بحران کمبود معلم در آموزش و پرورش/ ادامه همکاری ۳۰ هزار معلم بازنشسته
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: ۵۳ هزار معلم بازنشسته داشتیم اما خواهش کردیم یکسال دیگر تدریس را ادامه دهند و حدود ۳۰ هزار معلم حاضر به ادامه همکاری شدند.
به گزارش شبکه شرق، علی فرهادی؛ معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی درباره کمبود معلم اظهار کرد: امسال متلاطمترین امواج حاکم بر نیروی انسانی را در آموزش و پرورش شاهد بودیم و ۲۰۲ هزار معلم کم داشتیم البته با احتساب اینکه هر معلم ۲۴ ساعت در هفته تدریس دارد و میانگین معقول تراکم دانشآموزان در کلاس درس ۳۰ تا ۳۵ نفر باشد.
وی افزود: مهر امسال ناترازی کمبود ۷۹ هزاری معلم ناشی از عملکرد دانشگاه فرهنگیان که مربوط به سالهای ۹۲ تا ۹۸ است به همراه ۵۳ هزار معلم بازنشسته را داشتیم البته تعداد معلمانی که بازنشسته میشدند ۸۹ هزار نفر بود اما خواهش کردیم که یکسال دیگر تدریس را ادامه دهند و حدود ۳۰ هزار معلم حاضر به ادامه همکاری شدند.
فرهادی بیان کرد: بیشاز ۳ میلیون افرایش جمعیت دانشآموزی داشتیم و برای آنها اگر تراکم کلاس درس را ۳۰ نفر بدانیم حدود ۱۰۰ هزار کمبود معلم داشتیم بنابراین از معلمان شاغل، بازنشسته و دانشجو معلمان سالهای بالاتر خواهش کردیم اضافه تدریس بگیرند همچنین ۱۷ هزار و ۴۰۰ نفر در آزمون آموزگاری پذیرفته شدند و از اواخر مهر ماه دوره آموزشی آنها برگزار میشود.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: 11هزار نفر در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون آموزگاری پذیرفته میشوند و امیدواریم قبل از پایان مهر توسط سازمان سنجش معرفی شوند و تا پایان مهر به مدارس تزریق شوند پس از آن مشاور، مربی پرورشی و معاونان کلاسهای درس را تحویل میدهند.
وی بیان کرد: در آزمون آموزگاری 3 هزار نفر از معلمان مدارس غیردولتی پذیرفته شدند همچنین در اعمال سهمیه جانبازی برای خانواده ایثارگران مطابق قانون سهمیهها اقدام کردیم حتی تعداد خانوادههای ایثارگران کمتر بود و بخشی از ظرفیت خالی ماند.
وی گفت: آزمون دبیری و هنرآموزی برای جذب 22 هزار معلم برگزار شد و نتایج تا اوایل آبان اعلام میشود و پیش بینی میکنیم 14 تا 15 هزار نفر پذیرفته شوند.
فرهادی درباره مسائل رفاهی معلمان گفت: امکانات زیادی از جنس رفاهی در آموزش و پرورش داریم و الزاما رفاهیات بودجه نیست حدود 6 هزار اتاق در خانههای معلم و 600 خانه معلم داریم اما سازمان منسجم رفاهی و اقتصادی برای معلمان نداشتیم که باید ایجاد شود.
همچنین رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان را ایجاد خواهیم کرد، گفت: این سازمان غیردولتی را به دست معلمان میدهیم و هیئت مدیره از میان معلمان خواهد بود، امیدواریم تا پایان سال اساسنامه آن تهیه و تا سال آینده تاسیس شود.