زالی: 65 درصد بیماران بیمارستانی در تهران از شهرستانها هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بررسی ما در ماه گذشته نشان داد که ۶۵ درصد بیماران یکی از بیمارستانهای بزرگ آموزشی تهران، از شهرستان آمده بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به قدمت بالای بیمارستانهای آموزشی در تهران، اعلام کرد: بررسیها نشان داده است در بسیاری از بیمارستانهای با قدمت زیاد، بازسازی مقرون به صرفه نیست و ساخت بیمارستان جایگزین اثربخشی بیشتری دارد.
علیرضا زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر قدمت بیمارستانهای تهران اظهار داشت: بیمارستانهای آموزشی تهران عمدتاً قدمت قابلتوجهی دارند و بسیاری از بیمارستانهای پایتخت بیش از ۵۰ سال از عمرشان گذشته است. با توجه به اینکه بخش عمدهای از این بیمارستانها آموزشی هستند و علاوه بر ارائه خدمات به شهروندان تهرانی، محل ارجاع برای کشور هستند؛ مراجعین زیادی دارند.
وی افزود: در همین راستا دو پروژه بزرگ بیمارستانسازی در تهران در حال انجام است که یکی بیمارستان شهدای تجریش است که با افتتاح آن، حدود ۸۵۰ تخت بیمارستانی با رعایت اصول عمرانی به مجموعه تختهای تهران اضافه میشود؛ شبیه به همین ظرفیت، پروژه مهدیکلینیک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال تکمیل است و در دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز بخشهای جدید بیمارستان فیروزآبادی به این مجموعه اضافه میشود. پیشبینی میشود با راهاندازی و افتتاح این پروژهها، بهسازی جدیدی در مجموعه تختهای بیمارستانی انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بررسیها نشان داده است در بسیاری از بیمارستانهای با قدمت زیاد، بازسازی مقرون به صرفه نیست و ساخت بیمارستان جایگزین اثربخشی بیشتری دارد، گفت: امسال وزارت بهداشت طرحی را برای نوسازی ۳۲ هزار تخت بیمارستانی دارد که بخشی از آنها در استان تهران قرار دارد؛ البته بازسازی بخشهای بیمارستانی با رعایت استانداردهای مهندسی در بیمارستانهای تهران انجام میشود. هر سه دانشگاه استان تهران با کمک شهرداری تیمهایی برای بررسی شرایط سازهای و ایمنی تشکیل دادهاند که مسائل ایمنی و عمرانی بیمارستانها را بررسی میکنند.
بهگفته وی، در ملارد و پردیس نیز اقداماتی برای اضافه شدن مراکز درمانی جدید در دست انجام است و با دستور رئیسجمهوری مصوب شده است که دانشگاه ظرف دو سال آینده در پیشوا بیمارستانی افتتاح کند.
زالی اظهار امیدواری کرد که با بازسازی و افتتاح بیمارستانهای جدید، بتوان بار ارائه خدمات در شهر تهران را کاهش داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بررسی ما در ماه گذشته نشان داد که ۶۵ درصد بیماران یکی از بیمارستانهای بزرگ آموزشی تهران، از شهرستان آمده بودند در حالی که بسیاری از این افراد میتوانستند در شهرستان خود خدمات درمانی را دریافت کنند.
وی تصریح کرد: راهحل این مشکل برقراری نظام ارجاع است و با توجه به گسترش خدمات درمانی در عرصه کشوری، نظام ارجاع میتواند بسیار کمککننده باشد تا بیماران گرفتاریهای ایاب و ذهاب و مشکلات استقرار و اقامت همراهان را نداشته باشند.