|

موشک‌های مافوق صوت چینی و روسی کابوس امنیت اروپا

روزنامه‌نگار نشریه "دی ولت" آلمان تاکید کرد، ورود تسلیحات مافوق صوت به زرادخانه‌های کشورها به ویژه روسیه و چین کابوسی برای امنیت اروپا است و مرحله جدیدی در "مارپیچ تهدیدها" را به وجود می‌آورد.

موشک‌های مافوق صوت چینی و روسی کابوس امنیت اروپا

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "گرهارد هیگمن"، روزنامه‌نگار نشریه دی ولت به هشدار اخیر در پایگاه نظامی آمریکا در رامشتاین واقع در خاک آلمان پس از آنکه یک زیردریایی روسی یک آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیما انجام داد، اشاره کرد.

نشریه دی ولت نوشت: اگرچه این رویداد نشان داد که ارتش آمریکا در یک حالت آماده‌باش دائمی و استوار قرار دارد اما در مورد موشک‌های مافوق صوت ممکن است آنها برای رهگیری آن خیلی دیر عمل کرده باشند.

این نشریه آلمانی تاکید کرد: با ظهور تسلیحات مافوق صوت، زنجیره‌های هشدار موجود درباره پرتاب‌های موشکی و سیستم‌های موشکی ضد بالستیک بی‌فایده می‌شوند و زمان واکنش به یک پرتاب به شدت کاهش می‌یابد.

این نشریه به نقل از کارشناسان شورای روابط خارجی آلمان گفت: تسلیحات مافوق صوت تعادل قدرت میان قدرت‌های اتمی را بر هم می‌زند و ابتکار عمل خلع سلاح را بی‌نتیجه می‌گذارد.

این کارشناسان تاکید کردند، اگرچه روسیه و چین در حال حاضر از نظر تسلیحات مافوق صوت جایگاه‌های پیشرویی دارند اما آمریکا تمام تلاش خود را خواهد کرد تا از آنها پیشی بگیرد.

در همین حال، تحلیل‌گران امنیتی آلمان به نشریه دی ولت گفتند: روسیه نگران پیشرفت آمریکا در این زمینه نیست چرا که این کشور سامانه‌های دفاعی موثری در برابر تسلیحات مافوق صوت در قالب سامانه‌های دفاع هوایی اس ۵۰۰ و موشک‌های رهگیر اصلاح شده ناشناخته دارد.

آمریکا بررسی موشک‌های مافوق صوت را در دهه ۲۰۰۰ میلادی آغاز کرد اما نهایتا پروژه‌های مربوط به این زمینه را کنار گذاشت و به تازگی مجددا بررسی آنها را از سر گرفته است. این تلاش‌ها پس از آن از سر گرفته شدند که روسیه موفقیتی را در این زمینه اعلام کرد و چندین مدل از تسلیحات مافوق صوت را به نمایش گذاشت. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه همزمان با ارائه این تسلیحات تاکید کرده بود که ساخت و توسعه این تسلیحات در حقیقت واکنش روسیه به اقدامات غرب و بی‌احترامی‌هایشان به درخواست‌ها و منافع روسیه است. در همین حال، کرملین برای قرار دادن این موشک‌های جدید در برنامه مذاکره درباره پیمان‌های کنترل تسلیحاتی همچون "استارت جدید" که فوریه ۲۰۲۱ منقضی می‌شود، ابراز آمادگی کرده است.