رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی:
ارز ما ریال است، آنوقت به یورو از مردم پول می گیرند
حرمتالله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرهوایی و گردشگری، درباره تصمیم اخیر مجلس برای اخذ ۱۰ یورو از سفرهای غیرزیارتی خارجی گفت: من متاسفم از اینکه مجلس محترم قوانینی را پیشنهاد میدهد که خلاف موازین ملی نظام است. یعنی ارز رایج مملکت ما ریال است، بعد به یورو از مردم پول میگیرند و در خزانه کشور میریزند؛ چه کسی این اجازه را داده است؟
به گزارش شبکه شرق، طرح جدید دولت و مجلس برای اخذ 10 یورو از سفرهای غیرزیارتی، سنگی جدید در جلوی پای مسافران و شرکتهای گردشگری است که میتواند شرایط سفر برای کسانی که به دفعات از کشور خارج میشوند را سختتر کند.
حرمتالله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرهوایی و گردشگری، درباره تصمیم اخیر مجلس برای اخذ ۱۰ یورو از سفرهای غیرزیارتی خارجی به «انتخاب» گفت: من متاسفم از اینکه مجلس محترم قوانینی را پیشنهاد میدهد که خلاف موازین ملی نظام است. یعنی ارز رایج مملکت ما ریال است، بعد به یورو از مردم پول میگیرند و در خزانه کشور میریزند؛ چه کسی این اجازه را داده است؟
وی افزود: مسئله دوم همین پول و خزانه است، یعنی پول را با ارزش افزوده از مردم میگیرند و به خزانه برای ناترازی هایشان میریزند. اگر خاطرتان باشد ۲ سال پیش ایرلاینهای ما به غلط اعلام کردند که از اتباع خارجی یورو و دلار به جای ریال میگیریم، آن موقع خیلی مقاومت شد و برابر قوانین بین المللی که ملزم به رعایت انها هستیم، برای تمام اتباع خارجی قیمتهای برابری در صنعت هوایی و سفر داریم. مثلا ما به آلمان برویم آنجا بگویند شما که ایرانی هستید ۹۰ دلار بدهید، آمریکاییها ۱۰ دلار بدهند. پس از این قانون هم عراق به شدت واکنش داد و گفت تلافی میکنیم.
وی در ادامه درباره افزایش هزینه سفر به ایران اشاره کرد: من چند روز پیش خدمت یکی از مسئولین بودم که گفتند بحث افزایش قیمت وجود دارد سکوت کردم، گفتند چرا سکوت میکنید گفتم ما مخالفیم و در حال تلاش برای ورود توریست هستیم، اما اقدامات شما جفا به توریست است. هزینه سفر در ایران گران است و خیلی هم جذابیتی برای توریست ندارد، ما باید به یک بهانهای آنها را بیاوریم بعد شما چنین میکنید.
رفیعی ادامه داد؛ اخذ ۱۰ یورو هم اشتباه بزرگیست که امیدواریم شورای نگهبان آن را رد کند.
وی در رابطه با معافیت سفرهای زیارتی از پرداخت ۱۰ یورو گفت: همین جزئیات هم مشکل است؛ چرا بین مردم مرزبندی میکنند؟ این رفتارها به مرور تبدیل به اختلاف میشود که چرا مثل کسی که عراق میرود ۱۰ یورو را نمیدهد، اما من که برای کار و کارآفرینی به اروپا میروم یا انگیزه تفریحی ندارم باید ۱۰ یورو بدهم. این اقدام نوعی تبعیض است. تمامی اقدامات دولت در کاهش سفرها تاثیر داشته است. در نوروز امسال هتلهای ۲ ستاره ما تقریبا خالی مانده، هتلهای ۴ ستاره ما نزدیک به پر بوده و هتلها ۵ ستاره کامل پر بوده است؛ یعنی اقداماتی انجام میدهند که تماما به نفع طبقه ثروتمند است. سازمان برنامه بودجه به غلط تفسیر کرد که هواپیما و نفس سفر رفتن، لوکس است که باعث شد سبد به مرور از سبد خانوار حذف شود.
رفیعی در رابطه با چالشهای صنعت گردشگری گفت: سفر ارزان ظلم در حق مردم است، مردم اگر حق خود را بگیرند قیمت سفر خود به خود پایین میآید. دوستان ما به سختی تلاش میکنند گردشگری را با وجود تمامی لطمههایی که خورده است سرپا نگه دارند، اما مسئولین چنین میکنند. این صنعت شکننده با بی درایتی و قوانین غیرکارشناسی باعث رکود میشوند. حتی در آموزههای دینی ما هیچ چیزی نیست که به این شدت روی آن تاکید شده باشد، اما همه جلوی سفر را میگیرند.