انواع بلوک سیمانی براساس تعداد جداره و ابعاد بلوک سبک را بدانید؟
بلوک سبک نوعی مصالح ساختمانی است که در مقایسه با بلوکهای سیمانی سنتی، وزن کمتری دارد. این بلوکها معمولاً از مواد سبکتری مانند پوکه معدنی، پوکه صنعتی، پرلیت، یا ترکیبی از این مواد با سیمان تولید میشوند. بلوکهای سبک مانند بلوک لیپر علاوه بر وزن کم می توانند عایق حرارتی و صوتی خوبی هم باشند و در ساخت دیوارهای غیر باربر و پارتیشنبندی داخلی به کار میروند. استفاده از بلوک سبک باعث کاهش بار مرده ساختمان، سرعت بخشیدن به روند ساخت و کاهش هزینههای ساخت میشود.
بلوک سبک سیمانی نوعی مصالح ساختمانی است که به دلیل وزن کم، مقاومت مناسب، در سالهای اخیر به یکی از پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمانسازی تبدیل شده است. این بلوکها با ترکیب سیمان، آب، ماسه و مواد سبککنندهای مانند پوکه معدنی و صنعتی تولید میشوند.
انواع بلوک سبک دیواری
بلوکهای سبک دیواری به دلیل وزن کم، عایقبندی و سرعت اجرای بالا، به یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در صنعت ساختمانسازی تبدیل شدهاند. این بلوکها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند.
۱- بلوک سبک لیپر
- مواد اولیه: دانه های صنعتی پرلیت، دانه معدنی پومیس و اسکوریا، الیاف یا رشته های پلی پروپیلن، سیمان و آب
- ویژگیها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی عالی، مقاومت بالا دربرابر آتش، مقاوم در برابر رطوبت
- کاربردها: دیوارهای داخلی و خارجی، پارتیشنبندی
۲- بلوک پوکهای معدنی
- مواد اولیه: پوکه معدنی، سیمان و آب
- ویژگیها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی کم، قیمت مناسب
- کاربردها: دیوارهای داخلی، پارتیشنبندی
۳- بلوک با دانه لیکا
- مواد اولیه: دانههای لیکا، سیمان و آب
- ویژگیها: عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر رطوبت
- کاربردها: دیوارهای خارجی، سقف کاذب، کفسازی، دیوار داخلی
۴- بلوک بتن گازی اتوکلاو شده
- مواد اولیه: سیمان، سیلیس، آهک، آب و پودر آلومینیوم
- ویژگیها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی متوسط، دقت ابعادی بالا، مقاومت فشاری کم، ابعاد بزرگ
- کاربردها: دیوارهای داخلی و خارجی، پارتیشنبندی، سقف کاذب
انواع بلوک سبک بر اساس تعداد جداره
تعداد جدارههای بلوک سبک یکی از عوامل مهم در تعیین ویژگیها و کاربردهای آن است. این تعداد میتواند بر عایقبندی حرارتی و صوتی، مقاومت فشاری و حتی ظاهر بلوک تأثیر بگذارد.
تعداد جداره های بلوک سبک
به طور کلی، بلوکهای سبک از نظر تعداد جداره به سه دسته اصلی تقسیم میشوند:
بلوک دو جداره
این بلوکها دارای دو جداره هستند که بین آنها فضایی خالی وجود دارد. این فضا باعث بهبود عایقبندی حرارتی و صوتی میشود. یکی از بهترین بلوک های سبک دوجداره عرض ۱۵ سانتیمتری که برای دیوارهای خارجی توصیه می شود بلوک لیپر است.
بلوک سه جداره
این بلوکها دارای سه جداره هستند و معمولاً دو فضای خالی بین آنها وجود دارد. این نوع بلوکها بهترین عملکرد را از نظر عایقبندی دارند. عایقبندی بسیار خوب، مقاومت بالایی دارند. قیمت آن ها از بلوک دوجداره بالاتر است، پیچیدگی تولید دارند.
بلوک چهار جداره
این بلوک ها چهار جداره در طول دارند که به دلیل افزایش وزن و به صرفه نبودن قیمت در حال حاضر خیلی مورد استفاده قرار نمی گیرند.
