نحوه اجاره داربست فلزی | خرید لوله درابست
توضیحات کامل راجب خدمات داربست فلزی و خرید و فروش و اجره در سال 1402
بیشک شما هم هنگام عبور از خیابان و معابر، شاهد ساختمانها و سازههای بلند شهری بودهاید. ساخت یک بنا نیازمند دانش و امکانات گوناگونی است که داربست میتواند اولین قدم در این راه باشد. برای ساخت یک بنا، ابتدا باید سازهای به نام داربست وجود داشته باشد تا بتوان به کمک آن بنا را آماده کرد. وجود این سازه که دارای انواع مختلفی است، سبب شدهاست علم ساختمانسازی با جهش زیادی روبهرو گردد. شاید برای شما سوال باشد که داربست چند نوع دارد و چگونه میتوان یک داربست ایمن تهیه کرد؟ ما در این مقاله سعی داریم تمام نکات مربوط به نصب، ایمنی، اجاره و قیمت داربست را بازگو کنیم. اگر به دنبال کسب اطلاعات در این زمینه هستید، لطفاً تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
داربست چیست؟
با مشاهدهٔ سازهها و داربست فلزی اطراف یک ساختمان، اولین سوالی که ممکن است در ذهن مخاطب شکل بگیرد، این است که داربست چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: داربست ابزاری است که با استفاده از آن، میتوان بناها و ساختمانهای مرتفع ساخت. تاریخچهٔ استفاده از داربست به گذشتههای بسیار دور و در زمان ساخت احرام مصر بازمیگردد. اگرچه در آن زمان داربستها به شکل امروزه وجود نداشتهاند؛ اما اندیشهٔ ساخت داربست علم جدیدی نیست. درگذشته داربستها به شکل طناب و بعدها به شکل چوب ساخته و در صنعت ساختمانسازی استفاده میشدند. وجود داربست فلزی به دههٔ پنجاه میلادی باز میگردد. از آن زمان به بعد، ابعاد و اشکال داربستهای فلزی روزبهروز پیشرفتهتر شد و به همان نسبت توان بشر در ساخت آسمانخراشها نیز افزون شد. داربستها که سازههایی موقت برای ساختوساز هستند را میتوان تحولی شگرف در علم معماری و ساختمانسازی دانست.
انواع داربستهای ساختمانی
داربست علاوهبر جنس، در شکل نیز دارای تنوع است و افراد با توجه به نوع نیاز خود در ساختمانسازی، از مدلهای مختلف آن استفاده میکنند. در همین راستا باید گفت که انواع داربستها عبارتاند از:
-
داربست چوبی:
داربست چوبی میتواند به دو صورت مورد استفاده قرار گیرد. در یک نمونه از آن، میتوان از تخته با ارتفاع کم استفاده کرد و مدل دیگر را میتوان به شکل نردبان و برای ارتفاعهای بلندتر استفاده کرد.
-
داربست فلزی:
داربست فلزی از میلههایی با قطر 5 میلیمتری و طول 6 یا 3متری تشکیل شدهاست. لوله داربست در اطراف دیوارها نصب میشود تا هم از ریزش جلوگیری کند و هم دسترسی کارگران را به اجزای مختلف ساختمان میسر سازد.
-
داربست معلق:
این داربست برای زمانی است که نمیخواهید داربست را از زمین بنا کنید. در این نمونه لوله داربست در ارتفاع موردنظر شما قابل تنظیم است. بسته به اینکه فرد در کدام طبقه از ساختمان نیاز به داربست دارد، میتواند این سازه را بنا کند.
-
داربست خرپا:
این نمونه بیشتر برای رنگآمیزی دیوارهها و سقف خانه مورد استفاده قرار میگیرد. بنای این داربست به این شکل است که یک صفحهٔ مسطح بر روی پایههایی مثلثی شکل قرار میگیرد و فرد میتواند بهراحتی روی این صفحه بایستد.
-
داربست پایهدار:
این نمونه از سازه برای ساختمانهایی بهکار میرود که نیاز به نصب سریع داربست دارند. برای ایمنی بیشتر، بهتر است که این سازه بیش از سه ردیف نداشته باشد و ارتفاع آن بیش از 4.5 متر نباشد.
