|

پیش‌بینی بازار مسکن در شب عید

مشاهدات حاکیست هرچند افراد زیادی هستند که قصد فروش واحدهای مسکونی خود را دارند، اما افزایش قیمتی که در گذشته شاهد بودیم سبب شده تا دیگر توانی برای خرید وجود نداشته باشد و شاهد رکود باشیم.

پیش‌بینی بازار مسکن در شب عید

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به شرایط رکود تورمی در بازار مسکن تهران، گفت: حتی با نزدیک شدن به ایام پایانی سال، برخلاف سنوات گذشته هیچ رونق یا تحرک خاصی در بازار شاهد نیستیم.

در حالی که بهمن‌ماه رو به پایان است، فعالان صنفی از وضعیت نامناسب بازار مسکن خبر می‌دهند. در ماه‌های گذشته تکان قیمتی خاصی در بازار مسکن نداشتیم، اما بنا به طبیعت ایام پایانی سال، تردد در بنگاه‌های املاک افزایش یافته است اما خبری از رونق معاملات نیست.

مشاهدات حاکیست هرچند افراد زیادی هستند که قصد فروش واحدهای مسکونی خود را دارند، اما افزایش قیمتی که در گذشته شاهد بودیم سبب شده تا دیگر توانی برای خرید وجود نداشته باشد و شاهد رکود باشیم.

در این زمینه، داود بیگی‌نژاد نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: این روزها برخلاف گذشته، مسکن دیگر از جذابیت لازم برای سرمایه‌گذاری برخوردار نیست؛ هر چند همواره قیمت‌ها در این بازار رو به صعود بوده است.

وی بیان‌داشت: در ماه‌های گذشته تکان قیمتی خاصی در بازار مسکن نداشتیم، اما بنا به طبیعت ایام پایانی سال، تردد در بنگاه‌های املاک افزایش یافته است.

بیگی‌نژاد یادآور شد: همواره در ایام پایانی سال، افزایش رفت و آمد به بنگاه‌ها مسبوق به سابقه است و این روزها نیز شاهد آن هستیم.

وی اظهار داشت:‌ شب عید امسال (دی و بهمن‌ماه) برای فعالان بازار مسکن از تحرک لازم برخوردار نبود و آن جامعه‌ای که می‌توانست مسکن بخرد یا به افزایش متراژ اقدام کند، نتوانست تحرک خوبی داشته باشد.

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: فعالان اتحادیه‌های صنف مشاوران املاک در این دو ماه، شب عید متفاوت از سال‌های گذشته تجربه کردند و هرچند مراجعات مردمی به بنگاه‌ها افزایش داشته است، اما تعداد قراردادهای به ثبت رسیده فاصله زیادی با سال‌های قبل داشته است.

 

رکود تورمی در بازار مسکن/ «شب عید»‌ کم فروغ معاملات

 

وی خاطرنشان‌کرد: آمارهای رسمی بانک مرکزی، مبین وضعیت قیمت‌ها و میزان خرید و فروش تا پایان مرداد ماه است و متاسفانه از آن زمان تاکنون آمار دیگری منتشر نشده است که بتوان به آنها تکیه کرد. اگر روال به همین گونه باشد و منابع آماری خوبی نداشته باشیم، به بروز خسارت می‌انجامد.

بیگی‌نژاد ادامه داد: با توجه به عدم دسترسی به سامانه‌ها، بررسی‌های این اتحادیه در محور آزادی (به‌عبارتی شرق تا غرب تهران) متوسط قیمت هر متر مربع واحد نوساز را بین ۸۸ تا ۹۰ میلیون تومان نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: با این حال شاخص اصلی «تعداد قراردادها»ست که اصلا هیچ تطابقی با سال‌های قبل ندارد.

این مقام صنفی گفت: هرچند افراد زیادی هستند که قصد فروش واحدهای مسکونی خود را دارند، اما افزایش قیمتی که در گذشته شاهد بودیم سبب شده تا دیگر توانی برای خرید وجود نداشته باشد و شاهد رکود باشیم.

وی بیان‌داشت: اکنون شاهدیم ورود سرمایه به بخش مسکن کاهش یافته است که البته با توجه به التهابات بازارهای موازی طلا و ارز طبیعی است؛ به‌عبارتی افراد ابتدا سرمایه‌های خود را در آن بازارها می‌برند و پس از ایجاد سکون نسبی، به سمت تهیه مسکن سوق می‌یابد.

بیگی‌نژاد افزود: شرایطی که امروز به این شکل در آن به سر می بریم، در گذشته مسبوق به سابقه نبوده است و به همین دلیل نمی‌توان گفت در اندک زمان باقی مانده تا پایان سال و پس از عید بازار مسکن چه شرایطی را تجربه خواهد کرد.

وی در عین حال گفت: امروز شاهدیم شهرداری از ۲ ماه پیش از عید اقدام به افزایش نرخ فیش خدمات مختلف خود کرده است، همچنین بازار نهاده‌های ساختمانی دستخوش تحولات است که می‌تواند بر قیمت‌ها موثر باشد، با این حال تقاضای چندانی نه در بازار خرید و نه در بازار ساخت مسکن شاهد نیستیم.

 

افت آمار پروانه‌های ساختمانی صادره از سوی شهرداری

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به افت آمار پروانه‌های ساختمانی صادره از سوی شهرداری، افزود: صدور پروانه‌ها حاصل طرح‌ تفصیلی است و در حالی که شاهدیم عمده نیازها در داخل شهر و بافت‌های فرسوده برای واحدهای ۵۰ تا ۶۰ متر مربعی است، اما متوسط متراژ با تکیه بر طرح تفصیلی ۱۰۰ متر مربع است که با توانایی افراد جامعه تطابقی ندارد.

وی همچنین تاکید کرد: برای رونق مجدد خرید و فروش مسکن، باید تسهیلات بانکی در اندازه‌ای در نظر گرفته شود که توان خرید افراد را بالا ببرد.

به گفته کارشناسان، وقتی در سال‌های گذشته تسهیلات مسکن به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافت، رقم قابل توجهی بود و بازار مسکن از آن استقبال کرد. اما آن طور که این روزها عنوان می‌شود چنانچه این وام حتی به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یابد، مطابق با قیمت‌های فعلی متوسط ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومانی هر متر مربع خانه در تهران، کمتر از هشت متر مربع را پوشش می‌دهد.

همچنین، اینکه این تسهیلات با چه قیمت تمام شده‌ای به دست مردم می رسد نیز بسیار مهم است. باید دید روشی که بانک‌ها در پیش گرفته‌اند، ضامن ها، قیمت برگه‌های تسه و ... به چه صورت خواهد بود؟

منبع: ایرنا