بهترین سمعک هوشمند برای افراد مسن
کم شنوایی و پیرگوشی از جمله مشکلاتی هستند که معمولاً در سنین بالا رخ میدهند؛ البته تاثیر ژنتیک بر بروز این مشکل را نمیتوان نادیده گرفت. دلیل کم شنوایی سالمندان معمولاً تغییراتی است که در گوش و اعصاب شنوایی رخ میدهد. کم شنوایی سالمندان علائم مشخصی دارد که با انجام تست ها و آزمایشات شنوایی دلیل و درجه آن مشخص میشود. ما در ادامه درباره کم شنوایی افراد مسن بیشتر صحبت کرده و همچنین به ویژگی های سمعک هوشمند سالمندان نیز بیشتر میپردازیم.
علائم کم شنوایی سالمندان
همانطور که اشاره کردیم پیرگوشی و کم شنوایی در افراد مسن دارای علائم مشخصی است. در صورتی که این علائم را احساس کردید بهتر است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا جلوی پیشرفت مشکل گرفته شود. علائم کم شنوایی سالمندان معمولاً موارد زیر هستند:
- درخواست از دیگران برای تکرار صحبت هایشان
- نشنیدن صدای آیفون و مکالمات در پشت تلفن
- مشکل در درک کلمات
- درک مشکل در هنگام مکالمه دو نفر و عدم توانایی در دنبال کردن حرف های آنها
- بالا بردن مرتب صدای تلویزیون و رادیو
- وجود مشکل در صدای موردنظر در هنگام وجود داشتن صداهای پس زمینه
انواع کم شنوایی سالمندان
به طور کلی کم شنوایی به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشود:
-
کم شنوایی حسی – عصبی
شایع ترین نوع کم شنوایی کم شنوایی حسی – عصبی میباشد. زمانی به گوش داخلی یا عصب شنوایی آسیب وارد شود این نوع از کم شنوایی بروز پیدا میکند. این نوع از کاهش شنوایی معمولاً دائمی است.
-
کم شنوایی انتقالی
کم شنوایی انتقالی در مواردی بروز پیدا میکند که گرفتگی و آسیبی در ناحیه گوش میانی یا خارجی به وجود بیاید. عدم انتقال صدا در این کم شنوایی معمولاً همیشگی است.
-
کم شنوایی ترکیبی یا مختلط
این نوع کم شنوایی ترکیبی از دو نوع حسی – عصبی و انتقالی بوده و علائم آن نیز مانند دو نوع کم شنوایی نامبرده میباشد.
-
کم شنوایی مرکزی
کم شنوایی مرکزی بر اثر آسیب به سیستم عصبی شنوایی و سیستم شنوایی مرکزی به وجود میآید. آسیب دیدگی های این چنینی معمولاً به دلیل آسیب به سر، تومورها و بیماری های مختلف به وجود می آیند. در این نوع از کم شنوایی، اصوات شنیده میشوند اما مغز قادر به درک و پردازش آنها نمیباشد.
ویژگی های سمعک هوشمند مناسب سالمندان
سمعک پشت گوشی
سمعک سالمندان باید از نوع پشت گوشی باشد. دلیل این امر شدید بودن کم شنوایی در اغلب سالمندان است که نیاز است از سمعکی قدرتمندتری استفاده کنند. به دلیل جرم گوش بیش از حد افراد مسن، این دسته از بیماران نمیتوانند از مدل های داخل گوشی و نامرئی استفاده کنند. زمانی که جرم گوش وارد سمعک داخل گوشی و نامرئی شود، قطعات آن آسیب دیده و در نتیجه سمعک موردنظر عملکرد مناسبی نخواهد داشت. دلیل دیگر مناسب بودن سمعک های پشت گوشی برای سالمندان این است که باتری بزرگی دارند. افراد مسن به دلیل ضعف بینایی و همچنین عدم مهارت تعویض باتری در سمعک های کوچک، نمیتوانند از سمعک های نامرئی و داخل گوشی استفاده کنند.
