قبل از سفر به بیروت
هایکو ماس: کمکهای اقتصادی به لبنان در گرو اصلاحات هستند
وزیر خارجه آلمان که قرار است فردا (چهارشنبه) به بیروت سفر کند، اظهار کرد: اوضاع لبنان نمیتواند به این شکل ادامه پیدا کند.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان یک هفته پس از فاجعه بیروت فردا (چهارشنبه) به بیروت سفر خواهد کرد تا در دیدار با مسؤولان لبنانی اجرای اصلاحات واقعی و مبارزه با فساد را به عنوان شرط اصلی آزادسازی کمکهای مالی بیشتر به لبنان خواستار شود.
ماس در مصاحبهای با رادیو "صدای آلمان" گفت: به نظر میرسد فاجعه (انفجار) بیروت نتیجه سوءمدیریت و اهمال کاری بوده است.
وزیر خارجه آلمان افزود: در آنجا فسادی وجود دارد که باید با آن مبارزه شود سپس باید اصلاحات اقتصادی که از مدتها قبل درباره آنها گفتوگو شده، محقق شوند.
او در ادامه گفت: تنها مسالهای که کاملا برای تمامی لبنانیها روشن است، این است که شرایط به این شکل نمیتواند ادامه یابد. سوء مدیریت و فساد گسترده موجب رنج و مشکلات مردم لبنان شدهاند و از این پس مردان و زنان معترض در لبنان هرگز این مساله را قبول نخواهند کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان با اشاره به کمکهای مالی اضطراری که در کنفرانس روز یکشنبه پاریس برای لبنان تصویب شد، گفت: این کمکها هرگز مشروط نخواهند بود زیرا امدادرسانی هستند و هرگز تحویل دولت داده نخواهند شد بلکه مستقیما از طریق نهادهای سازمان ملل به دست آسیب دیدگان میرسند.
ماس افزود: کمکهای اقتصادی بسیار بیشتری از طرف اروپا وجود دارند که اگر لبنان اصلاحات مدنظر را اجرا کند، میتوانند آزاد شوند.
وزیر خارجه آلمان ادامه داد: این اصلاحات برای بازگشت اعتماد میان مردم و مسؤولان ضروری هستند در غیر این صورت بحرانها (در لبنان) تکرار خواهند شد.
او در ادامه از صحبت درباره مجازاتهای احتمالی مسؤولان لبنانی در این مقطع زمانی خودداری کرده و گفت: پیش از اتخاذ اقدامات تنشزا باید به آنها برای تدوین یک رویکرد سیاسی جدید فرصت داده شود.
ماس کمی پس از انفجار بیروت از اینکه این مساله به بیثباتی سیاسی در لبنان منجر شود، ابراز نگرانی و تاکید کرده بود: نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی رخ دهد.
برخی کارشناسان نگرانیهای آلمان از وخامت شرایط در لبنان را با نگرانیهای این کشور از شکلگیری یک بحران جدید پناهندگی به آلمان مرتبط میدانند، به ویژه که لبنان میزبان بیش از یک میلیون پناهجوی سوری است.
برخی منابع در وزارت خارجه آلمان به الشرق الاوسط گفتند: ماس هرگز در سفر خود به بیروت با نمایندگان حزبالله دیدار نخواهد کرد، به ویژه پس از آنکه آلمان آوریل گذشته این حزب را تشکیلاتی "تروریستی" دانسته و فعالیتهای آن را در خاک این کشور ممنوع کرد.
پیشتر یک مسؤول در این وزارتخانه تاکید کرده بود که ممنوعیت فعالیت حزبالله در آلمان هرگز بر روابط برلین با بیروت تاثیر نخواهد گذاشت و به معنای تحریم حزبالله در این روابط نخواهد بود به ویژه که برلین این حزب را یک تشکل اصلی در حاکمیت لبنان میداند که در پارلمان و دولت لبنان نماینده دارد.