هشدار مهم هواشناسی درباره کاهش دما، تودههای تندری، طوفان و سیلاب
هواشناسی کشور نسبت به کاهش دما، فعالیت سامانه بارشی، وزش باد شدید و طوفان، آبگرفتگی و سیلاب به شهروندان هشدار داد.
به گزارش شبکه شرق، سازمان هواشناسی از کاهش دما و فعالیت سامانه بارشی در بیشتر نقاط کشور تا پنجشنبه خبر داد و نسبت به وزش باد شدید و طوفان، آبگرفتگی، سیلاب و خسارت به محصولات کشاورزی هشدار صادر کرد.
پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد امروز «یکشنبه، دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳»، و فردا «دوشنبه، سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳» در برخی مناطق استانهای واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، بخشهایی از مرکز، برخی مناطق شرق و جنوب شرق، استانهای واقع در دامنههای شمالی و جنوبی البرز مرکزی رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، در برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیشبینی شده است.
روز سهشنبه «چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳» دامنه بارشها علاوه بر مناطق ذکرشده شمال شرق کشور را در بر میگیرد. چهارشنبه بارشها در شمال غرب و غرب پایان مییابد، اما در سایر مناطق ذکرشده، سیستان و بلوچستان و برخی مناطق هرمزگان ادامه خواهد داشت.
سامانه بارشی روز پنجشنبه «ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳» در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور فعال است. روزهای دوشنبه و سهشنبه در نوار شمالی کشور کاهش نسبی دما روی میدهد، در این مدت دریای خزر نیز مواج میشود.
توصیف سامانه: افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج
زمان شروع: یکشنبه 1403/02/02
زمان پایان: ظهر چهارشنبه 1403/02/05
نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت 24 نات و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین یک تا 1/5 متر (تأکید بر مناطق دور از ساحل)
منطقه اثر:
یکشنبه 1403/02/02: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر، در خلیج فارس.
دوشنبه 1403/02/03 و سهشنبه 1403/02/04: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و نواحی غربی دریای عمان.
چهارشنبه 1403/02/05: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان و تنگه هرمز و نواحی غربی دریای عمان.
اثر مخاطره: اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی.
توصیه: اجتناب از ترددهای دریایی بهویژه تردد شناورهای سبک و قایقهای صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی.
توصیف سامانه: ادامه فعالیت سامانه بارشی بههمراه ناپایداریهای همرفتی محلی
زمان شروع: شنبه 1403/02/01
زمان پایان: چهارشنبه 1403/02/05
نوع مخاطره: رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک، تگرگ و صاعقه
منطقه اثر:
یکشنبه 1403/02/02: اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، همدان، یزد، مرکزی، ایلام، لرستان، قم، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، اصفهان، شرق فارس، ارتفاعات کرمان، ارتفاعات و دامنههای استانهای تهران، مازندران، سمنان و گیلان.
دوشنبه 1403/02/03: آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان، همدان، زنجان، قزوین، مرکزی، ایلام، لرستان، البرز، تهران، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، بوشهر، یزد، کرمان، هرمزگان، سمنان، قم، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، فارس و خراسان رضوی.
سهشنبه 1403/02/04: آذربایجان شرقی، اردبیل، کرمانشاه، شمال کردستان، تهران، البرز، قزوین، قم، همدان، مرکزی، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، نیمه شمالی فارس، کرمان، شرق و شمال شرق خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان.
چهارشنبه 1403/02/05: مازندران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، دامنه و ارتفاعات استانهای البرز، تهران و گلستان، اصفهان، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، هرمزگان.
اثر مخاطره: آسیب به محصولات کشاورزی
توصیه: عدم انجام محلولپاشی و سمپاشی با توجه به وقوع بارشها، عدم انجام آبیاری مزارع بهدلیل وقوع بارندگی و جهت جلوگیری از خوابیدگی مزارع، زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارشها، حفاظت از مزارع صیفیجات، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماریهای قارچی، بسته نگهداشتن دریچههای گلخانهها هنگام کاهش دما و بارش، عدم استفاده از آب باران برای دامها، جلوگیری از نفوذ روانآب به داخل سالنها، پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچههای ورودی و خروجی آب استخرها جهت جلوگیری از ورود آب گلآلود به استخرها با توجه به وقوع روانآب و سیلابی شدن رودخانهها، عدم کوددهی به استخرهای پرورش ماهی گرمآبی و کاهش غذادهی بهمیزان نصف نرمال بهدلیل ابرناکی، خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دامها به مکان سرپوشیده هنگام وقوع بارش، عدم توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها با توجه به وقوع بارشها، عایقبندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش، عدم تردد ماشینآلات کشاورزی بهروی مزارع، احتیاط کلیه کشاورزان و دامداران با توجه به شرایط بارندگی پیشِرو.
