روغن سوزی چه آسیبی به خودرو می زند؟
خارج شدن دود آبی از اگزوز هشداری است که رانندگان باید در برابر روغن سوزی جدی بگیرند.
خارج شدن دود آبی از اگزوز هشداری است که رانندگان باید در برابر روغن سوزی جدی بگیرند.
برخی عوامل روغن سوزی قابل مشاهده و برخی آنها غیرقابل مشاهده هستند که اگر رانندگان متوجه این عوامل نشوند ممکن است آسیب جدی به خودرو و سایر قسمتها وارد شود. در ادامه برخی از عوامل این مشکل و راههای جلوگیری از آن بیان خواهد شد.
روغن موتور در خودرو
از وظایف مهم روغن موتور در خودرو میتوان به روانکاری و تمیز کردن قطعات موتور، کاهش سایش و فرسودگی قطعات موتور و کمک به خنککاری اشاره کرد.
روغن سوزی حالتی است که موتور خودرو به علاوه سوخت مقداری از روغن موجود در موتور را نیز میسوزاند و این امر اگر به صورت مستمر اتفاق بیفتد سبب کم شدن روغن موتور خواهد شد. این اتفاق علاوه بر افزایش در مصرف سوخت سبب افزایش آلایندههای زیستمحیطی نیز میشود.
از دلایلی که سبب روغن سوزی خواهند شد میتوان شکستن رینگ پیستون، ساییدگی جداره پیستون، خرابی یاتاقانها، خرابی کاسه نمد، خرابی لاستیک گیت، خرابی شاتونها، اصطکاک شدید گیت سوپاپ، خرابی شیر پی وی سی، سوختن روغن گیربکس توسط موتور، سوختن روغن هیدرولیک توسط موتور، خورده شدن جداره سیلندر و… را نام برد.
علائم روغن سوزی خودرو کدامند؟
یکی از علامتهای روغنسوزی قابل مشاهده خروج دودی آبی رنگ از اگزوز خودرو است. البته برخی خودروها ممکن است دود ناشی را به خود جذب کنند که دود آبی رنگ قابل مشاهده نخواهد بود.
دیگر راه تشخیص بررسی میزان روغن موتور است که اگر مدام در حال کاهش باشد هشداری برای روغن سوزی خودرو به حساب میآید.
از دیگر علامتهای روغن سوزی در یک خودرو همچنین میتوان به استشمام بویی ناخوشایند، افت قدرت موتور، کاهش شتاب اتومبیل، چربی سرشمعها و وجود چربی در دهانه اگزوز خودرو اشاره کرد.