|

فوق تخصص شبکیه:

هنگام آسیب‌‌های ناشی از چهارشنبه سوری از شستن چشم‌ها خودداری کرده و از قطره چشمی استفاده نکنید

مراسم چهارشنبه سوری بعضا با حوادثی همراه است و در این بین، بیشترین آسیب ها به سمت چشم ها نشانه می رود و باعث می شود برخی از هموطنان؛ نتوانند آمدن بهار و سال نو را ببینند.

هنگام آسیب‌‌های ناشی از چهارشنبه سوری از شستن چشم‌ها خودداری کرده و  از قطره چشمی استفاده نکنید

به گزارش شبکه شرق، یکی از شایع‌ترین آسیب‌های حوادث چهارشنبه سوری، آسیب چشم است. زیرا، انفجار مواد محترقه خطرناک و خرده‌های اکلیل و سرنج، سلامت چشم‌ها را تهدید می‌کند. در همین حال، آسیب‌های چشمی با خطر نابینا شدن همراه است.

مهدیه عظیمی زاده جراح چشم و فوق تخصص شبکیه، گفت: در حوادث چهارشنبه سوری، همه قسمت‌های چشم درگیر می‌شود، اما یکی از قسمت‌های برگشت ناپذیر؛ آسیب‌های شبکیه است.

وی با اشاره به خطرات ناشی از انفجار مواد محترقه که باعث تخریب عصب چشم می‌شود، افزود: بعضاً شدت ضربه به چشم باعث می‌شود فیبرهای عصبی را از دست بدهیم و دید فرد برگشت ناپذیر شود.

این فوق تخصص شبکیه تاکید کرد: وقتی شبکیه دچار آسیب می‌شود، حتی بعد از جراحی هم دید اولیه فرد باز نمی‌گردد. از همین رو، باید مراقب چشم‌های خود باشیم.

عظیمی زاده ادامه داد: میزان برگشت دید فرد بعد از آسیب شبکیه، بستگی به میزان آسیب متفاوت است؛ اما در بهترین شرایط هم بیشتر از ۶۰ تا ۷۰ درصد دید فرد باز نمی‌گردد.

وی تاکید کرد: حتی اگر پیوند هم انجام شود، دید کامل باز نخواهد گشت.

عظیمی زاده، از شبکیه به عنوان موتورخانه چشم نام برد و گفت: اگر شبکیه آسیب ببیند، مثل این است که مرکز فرماندهی بینایی از بین می‌رود.

این جراح چشم افزود: آسیب شبکیه در کودکان با عارضه‌های بیشتری نسبت به افراد بالغ همراه است، چون بافت‌های چشم هنوز از استحکام لازم برخوردار نشده‌اند.

وی در خصوص روش‌های درمان آسیب شبکیه نیز گفت: اگر پارگی شبکیه به صورت جزئی باشد، می‌توان با لیزرهای محدود کننده جلوی آسیب را گرفت. اما در مواقعی که عصب چشم به طور کلی از بین برود، جراحی هم هیچ تأثیری نخواهد داشت.

در همین حال، محمود جباروند فوق تخصص قرنیه و رئیس انجمن چشم پزشکی ایران، اظهار کرد: بیشتر افرادی که در حوادث چهارشنبه سوری مصدوم می‌شوند، تماشاچیان و عابران پیاده هستند.

وی با توصیه اکید به هموطنان برای اینکه از ترددهای غیرضروری در چهارشنبه آخر سال خودداری کنند، تصریح کرد: بهتر است در شب چهارشنبه آخر سال در خانه بمانیم و اگر در خودرو هستیم، حتماً شیشه‌ها را ببندیم.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی چشم آفتاب، در ادامه به افرادی که از ناحیه چشم آسیب می ببینند، توصیه کرد از شستن چشم‌ها خودداری کرده و هرگز از قطره چشمی استفاده نکنند و در اسرع وقت به مرکز چشم پزشکی مراجعه کنند.

جباروند ادامه داد: اقدامات خودسرانه مثل قطره ریختن و مالیدن چشم‌ها باعث سوراخ شدن قرنیه شده و محتویات داخل چشم بیرون بریزد و درمان را بدتر کند.

وی با اشاره به آسیب قرنیه در مصدومیت‌های چشمی، گفت: گاهی پارگی قرنیه را می‌توان بخیه زد که البته باعث ایجاد آستیگمات در اطراف قرنیه می‌شود.

این فوق تخصص قرنیه ادامه داد: گاهی اوقات پارگی قرنیه ممکن است به عنبیه، لنز داخل چشمی و حتی شبکیه آسیب بزند و بینایی فرد را تحت الشعاع قرار دهد.

وی افزود: بهترین عمل جراحی بر روی قرنیه آسیب دیده نیز، ۴۰ تا ۵۰ درصد اُفت بینایی به دنبال دارد.

جباروند گفت: درمان آسیب‌های چشمی نیازمند جراحی است و بعضاً تا ۴ عمل ممکن است انجام شود.

سهیلا میرزاپور مترون بیمارستان فوق تخصصی چشم، اظهار کرد: بیشتر مصدومیت‌های حوادث چهارشنبه سوری، چشمی و سوختگی و گاهاً قطع عضو است.

وی افزود: بیشترین گروه آسیب پذیر رهگذران و جوانانی هستند که از مواد محترقه و آتش زای خطرناک استفاده می‌کنند.

میرزاپور ادامه داد: هموطنان باید بدانند بهترین کمک به مصدومان حوادث چهارشنبه سوری، تماس با ١١۵ تماس است.

مترون بیمارستان چشم پزشکی افزود: اگر چشم مصدوم دچار آلودگی با دود شده باشد تا ١۵ دقیقه با آب ساده از سمت داخل به خارج از چشم شستشو دهند و در صورتی که جسم خارجی در چشم وجود داشته باشد از خارج کردن آن اجتناب کنند و با ١١۵ تماس بگیرند یا خودشان سریعاً به مرکز چشم پزشکی مراجعه کنند.

وی گفت: یادمان باشد پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و در شب چهارشنبه آخر سال که باید جشن و شادی داشته باشیم آن را به شبی تلخ و ناگوار تبدیل نکنیم.

منبع: مهر