ثبت مؤسسه؛ بهبود اعتبار کسبوکار
![ثبت مؤسسه؛ بهبود اعتبار کسبوکار](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/tyjljVLoaoo7/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKqUlldJgGdqxW99hy7h4rwg,,/1.jpg)
![آگهی](/images/advertise.png)
ثبت مؤسسه اولین گام مهم در جهت رسمیسازی و توسعهی فعالیتهای مختلف تجاری است. با ثبت رسمی مؤسسه میتوانید از مزایای قانونی و مالی استفاده کنید و امکان دسترسی به تسهیلات بانکی و سرمایهگذاریهای بیشتر را خواهید داشت. همچنین با این اقدام، شما میتوانید به راحتی قراردادهای رسمی ببندید و اعتماد مشتریان و شرکای تجاری را جلب کنید و به موفقیتهای مختلفی برسید.
اما بهتر است که پیش از هر کاری با شرایط ثبت مؤسسه آشنا باشید تا بتوانید مؤسسهی خود را بدون مواجهه با هرگونه مشکل قانونی به ثبت برسانید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی ثبت مؤسسه و اطلاع از شرایط خاص آن نیز میتوانید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیا تماس بگیرید.
از ثبت مؤسسه بیشتر بدانیم
کارآفرینانی که اهداف غیرتجاری دارند؛ مثلاً میخواهند در زمینه امور علمی، ادبی یا خیریه و امثال آن را تشکیل بدهند، گزینهی پیش رویشان ثبت مؤسسه است. معمولاً هدف از ثبت یک مؤسسه کسبدرآمد و منافع مالی نیست، اما شما میتوانید با ثبت یک مؤسسه به درآمد و سودآوری برسید. مثلاً میتوانید یک مؤسسه چند منظوره برای رواج کارهای علمی به راه بیندازید یا یک آموزشگاه زبان به راه بیندازید که یک مؤسسه آموزشی محسوب میشود.
بنابراین اگر اهداف مالی نیز دارید، باید بگوییم که با ثبت یک مؤسسه میتوانید اعتبار خود را افزایش دهید و به منابع مالی متعدد دسترسی داشته باشید. مؤسسات با ارائه خدمات متنوع و تحقق اهداف بلندمدت، کیفیت زندگی افراد را تغییر میدهند.
انواع مؤسسات قابل ثبت در ایران
مؤسسات به دو دستهی انتفاعی و غیرانتفاعی تقسیم میشوند. معمولاً هدف از تأسیس مؤسسهی غیرانتفاعی کسب سود و تقسیم آن میان مؤسسین است. اما درهرحال یک مؤسسه برای انجام امور غیرتجاری تشکیل میشود. با وجود تفاوتهایی که میان ثبت شرکت و مؤسسه وجود دارد اما برای ثبت هر دو باید شرایط خاصی داشته باشید و نیاز به مدارک و پرداخت هزینه است.
مؤسسات غیرتجاری
معمولاً اشخاص برای انجام امورمختلف یک مؤسسهی غیرتجاری ثبت میکنند. مؤسسههای غیرتجاری بسیار گسترده و متنوع هستند و میتوان آنها را به دستههای مختلف تقسیم کرد. روال ثبت قانونی مؤسساتی که در یک دستهی مشخص قرار میگیرند یکسان است. برای ثبت یک مؤسسه موضوع فعالیت آن حتماً باید غیرتجاری باشد. مثلاً مؤسسههای هنری، آموزشی، خدماتی، خیریه و مؤسساتی از این قبیل، مؤسسهی غیرتجاری محسوب میشوند.
هر مؤسسهی دیگری که با چنین موضوعاتی به فعالیت بپردازد نیز در این مجموعه قرار میگیرد. درواقع مؤسسات آموزشی یکی از گستردهترین زیرمجموعهها را دارند. مثلاً اگر قصد تأسیس آموزشگاههای زبان، موسیقی، نقاشی، کنکور و غیره را دارید، باید یک مؤسسه آموزشی به ثبت برسانید.
شرایط کلی ثبت مؤسسه
درست مانند تأسیس یک شرکت، برای ثبت یک مؤسسه نیاز به شرایط خاصی دارید که بدون وجود آنها امکان ثبت یک مؤسسه را نخواهید داشت. مثلاً یک مؤسسه باید با اهداف و موضوعات غیرتجاری تشکیل شود. برای افتتاح یک مؤسسه نیاز به دو نفر بالای 18 سال دارید و همچنین گاهی باید برای ثبت مؤسسهی موردنظرتان مجوز بگیرید.
