آیا واقعا می توان ریاضی کنکور را ۱۰۰ درصد زد؟
بسیاری از دانش آموزان دوست دارند در ریاضی کنکور درصد بالا و حتی 100 درصد بزنند. در این مقاله بررسی می کنیم که آیا می توان ریاضی را در کنکور صد درصد زد و اگر جواب مثبت است چگونه می توان این کار را انجام داد.
ممکن است سوال (چگونه ریاضی کنکور را 100 بزنیم) برای شما هم مطرح باشد. در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا واقعا می توان ریاضی کنکور را ۱۰۰ درصد زد و اگر ممکن است چگونه می توانیم به این هدف برسیم؟
آیا واقعا می توان در ریاضی کنکور درصد ۱۰۰ را کسب نمود؟
کسب درصد ۱۰۰ در ریاضی کنکور کاری غیر ممکن نیست اما به دانش، تلاش و مداومت زیادی نیاز دارد. افراد کمی در ریاضی کنکور می توانند به درصد 100 برسند. اما اگر پایه ریاضی خودتان را در حد بسیار عالی قوی کنید، برای مطالعه و تست زنی وقت بگذارید و سطح تسلط خودتان را افزایش دهید رسیدن به درصد 100 بعید نیست. باید بر کتاب درسی مسلط باشید و تمامی تست های کنکور ریاضی سال های قبل را چندین بار بزنید.
چه موانعی برای کسب درصد ۱۰۰ در ریاضی کنکور وجود دارد؟
عدم تسلط بر درس ریاضی، آشنایی نداشتن با مهمترین تکنیک های تست زنی و مدیریت نادرست زمان در جلسه کنکور از مهمترین موانع کسب درصد ۱۰۰ در درس ریاضی هستند. در مرحله اول باید باور کنید که می توانید در ریاضی کنکور درصد 100 را بدست آورید. باور نداشتن به خود می تواند مانع اول و مهم باشد.
بهترین راهکارها برای کسب درصد ۱۰۰ در ریاضی کنکور چیست؟
قبل از هر راهکاری باید بگوییم اگر اشکالات زیاد و زمان کمی در اختیار دارید در کنار داشتن یک معلم خصوصی ریاضی مجرب می تواند بسیار مفید باشد. به عنوان مثال، اگر در رشته تجربی تحصیل می کنید، برای تسلط بر ریاضی دوازدهم تجربی بسیار خوب است که یک معلم خصوصی ریاضی پایه دوازدهم رشته تجربی در کنار خودتان داشته باشید. نکته دیگر اینکه برای کسب درصد ۱۰۰ در درس ریاضی کنکور، نیازمند برنامهریزی دقیق، استفاده از منابع معتبر، و تمرین مداوم هستید. در ادامه به صورت جامع به راهکارهای عملی برای دستیابی به این هدف اشاره میکنم:
۱. آشنایی با سرفصل ها و منابع
ابتدا باید تمام سرفصل های ریاضی کنکور را بهخوبی بشناسید. این شامل مباحث زیر است:
ریاضیات پایه (ریاضی نهم تا دوازدهم)
حسابان (برای رشته ریاضی)
ریاضیات تجربی (برای رشته تجربی)
هندسه، آمار و احتمالات
منابع پیشنهادی:
کتاب درسی: اولین و مهمترین منبع شما باید کتاب درسی باشد، زیرا تمام سوالات کنکور از آن مشتق میشوند. سراغ کتاب های متعدد نروید تا سر در گم نشوید.
کتابهای تست و تمرین: از کتابهای معتبر برای تمرین و تستزنی استفاده کنید. مانند:
ریاضیات جامع مهروماه mehromah.ir
ریاضیات جامع خیلی سبز kheilisabz.com
ریاضیات جامع نشر الگو www.olgoobooks.ir
میکرو طبقهبندی گاج www.gajmarket.com
کتاب ریاضی جامع آبی رشته تجربی قلمچی www.kanoon.ir
۲. روش مطالعه مناسب
برای رسیدن به درصد بالا در ریاضی، روش مطالعه بهینه و کارآمد اهمیت زیادی دارد:
گامهای مطالعه:
مطالعه دقیق درسنامهها: ابتدا هر درس را بهصورت مفهومی بخوانید و از یادداشت برداری در حین مطالعه غافل نشوید.
حل مثالهای متنوع: پس از یادگیری مباحث، مثالهای متنوع و جامع حل کنید. کتابهای کمک آموزشی معمولاً مثالهای خوبی دارند.
