منشا گرد و غبار کنونی در کشور خارجی است
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیطزیست گفت: گردوغبار در کشور سوریه شکل گرفته و از آنجا وارد عراق و سپس به سمت کشور ما گسیل شده است.
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه منشا گرد و غبار کنونی در کشور خارجی است، گفت: گردوغبار در کشور سوریه شکل گرفته و از آنجا وارد عراق و سپس به سمت کشور ما گسیل شده است.
وی درباره اعزام هیاتی از ایران به عراق و سوریه با هدف مذاکره درباره گرد و غبار گفت: در دو هفته گذشته با سفرای کشورهای سوریه و عراق در تهران نشست داشتیم و پیشنهاداتی ارائه کردیم. برنامه عمل زیرمنطقهای را براساس کانونهایی که وجود دارد تهیه کردیم. زمینه برای اعزام این هیات آماده شده و اینطور نیست که فقط یک هیات اعزام شود در واقع زمینههای آن از دو ماه قبل آماده شده چون کانونهای خارجی وسعت زیادی داشته و مقابله با آنها نیازمند برنامهریزی است.
وی درباره اینکه آیا نمایندهای از سازمان محیطزیست این هیات را همراهی میکند؟ اظهار داشت: حتما از سازمان نمایندهای حضور خواهد داشت اما اینکه در چه سطحی باشد در حال رایزنی هستیم و امروز شاید تا قبل از پایان وقت ترکیب هیات، نهایی شود.
طهماسبی درباره ادامه این روند در تهران گفت: پیش بینی میشود شرایط گرد و غباری در تهران تا فردا به شدت کاهش یابد، البته امروز وضعیت استانهای جنوبی بهتر است و چون این جریان عبور کرده آنها نسبت به دو روز پیش شرایط بهتری دارند.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به خشکسالیها «آیا باز هم امکان بروز گرد و غبار با این شدت وجود دارد؟» گفت: بله احتمال بروز دوباره وجود دارد. یک بخش به شرایط خشکسالی امسال و بخشی هم به نوسانات زیاد درجه حرارت و به تبع آن ایجاد اختلاف دما و پتانسیل باد برمیگردد؛ همه اینها باعث میشود دوباره تکرار شود اما پیشبینی میکنیم به این شدت نباشد.
وی درباره نقش کانونهای داخلی گرد و غبار در بروز این پدیده گفت: شاید هم بخشی به کانونهای داخلی مربوط شود اما بسیار کم و به صورت موردی بوده است.
طهماسبی درباره میزان مهار کانونهای داخلی توضیح داد: گرد و غبار یک فرایند است که در ٢٣ استان و به وسعت ٣۵ میلیون هکتار کانونهای داخلی را درگیر کرده است، بنابراین تا جایی که امکان داشت و زمینه فراهم بود یک سری اقدامات برای مهار کانونها انجام دادیم اما اینکه همه مهار شده باشد، جواب منفی است.
هماکنون میانگین شاخص لحظهای کیفیت هوای تهران روی عدد ۴۰۲ و در وضعیت خطرناک قرار دارد.