مهار کامل آلودگی نفتی در سواحل گناوه
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: خط لوله انتقال نفت از ساحل شهرستان گناوه که در شهریورماه بدلیل نشست مشکلاتی ایجاد کرده بود تعمیر شد.
به گزارش شبکه شرق، مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: با همت و توان متخصصان داخلی عملیات تعمیرات خط لوله انتقال نفت از ساحل شهرستان گناوه که بدلیل نشست مشکلاتی ایجاد کرده بود با موفقیت پایان یافت.
عباس غریبی روز شنبه گفت: در پی بروز حادثه نشت نفت در یکی از خطوط زیردریایی در فاصله دو مایلی بندر گناوه در شهریورماه سال جاری بلافاصله تجهیزات، تیمها و شناورهای دریایی مجهز به سیستمهای رفع آلودگی دریا از مجموعه شرکت پایانههای نفتی ایران، شرکت نفت فلات قاره با همکاری شناورهای سازمان بنادر و دریانوردی استان بوشهر در موقعیت مستقر شدند.
وی افزود: نخستین اقدامی که میبایست انجام میشد مهار و جلوگیری از گسترش نفت بود تا مانع از گستردگی آلودگی بیشتر نفت شود.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران یادآورشد: به لحاظ ناشناخته بودن محل نشتی و جمعآوری تجهیزات مورد نیاز، اهمیت و حساسیت اجرای سریع و درست پروژه بالا بود.
غریبی با بیان این که در ابتدا مهار نفت انجام و در خط لوله هم تدابیر عملیاتی اتخاذ شد، اظهار داشت: از سمت پایانه نفتی خارگ و از ناحیه گچساران خطوط میبایست تحت کنترل قرار میگرفتند و باید مانع از گسترش و ازدیاد فشار نفت میشدیم که این اقدام در روزهای ابتدایی صورت گرفت و شناسایی محل نشتی با قید فوریت انجام شد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: به دلیل محبوس شدن حدود ۷۲ هزار بشکه نفت خام در خط لوله، کار از حساسیت بالایی برخوردار بود زیرا هر گونه حادثهای منجر به آلودگی بیشتر میشد همین موضوع حساسیت کار را بسیار بالا برده بود.
وی گفت: با توجه به این که نشتی در عمق هفت متری زیر دریا بود و خط لوله در عمق چهارمتری زیرگل و لای زیر بستر قرار داشت، بنابراین کار به شدت سخت بود و نیاز به تجهیزات و شناورهای خاصی داشت تا به موقعیت نشتی دست پیدا میکردیم.
وی با بیان اینکه تجهیزات میبایست از طریق منابع موجود در سطح کشور جمعآوری میشد، افزود: تیم اجرایی کار، پیمانکار مجری و شناوری که باید به عنوان ایستگاه عملیاتی مستقر میشد همه از داخل کشور و منطقه بومی تامین شدند.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: این کار به طور ۱۰۰ درصد از توانمندی شرکتهای داخلی و مجموعه شرکت پایانه نفتی ایران و با همکاری شرکت نفت فلات قاره و سازمان بنادر استان انجام شد.
غریبی درمورد موقعیت خط لوله نیز اظهار داشت: از آنجایی که موقعیت خط لوله در عمق ۱۰ متری قرار داشت عملیات باید در تاریکی مطلق و همراه با گل و لای توسط تیم غواصی انجام میشد که بسیار سخت بود.
وی یکی دیگر از سختیهای کار را برداشتن بتن از روی خط لوله در عمق ۱۰ متری دریا دانست و گفت: تیم غواصی علی رغم سختی کار در طول شبانهروز مشغول به کار بود و در این مدت به هیچ عنوان کار رها نشده بود.
غریبی در مورد شناسایی محل نشتی نیز گفت: سرانجام ساعت سه بامداد روز پنج شنبه، ششم مهرماه موقعیت نشتی را شناسایی و محل نشت نفت را مسدود کردیم و هم اکنون در حال تعمیرات کامل و کلمپسگذاری هستیم.
وی با بیان این که با کلمپسگذاری تعمیرات به پایان میرسد، افزود: قطعا برنامههای زیادی در حوزه نگهداری و تعمیرات خطوط لوله داریم که از بروز رخدادهایی در آینده جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: سیاست اصلی شرکت ملی نفت ایران توجه ویژه به مسائل زیست محیطی است و برای ممانعت از گسترش آلودگی و حوادث احتمالی تمامی تدابیر لازم را اتخاذ کرده است.
غریبی گفت: از مردم شریف گناوه که در مدت یک ماه گذشته تحمل کردند تا ما کار را با دقت، حوصله و با توان خودمان انجام بدهیم، صمیمانه قدردانی می کنم.