مرور مداوم: مرور مطالب در فواصل زمانی معین بسیار مهم است. فراموشی مطالب با مرور منظم کاهش مییابد.
رفع اشکال: هر بار که در حل یک سوال مشکل داشتید، به سراغ درسنامه بروید و مفهوم را دوباره یاد بگیرید.
خلاصهنویسی: نکات کلیدی هر مبحث را در دفتر خلاصهنویسی وارد کنید تا در زمان مرور نهایی، سریع به مطالب مهم دسترسی داشته باشید.
۳. تستزنی اصولی
تستزنی یکی از مهمترین مراحل آمادهسازی برای کنکور است. برای اینکه درصد ۱۰۰ بزنید، باید مهارت تستزنی خود را به اوج برسانید. در ضمن تست های استاندارد که مربوط به خود سازمان سنجش است را بزنید.
نحوه صحیح تستزنی:
مرحله اول: تست آموزشی: بعد از یادگیری هر مبحث، تستهای آموزشی بزنید. هدف این مرحله درک و تسلط بر سوالات است.
مرحله دوم: تست زماندار: پس از یادگیری کامل هر مبحث، تستها را در مدتزمان مشخص (مثل کنکور) حل کنید.
مرحله سوم: تحلیل تستها: تستهایی که اشتباه پاسخ دادهاید یا نتوانستهاید حل کنید، باید بهدقت بررسی و تحلیل شوند. این کار به شما کمک میکند نقاط ضعف خود را پیدا کنید.
مرحله چهارم: افزایش سرعت: برای رسیدن به درصد بالا، باید سرعت حل تستها را افزایش دهید. این کار با تمرین مداوم و تستزنی زماندار ممکن است.
۴. برنامهریزی و تعداد ساعات مطالعه
یک برنامهریزی مناسب کلید موفقیت شماست. باید ساعات مطالعهتان منظم و کارآمد باشد. از رتبه های برتر کنکور الگو بگیرید. مثلا رمز موفقیت رتبه 1 کنکور ریاضی 1403 را بخوانید.
گامهای برنامهریزی:
تقسیم زمان بر اساس نقاط قوت و ضعف: مباحثی که در آنها ضعیفتر هستید، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. مباحث قویتر نیز نباید به کلی رها شوند.
روزانه حداقل ۳-۴ ساعت برای ریاضی: در صورتی که درصد بالایی و مثلا کسب درصد 100 مد نظرتان است، باید حداقل ۳-۴ ساعت از زمان روزانهتان را به ریاضی اختصاص دهید. البته باز تعداد ساعت مطالعه لازم به پایه ریاضی شما بستگی دارد.
برنامه مرور و جمعبندی: به مرور مطالب و تستهای مهم بپردازید. از مرور روزانه، هفتگی و ماهانه استفاده کنید.
مطالعه در دورههای زمانی کوتاه و استراحت: مطالعه با بازههای ۹۰ دقیقهای و استراحتهای کوتاه بین آنها به افزایش تمرکز شما کمک میکند.
۵. مدیریت زمان در جلسه کنکور
علاوه بر مطالعه و تستزنی، مدیریت زمان در جلسه کنکور نیز اهمیت زیادی دارد.
زمانبندی برای هر سوال: برای هر سوال ریاضی باید حدود ۱.۵ تا ۲ دقیقه وقت صرف کنید. اگر سوالی زمانبر بود، بهتر است به سراغ سوالات بعدی بروید. درست است که می خواهید درصد 100 را کسب نمائید اما حتما ابتدای کار به سوالاتی که در زمان کم می توان به آنها پاسخ داد جواب بدهید.
اولویتبندی سوالات: ابتدا سوالات سادهتر را پاسخ دهید و سپس به سراغ سوالات سختتر بروید.
علامتگذاری سوالات مشکل: سوالاتی که در ابتدا نمیتوانید حل کنید، علامت بزنید و در انتهای زمان به سراغ آنها بروید.
۶. تمرین مداوم و تقویت پایهها
یکی از مهمترین نکات برای موفقیت در ریاضی، تمرین مداوم است. هر روز بهصورت مستمر تست بزنید و سوالات چالشی بیشتری حل کنید. مباحث پایه (مانند حل معادلات، توابع، مثلثات، انتگرال و مشتق) را بهخوبی مسلط شوید؛ زیرا این مباحث در کنکور اهمیت زیادی دارند.