هشدار هواشناسی درباره وقوع بارشهای رگباری در بیشتر نقاط کشور
برای امروز و فردا در بسیاری از نقاط کشور، تودههای تندری و وقوع بارندگی پیشبینی شده است و در بسیاری از نقاط نیمه غربی، مرکز و حتی نواحی از دامنههای البرز و شمال شرق کشور شاهد تشکیل تودههای تندری و وقوع بارندگی خواهیم بود.
شدت و تمرکز اصلی بارشها در استانهای مرکزی و همچنین حاشیه زاگرس خواهد بود، چرا که تودههای تندری بیشتر و قدرتمند تری در این نقاط تشکیل خواهد شد.
از روز دوشنبه، با ورود یک موج بارشی جدید به کشور، شاهد بارشهای رگباری خواهیم بود که گستردهتر و شدید تر خواهد بود.
سازمان هواشناسی اعلام کرد مناطق غربی کشور منتظر رگبار باشند و همچنین اداره کل هواشناسی استان تهران از وقوع رگبار و رعدوبرق در استان از دوشنبه (سوم اردیبهشت ماه) خبر داد.
در ساعات بعدازظهر امروز (دوم اردیبهشت ماه) با نفوذ موج تراز میانی جو به غرب کشور رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب کشور پیشبینی میشود.
فردا (سوم اردیبهشت ماه) سامانه در کل نوار غربی، دامنههای شمالی و جنوبی البرز استانهای اصفهان، یزد، شمال فارس و بوشهر و ارتفاعات کرمان فعال است.
وضعیت جوی استان تهران طی امروز (دوم اردیبهشت ماه) آسمان صاف تا قسمتی ابری، در ساعات بعد از ظهر همراه با افزایش ابر و در بخشهای شمالی و ارتفاعات استان گاهی رگبار باران و رعد و برق و افزایش وزش باد و در بخشهای مرکزی جنوبی و غربی وزش باد نسبتاً شدید تا شدید مورد انتظار است.
از روز دوشنبه تا چهارشنبه (سوم تا پنجم اردیبهشت ماه) با نفوذ سامانه بارشی وضعیت جوی استان آسمان نیمه ابری تا ابری، در بعضی ساعات همراه با بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید در مناطق مستعد با احتمال بارش تگرگ کاهش دما پیشبینی میشود.
آسمان تهران امروز (دوم اردیبهشت ماه)، کمی ابری تا نیمه ابری به تدریج افزایش ابر، از بعد از ظهر افزایش وزش باد، گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۳۰ درجه سانتیگراد و در روز دوشنبه (سوم اردیبهشت ماه) نیمه ابری تا ابری و گاهی رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
هشدار هواشناسی درباره کاهش دما
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از تداوم رگبار و رعدوبرق تا اواخر هفته جاری در کشور و کاهش دما در نوار شمالی خبر داد.
صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی افزود: یکشنبه و دوشنبه (دوم و سوم اردیبهشت) در برخی نقاط استانهای واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، بخشهایی از مرکز، برخی نقاط شرق و جنوب شرق استانهای واقع در دامنههای شمالی و جنوبی البرز مرکزی رگبار و رعد و برق وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیشبینی میشود.
او اضافه کرد: سهشنبه (چهارم اردیبهشت ماه) دامنه بارشها علاوه بر مناطق ذکرشده شمال شرق را نیز دربرمیگیرد. چهارشنبه (پنجم اردیبهشت ماه) بارش در شمال غرب و غرب پایان مییابد ولی در سایر مناطق ذکر شده و در سیستان و بلوچستان و برخی نقاط هرمزگان بارش تداوم دارد.
ضیاییان افزود: سامانه بارشی پنجشنبه (ششم اردیبهشت ماه) در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور فعال خواهد بود. روزهای دوشنبه و سهشنبه، در نوار شمالی کشور کاهش نسبی دما رخ خواهد داد. دریای خزر نیز در این مدت مواج خواهد شد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (سوم اردیبهشت ماه) نیمه ابری تا ابری، گاهی رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی سهشنبه (چهارم اردیبهشت ماه) ابری، در بعضی ساعتها رگبار و رعدوبرق و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان اظهار کرد: طی فردا و پسفردا، همدان با کمینه چهار و سه درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۳ و ۳۶ دمای درجه سانتیگراد، خنکترین و گرمترین مرکز استانها پیشبینی میشوند.