و در تولید اتوبوس و خودروهای سواری استاندارد همکاری میکند اما سختگیریهایی که انجام میشود، طبیعی است و باید بشود اما بشکلی که به تولید آسیب نرسد.