|

هشدار هواشناسی برای 23 استان کشور/ تهران سرد و برفی می‌شود

سازمان هواشناسی با هشدار نسبت به به ورود سامانه بارشی به کشور و آغاز بارش برف و باران در 23 استان، برای پایتخت، بارش برف و باران و وزش باد شدید به همراه کاهش دما پیش‌بینی کرد.

هشدار هواشناسی برای 23 استان کشور/ تهران سرد و برفی می‌شود

به گزارش شبکه شرق، اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام کرد: در پایتخت، بارش برف و باران و وزش باد شدید به همراه کاهش دما پیش‌بینی می‌شود.

اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام کرد: بر اساس بررسی نقشه‌های پیش‌یابی و تحلیل الگوهای همدیدی طی پنج روز آینده وضعیت جوی استان تهران آسمان قسمتی ابری تا نیمه‌ابری گاهی همراه با وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

از بعدازظهر روز چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه (۲۰ تا ۲۲ دی ماه 1402) با فعالیت سامانه بارشی در بعضی ساعات به‌ویژه از پنجشنبه شب (۲۱ دی) و طی روز جمعه افزایش ابر، گاهی همراه با بارش باران و وزش باد شدید، در نیمه شمالی استان بارش باران و برف و در ارتفاعات استان بارش برف همراه با مه گاهی کولاک برف مورد انتظار است.

از روز چهارشنبه تا جمعه کاهش دما و روز شنبه افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس این گزارش، آسمان تهران فردا، چهارشنبه (۲۰ دی ماه 1402) قسمتی ابری، از بعد از ظهر افزایش ابر و گاهی بارش پراکنده و وزش باد شدید با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۶ درجه سانتیگراد و در روز پنجشنبه (۲۱ دی ماه) نیمه‌ابری، گاهی وزش باد شدید، از بعد از ظهر افزایش ابر و گاهی بارش باران و احتمال بارش پراکنده برف با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

طبق اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ایستگاه فیروزکوه با کمینه دمای ۱۰- درجه سانتیگراد، سردترین ایستگاه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

سامانه بارشی امروز وارد کشور می‌شود

سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور طی امروز و آغاز بارش برف و باران در مناطق غربی برای کشاورزان ۲۳ استان هشدار سطح زرد صادر کرد.

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و‌ آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد از اواخر وقت امروز با ورود سامانه بارشی در برخی مناطق آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان بارش برف و باران و وزش باد روی می‌دهد.

فردا چهارشنبه با تقویت سامانه بارشی در شمال غرب، غرب، سواحل غربی دریای خزر، ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز و پنجشنبه علاوه بر مناطق ذکر شده در سواحل شرقی دریای خزر، خراسان شمالی، ارتفاعات و دامنه‌های زاگرس مرکزی و بخش‌هایی از مرکز کشور بارش برف، باران، وزش باد شدید و کولاک برف در ارتفاعات پیش‌بینی شده است.

روز جمعه در مناطقی از جنوب غرب، غرب، بخش‌هایی از شمال غرب، ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی، دامنه و ارتفاعات زاگرس مرکزی و شنبه هفته آینده در شمال غرب و غرب کشور بارش و وزش باد شدید موقتی ادامه خواهد داشت.

امروز در مناطق شمال شرق، دامنه‌های جنوبی البرز،‌ شمال غرب، چهارشنبه و پنجشنبه علاوه بر این مناطق در بخش‌هایی از غرب، شرق جنوب شرق در برخی ساعات افزایش سرعت با و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک روی می‌دهد. این شرایط روز جمعه برای اکثر مناطق کشور انتظار می‌رود.

همچنین امروز در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل افزایش محسوس دما و طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در این مناطق کاهش محسوس دما روی می‌دهد. چهارشنبه و پنجشنبه دریای خزر و پنجشنبه شمال خلیج‌فارس مواج است.