-
داربست یکطرفه یا واحد:
داربست یکطرفه معمولاً برای بنایی در ساختمانهای کوچک استفاده میشود. نام دیگر این مدل داربست، لایه آجر است که در فاصلهٔ 1.2 از دیوار نصب میشود.
-
داربست دوطرفه:
داربست دوبل نام دیگر این سازه است و جنس آن از چوب است. ردیف اول این سازه در فاصلهٔ 20 تا 30سانتیمتری از دیوار نصب میشود و ردیف دوم آن در فاصلهٔ یکمتری از دیوار قرار میگیرد.
-
داربست بازویی:
این داربست در مکانهایی مورد استفاده قرار میگیرد که زمین آن برای برپایی داربست مناسب نیست. در این مدل، سرستونها به دیوار نصب شده و پشتیبانی اتصالها توسط همین سرستونها صورت میگیرد.
-
داربست اسکلتی:
این داربست بهصورت آماده در بازار موجود است و شما با توجه به نیاز خود، میتوانید برای خرید لوله داربست با هر متراژی که مدنظر دارید اقدام کنید.
نکات ایمنی هنگام نصب و استفاده از داربست
نصب و همچنین استفاده از داربست نیازمند رعایت نکات ایمنی است، زیرا این سازه مستقیماً با جان انسان سروکار دارد. عدم نصب درست این سازه، علاوهبر خطراتی که برای جان کارگران به همراه دارد، یک خطر جدی برای شهروندان و عابران پیاده نیز محسوب میشود. یکی از اولین و مهمترین نکات در خرید لوله داربست و نصب آن، استخدام افراد ماهر و آموزشدیده است. شخص ماهر باید مرتب پایهها را بررسی کند، پایهها را در خط مستقیم قرار دهد، بستها را مرتب روغنکاری کند، از گیرهها و تجهیزات باکیفیت استفاده کند و همچنین برای اطمینان بیشتر، بازرسیهای دورهای انجام دهد تا دائماً از سلامت داربست مطمئن باشد. همچنین کارگران باید حتماً از کمربند ایمنی، کلاه ایمنی و همچنین دستکش عایق استفاده کنند تا در صورت سقوط، برقگرفتگی یا پرتاب اشیا، دچار آسیب نشوند.
نحوهٔ اجاره و قیمت داربست در سال 1402
اجاره داربست و قیمت آن بهعوامل مختلفی بستگی دارد که هرکدام از آنها بهنوعی بر قیمت تأثیر میگذارند. اولین نکته این است که شما به دنبال اجرای داربست بدون لوله هستید یا اجرای آن را با لوله میخواهید. درواقع اگر لولههای داربست را کارفرما تهیه کند، تنها متحمل هزینهٔ نصب خواهد شد. علاوهبر این، حجم کار، ارتفاع کار، جنس و ضخامت لولهها، مدتزمان اجارهٔ داربست، هزینهٔ نصب توری، دوری و نزدیکی مسافت و... همگی بر قیمت داربست تأثیرگذار هستند. با توجه به نوسان قیمتها، نمیتوان نرخ مشخصی را برای اجاره داربست در نظر گرفت؛ اما بهصورت حدودی میتوان گفت که قیمت داربست برای مساحت کمتر از 100 مترمکعب تا مدتزمان یک ماه، چیزی حدود 2900000 تومان است.
داربست؛ یک فناوری ایمن
صنعت معماری و ساختمانسازی یکی از نمادهای تحول در زندگی بشر است. آنچه دستیابی به این تحول را میسر کرده و زمینهٔ ایجاد ساختمانهایی با ارتفاع بلند و معماری چشمنواز را ایجاد کردهاست، وجود سازهای است به نام داربست. داربست سازههایی از جنس چوب یا فلز در ابعاد مختلف هستند که با نصب بر روی دیوارهای یک ساختمان، دسترسی افراد و کارگران را به بخشهای مختلف آن فراهم میکنند. اگرچه این سازه از زمانهای بسیار دور وجود داشته است؛ اما این صنعت روزبهروز پیشرفت کرده و در اشکال و ابعاد جدیدی ایجاد شدهاست.