همچنین برای ثبت یک مؤسسه، ابتدا باید نام و موضوع فعالیت را مشخص کنید و مجوزهای لازم را جهت تأسیس مؤسسه اخذ کنید. درست مانند نام شرکت هنگام انتخاب نام مؤسسه باید مواردی همچون تکراری نبودن و ساده بودن را در نظر بگیرید و همچنین موضوع فعالیت مؤسسه را هنگام انتخاب نام در نظر بگیرید.
مدارک لازم برای ثبت مؤسسه
همانطور که گفتیم برای ثبت مؤسسه نهتنها باید شرایط خاصی داشته باشید بلکه باید مدارک خاصی را نیز برای این منظور تهیه کنید. مثلاً برای ثبت یک مؤسسه نیاز به مدارک هویتی، اساسنامه، تقاضانامه و چندین مورد دیگر دارید که در ادامه ذکر کردهایم:
- دو نسخه کپی از تقاضانامه ثبت مؤسسه از سامانه جامع ثبت شرکتها؛
- دو نسخه اساسنامه تنظیم شده؛
- تقاضانامه مؤسسات غیرتجاری؛
- اقرارنامه مدیران؛
- دو نسخه از صورتجلسه تنظیمشده در مجمع مؤسسین؛
- فتوکپی مدارک هویتی اعضای مؤسسه؛
- مجوز (اگر موضوع فعالیت مؤسسه نیاز به اخذ مجوز دارد).
ثبت مؤسسه فرهنگی
مؤسسات فرهنگی، مؤسسههایی هستند که با هدف فرهنگی تشکیل میشوند. این مؤسسات نیز به دو دسته انتفاعی و غیرانتفاعی تقسیم میشوند و تفاوت این دو خدمات در طریقهی تقسیم سود به دستآمده از فعالیت است. بدین صورت که درآمد مؤسسه غیرانتفاعی متعلق به سهامداران است اما هدف از تأسیس مؤسسههای فرهنگی غیرانتفاعی، توسعه و بالارفتن ارزش و کار مؤسسه و رسیدن به اهداف خاص است.
شما برای انجام کارهای فرهنگی، هنری، تاریخی، انتشار و چاپ کتاب، برگزاری سمینار، برگزاری کارها و دورههای کوتاهمدت، برگزاری دورههای مختلف نویسندگی و انجام هرگونه فعالیتهای هنری باید یک مؤسسهی فرهنگی را به ثبت برسانید.
برای ثبت یک مؤسسه فرهنگی باید زمینهی فعالیت خود را مشخص کنید و رشته تحصیلی و مدارک ارائه شدهتان با فعالیت موردنظرتان مطابقت داشته باشد. هدف و مقصدتان از راهاندازی و ثبت یک مؤسسه فرهنگی را باید بهطور کامل در تقاضانامه بنویسید. همچنین بودجه اولیه و امکانات مؤسسه نیز باید مناسب باشد.
ثبت مؤسسه مشاوره
مؤسسات مشاوره در ایران بسیار پرطرفدار هستند. برای ثبت یک مؤسسه در حوزه مشاوره تحصیلی و روانشناسی باید حداقل ۳۵ سال سن داشته باشید، ۸ سال سابقه کار لازم است و باید دارای مدرک مرتبط باشید. همچنین متقاضی نباید سوءپیشینه داشته باشد و باید در آزمون مربوطه شرکت کند. اما برای برگزاری دورههای آموزشی، نوشتن مقالات یا برگزاری سمینار و وبینار در این حوزه، نیازی به دریافت مجوز نیست.
هزینه ثبت مؤسسه
پس همانطور که گفتیم اگر مؤسسهی شما نیاز به اخد مجوز داشته باشد، ابتدا باید مجوز مربوطه برای تأسیس آن را اخذ کنید. سپس برای ثبت مؤسسهی خود از طریق سامانه جامع ثبت شرکتها اقدام کنید و باید هزینههای مربوط به گواهی عدم سوء پیشینه، تعیین نام مؤسسه، هزینههای مربوط به پست مدارک و چاپ آگهی را پرداخت کنید.
پس از انجام مراحل قانونی شما باید 10 روز کاری منتظر بمانید و هزینهی تمام روزنامهها را پرداخت کنید و ظرف ۲ ماه باید کد اقتصادی خود را دریافت کنید. همچنین هرساله باید دفاتر قانونی را تهیه کنید و حسابهای خود را در آن وارد نمایید. برای اطلاع از هزینه روز ثبت مؤسسه میتوانید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیا تماس بگیرید.