توصیف سامانه: نفوذ و فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: اواخر وقت سه‌شنبه 1402/10/19

زمان پایان: شنبه 1402/10/23

نوع مخاطره: بارش باران، در نواحی سردسیر و مرتفع بارش برف، وزش باد شدید موقت، در نواحی کوهستانی کولاک برف، کاهش نسبی دما و در مناطق گرمسیر رعدوبرق.

منطقه اثر:

سه‌شنبه 1402/10/19: نوار غربی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان.

چهارشنبه 1402/10/20: اردبیل، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، قزوین و شمال استانهای تهران، البرز، ایلام، همدان و لرستان.

پنج‌شنبه 1402/10/21: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی، همدان، شمال و غرب اصفهان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه شمالی خوزستان، غرب و شمال چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی.

جمعه 1402/10/22: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، جنوب اردبیل، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، همدان، شمال بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال غرب شمالی فارس، قزوین، قم، البرز و تهران.

شنبه 1402/10/23: گیلان، غرب مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام و شمال لرستان.

اثر مخاطره: احتمال آسیب به محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی

توصیه: مزارع و باغات: زهکشی و پاک‌سازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، عدم انجام هرس، آبیاری، محلول‌پاشی و سم‌پاشی با توجه به وقوع بارش برف و باران، استحکام سازه‌های باغی در برابر طوفان و بارش‌های شدید، انجام آبیاری در خاک‌های شور بعد از وقوع باران یا برف به منظور آب‌شویی شوری از محیط ریشه، خودداری از انجام چالکود در باغات با توجه به رخداد بارش و انتقال نهاده‌های کشاورزی از روی مزارع به مکان‌های مسقف.

سالن‌های پرورش قارچ، گلخانه و انبار: تهویه، تنظیم دما و تامین سوخت سالن‌ها با توجه به کاهش دما و وقوع بارش، استحکام و ترمیم سقف گلخانه‌ها در برابر طوفان‌های احتمالی، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه‌های گلخانه‌ها در هنگام کاهش دما و بارش.

سالن‌های مرغداری و دامداری: عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها، جلوگیری از نفوذ هوای سرد و روان‌آب به داخل سالن‌ها و جمع آوری کود از واحدهای دامداری قبل از وقوع بارش.

استخر‌های پرورش ماهی: پاک سازی، تنظیم و کنترل دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرها، جلوگیری از ورود آب گل‌آلود به استخر‌ها با توجه به حجم بالای روان‌آب و سیلابی شدن رودخانه‌ها، عدم کوددهی به استخرهای پرورش ماهی گرم آبی و کاهش غذا‌دهی به میزان نصف نرمال به دلیل ابرناکی.

عشایر و زنبوردارای: خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات، توقف در حاشیه رودخانه‌‌ها و مسیل‌‌ها با توجه به وقوع بارش‌ها‌، عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش، کاهش دما و وزش باد و تغذیه کمکی کلنی‌ها جهت زمستان گذرانی، عدم چرای دام در مراتع و ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی: تخلیه آب و جمع‌آوری لوله‌ها، اتصالات و تجهیزات سیستم آبیاری تحت فشار به دلیل احتمال ترکیدگی لوله‌ها در اثر سرما . عدم تردد و انتقال ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی از مزارع به مکان‌های امن به دلیل آغاز بارش‌‌.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع موج

زمان شروع: اوایل وقت چهارشنبه 1402/10/20

زمان پایان: صبح پنجشنبه 1402/10/21

نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد موقتی تا 28 نات و افزایش بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی تا 2 متر و در فراساحل بیش از 2 متر با تاکید بر مناطق ساحل و فراساحل استان‌های گیلان و مازندران.

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان در دریای خزر.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی، خسارت به شناورهای تفریحی و سبک، اختلال در ترددهای دریایی و احتمال خسارت به تأسیسات دریایی.

توصیه: منع فعالیت‌های شیلاتی، ممانعت از تردد شناورهای سبک و تفریحی، ممانعت از ورود و خروج کشتی‌ها به بنادر، منع تردد کشتی‌های تجاری و منع فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط فعالان دریایی.

حجم ویدیو: 3.18M | مدت زمان : 00:01:41
منبع: تسنیم