|

«آبله میمونی» همه‌گیر می شود؟

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری علائم اولیه ابتلا به بیماری «آبله میمونی» را تشریح کرد.

«آبله میمونی» همه‌گیر می شود؟

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ضمن پاسخ به این سؤال که آیا "آبله میمونی" تبدیل به یک‌همه‌گیری می‌شود؟ علائم اولیه ابتلا به این بیماری را تشریح کرد.

دکتر پیام طبرسی درباره آبله میمونی اظهار کرد: آبله میمونی در حال حاضر قابلیت تبدیل به پاندمی(همه‌گیری) را ندارد؛ زیرا سرایت‌پذیری آن به اندازه بیماری‌هایی مانند کرونا، زیاد نیست و افرادی که به آن مبتلا می‌شوند تماس‌های مستقیم با ترشحات بیمار داشته‌اند یا به مدت طولانی با فرد مبتلا در یک محیط قرار داشته‌ و در معرض قطرات تنفسی بیمار بوده‌اند.

 

لزوم شناسایی و قرنطینه افراد مبتلا

وی افزود: به دلیل این‌که ناخوشی و عوارض بیماری برای فرد مبتلا زیاد است باید سیستم‌های شناسایی قوی داشته باشیم تا موارد مشکوک بیماری را شناسایی و قرنطینه کنیم؛ فرد مبتلا با انجام تست، شناسایی می‌شود.

 

علائم اولیه آبله میمونی چیست؟

طبرسی با بیان اینکه دوره نهفتگی بیماری آبله میمونی 2 هفته است، متذکر شد: نخستین علائمی که در فرد مبتلا بروز پیدا می‌کند، مشابه سایر بیماری‌های ویروسی و شامل تب و لرز و احساس خستگی و ناخوشی است و سپس ضایعات پوستی بروز پیدا می‌کند.

 

چه گروه‌هایی در ایران واکسن آبله زده‌اند؟

این فلوشیپ بیماری‌های عفونی درباره تاثیر واکسن‌های آبله بر جلوگیری از ابتلا به آبله میمونی گفت: واکسن‌های آبله در کشورمان به متولدین 1360 به قبل تزریق شده و این افراد تا 80 درصد در مقابل بیماری آبله میمون مصون هستند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به این سوال که "آیا سایر افراد نیاز به تزریق واکسن آبله دارند؟" تصریح کرد: در کشورهایی که موارد ابتلا به آبله میمونی افزایش یافته، واکسن آبله فقط به افرادی مانند کادر درمان و سایر افراد در تماس با مبتلایان تزریق می‌شود و به همه مردم تزریق نمی‌شود البته باید دید در آینده وضعیت شیوع بیماری آبله میمونی چطور خواهد بود.