قابلیت های هوشمند
سمعک هوشمند فرد مسن باید از پهنای پاسخ فرکانسی مناسبی برخوردار باشد تا بتواند فرکانس های بالا را تقویت کند. بهتر است سمعک موردنظر شما برنامه انتقال فرکانسی داشته باشد؛ به دلیل اینکه در مواردی که افت شنوایی شدید است صدای فرکانس های مرده را به مناطق سالم انتقال دهد. سمعک هوشمند شما باید قابلیت تغییر خودکار برنامه های سمعک را مطابق با محیط داشته باشد. این امر به شما کمک میکند در محیط های مختلف صدای مناسبی را دریافت کنید.
سیستم وایرلس ویژگی دیگری است که سمعک هوشمند سالمندان به آن مجهز است. این ویژگی کمک میکند به صورت بی سیم به تلویزیون و موبایل خود متصل شوید و صدای آنها را به طور مستقیم به سمعک خود منتقل کنید. همچنین با استفاده از تکنولوژی اتصال بی سیم سمعک هوشمند میتوانید به تلفن همراه خود متصل شده و به کمک اپلیکیشن اختصاصی برند سمعک خود، برنامه ها و میزان ولوم سمعک خود را از راه دور تنظیم و مدیریت کنید.
مدارات سودمند
در سمعک هوشمند مداراتی وجود دارند که میزان نویز محیط، فیدبک و سوت را کاهش میدهند. همچنین در صورتی که از مشکل وزوزگوش رنج میبرید بهتر است سمعک شما به سیستم کنترل وزوزگوش مجهز باشد. سمعک های این چنینی صداهای آرامش بخشی مانند صدای اقیانوس، موج دریا و... پخش میکنند تا اصوات مزاحم و آزار دهنده وزوزگوش را پوشش دهند.
بهترین سمعک هوشمند برای سالمندان
برای بیمارانی با میزان کم شنوایی شدید تا عمیق، سمعک پشت گوشی مناسب میباشد. در نتیجه احتمال تجویز سمعک های نامرئی و داخل گوشی برای این دست از بیماران کاهش مییابد. هر چه افت شنوایی بیشتر باشد نیاز است میزان تقویت صدا بیشتر شده و قطعات پیشرفته تر و بزرگتری در سمعک به کار بروند. در سمعک های داخل گوشی و نامرئی، به دلیل کوچک بودن سمعک و قطعات آن، قدرت تقویت صدای کمتری را به کاربر ارائه میکنند.
در سمعک هوشمند امکان اتصال سمعک به تلفن همراه و تنظیم میزان صدا و برنامه های سمعک از راه دور وجود دارد. بیمار در این شرایط میتواند به آسانی صدای سمعک خود را کم و زیاد کند. به طور مثال در محیط شلوغ که میزان صداهای پس زمینه زیاد است میتواند شدت صدای سمعک را زیاد کند تا درک بهتری از گفتار داشته باشد.
بسیاری از سالمندان از عدم درک صدای تلویزیون شکایت دارند. با انتخاب یک سمعک هوشمند وایرلس دار میتوان به راحتی به تلویزیون متصل شد و درک بهتری از صدا را دریافت نمود.
سمعک هوشمند سالمندان از کجا بخریم؟
بهترین پیشنهاد برای خرید سمعک هوشمند سالمندان این است که به کلینیک های معتبر و باسابقه شنوایی مراجعه کنید. کلینیک سمعک آلفا با 24 سال سابقه، خدمات شنوایی باکیفیتی را به شما مراجعین گرامی ارائه میکند. در این مرکز علاوه برتجویز سمعک، انواع آزمایشات شنوایی بزرگسالان، کودکان و نوزادان انجام میشود.
همچنین خدمات تعمیر و تنظیم انواع سمعک با جدیدترین دستگاه تنظیمی نیز صورت میگیرد. امکان ارائه خدمات تجویز سمعک در منزل، برای سالمندان و بیماران دارای مشکلات حرکتی فراهم شده است. برای دریافت نوبت و یا هرگونه اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شماره تلفن های مربوطه با کارشناسان کلینیک سمعک آلفا در ارتباط باشید.