پایان راستیآزمایی در فیسبوک و اینستاگرام
متا بر پایان راستیآزمایی پستهای کاربران در شبکههای اجتماعی زیر نظرش از ۱۹ فروردین تاکید کرد.

به گزارش گروه رسانهای شرق، شرکت متا، مالک پلتفرمهای فیسبوک، اینستاگرام و تردز، اعلام کرد که از روز دوشنبه، ۱۹ فروردین، برنامه راستیآزمایی محتوای شخص ثالث را در ایالات متحده متوقف میکند.
با اجرای این تصمیم، هیچ بررسی و ارزیابی جدیدی از محتوای منتشرشده در آمریکا انجام نخواهد شد. در عوض، متا از سیستمی به نام «یادداشتهای اجتماعی» (Community Notes) استفاده خواهد کرد که در آن، کاربران میتوانند به پستها یادداشت اضافه کنند یا به یادداشتهای دیگران رأی بدهند.
متا پیشتر در ژانویه اعلام کرده بود که این اقدام بخشی از تلاشها برای احیای آزادی بیان در فیسبوک و اینستاگرام است. این تصمیم با استقبال برخی چهرههای سیاسی حزب جمهوریخواه از جمله دونالد ترامپ، برندن کار (رئیس کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا) و جیم جردن (رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان) همراه شده است.
در همان زمان ، مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، در ویدیویی که توسط این شرکت منتشر شده، گفته است که راستیآزمایان که پس از انتخابات ۲۰۱۶ دونالد ترامپ به کار گرفته شدند، «بیش از آنکه اعتماد ایجاد کنند، آن را از بین بردهاند» و «بیش از حد جانبدارانه و سیاسی» عمل کردهاند؛ بهویژه در ایالات متحده. وی افزود که متا تصمیم گرفته سیستم راستیآزمایی را با سیستمی مبتنی بر کاربران جایگزین کند.
در ماههای اخیر، نشانههایی از نزدیکی بیشتر متا و زاکربرگ به ترامپ دیده شده است. حتی مبلغی هم بابت خسارت به ترامپ پرداخت شد و از افراد نزدیک به جمهوریخواهان و ترامپ در سماهای بالای مدیریتی استفاده شد.
متا «دِینا وایت» مدیرعامل سازمان UFC (و از متحدان نزدیک ترامپ) را به عضویت هیئتمدیره خود منصوب کرد. همچنین «جوئل کاپلان»، لابیگر پیشین جمهوریخواه، بهعنوان مدیر جدید امور جهانی شرکت منصوب شد.
مسینگ از تحلیلگران سیلیکون ولی به دلایل دیگری همچون کاهش هزینهها یا تردید در نقش کارشناسان در نظارت بر محتوا نیز اشاره کرد.
از سوی دیگر، دونالد ترامپ در یک نشست خبری در پاسخ به این پرسش که آیا تغییر سیاست متا در زمینه تعدیل محتوا در واکنش به انتقادات پیشین او از این شرکت بوده است، گفت: «احتمالاً.»
ای بی سی نیوز