انواع ابعاد بلوک سبک
به طور کلی بلوکهای سیمانی سبک را بنا به درخواست مشتری به اندازههای گوناگون میتوان تولید کرد، اما، استاندارد ابعاد بلوک سیمانی به صورت زیر است:
- ۱۰* ۲۰ * ۴۰
- ۱۵ * ۲۰* ۴۰
- ۲۰ * ۲۰* ۴۰
نکته: علاوه بر ابعاد استاندارد، بلوکهای سبک در ابعاد سفارشی نیز تولید میشوند که برای کاربردهای خاص و طراحیهای ویژه مناسب هستند.
به طور ساده باید بگوییم:
برای دیوارهای انباری و یا جداسازی سرویس ها می توانید از بلوک سیمانی ۷*۲۰*۴۰
برای تیغه های داخلی از بلوک سیمانی با ابعاد ۱۰*۲۰*۴۰
برای دیوارهای پیرامونی با بلوک سیمانی ۱۵*۲۰*۴۰
برای دیوارهای پشت بام و اتاقک آسانسور در طبقات منفی و دیوار چینی دور باغ از بلوک سیمانی سبک با ابعاد ۲۰*۲۰*۴۰ استفاده نمایید.
بلوک های سیمانی که توسط شرکت ها و کارخانجات بلوک تولید می شوند، بر اساس اندازه و ابعاد به سه دسته ی بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم بندی می شوند. طول و ارتفاع انواع مختلف بلوک ها با یکدیگر یکسان می باشد و تفاوت اندازه و ابعاد بلوک ها در اندازه ی عرض آن ها می باشد.
به طوری که در مورد بلوک های بزرگ، اندازه ی عرض ۲۵ یا ۳۰ سانتی متر، در مورد بلوک های سیمانی متوسط، اندازه عرض ۲۰ یا ۱۵ سانتی متر، و در مورد بلوک های سیمانی کوچک، اندازه ی عرض ۱۰ یا ۷ سانتی متر می باشد.
لازم به ذکر است که اندازه ی طول بر اساس استاندارد ها در همه ی این بلوک ها یکسان بوده و ۴۰ یا ۵۰ سانتی متر می باشد. در مورد ارتفاع آن ها نیز قضیه به همین شکل است و ارتفاع همه ی آن ها با هم یکسان بوده و در حدود ۲۰ سانتی متر می باشد.
عرض های متفاوت بلوک سبک سیمانی لیپر در ساختمان
– بلوک سیمانی عرض ۷ سانتی متر لیپر: مناسب برای تیغه های داخلی و دیوار سرویس بهداشتی.
– بلوک سیمانی عرض ۱۰ سانتی متر لیپر: معمولا برای تیغه های داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
– بلوک سیمانی عرض ۱۵ سانتی متر لیپر: مناسب برای دیوار های بین واحد ها، دیوار جانبی، دیوار نما، دیوارهای چاله آسانسور و راه پله ها می باشد.
– بلوک سیمانی عرض ۲۰ سانتی متر لیپر: مناسب برای دیوار های محیطی، دیوار های بین واحد ها،دهنه های دارای بادبند و دیوار نما.
– بلوک سیمانی عرض ۱۰ سانتی متر سه جداره لیپر: مناسب برای تیغه های داخلی و دیوار های بین واحد های مجزا در هر طبقه و دیوار چاله آسانسور و راه پله های ساختمان.
– بلوک سیمانی عرض ۱۴ سانتی متر سه جداره لیپر: این بلوک سیمانی معمولا برای دیوار های بین واحد ها و دیوار های جانبی و دیوار نما مورد استفاده قرار می گیرد.
نتیجه گیری
ابعاد و کیفیت بلوک سیمانی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد و انتخاب بهترین نوع بلوک با توجه به نیاز پروژه و بودجه شما، بسیار مهم است. با در نظر گرفتن عوامل ذکر شده و مشورت با متخصصان، میتوانید بهترین تصمیم را برای خرید بلوک سیمانی اتخاذ کنید.