|

هشدار هواشناسی نسبت به طوفان گرد وخاک در ۵ استان

سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، محدودیت در تردد شناور‌های سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی توصیه می‌کند.

هشدار هواشناسی نسبت به طوفان گرد وخاک در ۵ استان

به گزارش شبکه شرق، سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های شدید محلی آورده است: وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ دوشنبه (۱۱ تیر) در شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و ارتفاعات استان‌های مازندران و شرق گیلان و سه‌شنبه در آذربایجان شرقی، نیمه شمالی آذربایجان غربی، مرکز و جنوب اردبیل و ارتفاعات گیلان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها و احتمال سقوط سنگ به‌ویژه در جاد‌های کوهستانی و گردنه‌ها، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست.

 

 

به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در سفر‌ها به‌ویژه سفر‌های بین شهری، عدم اتراق و برپا کردن چادر‌های مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت طبیعت‌گردی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، پرهیز از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌رو‌ها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، تسریع در برداشت محصولات کشاورزی و انتقال آن‌ها به مکان‌های مسقف، آمادگی راهدری و سایر دستگاه‌های اجرایی خدمت‌رسان و امدادی مد نظر قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با اشاره به تشدید گرادیان فشاری آورده است: طی دوشنبه تا چهارشنبه (۱۱ تا ۱۳ تیر) وزش باد شدید و در مناطق مستعد توفان گرد و خاک در خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و جنوب شرق خراسان رضوی دور از انتظار نیست.

 

در این وضعیت آب و هوایی کاهش شعاع دید و کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلو‌های تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال شکستن درختان دور از انتظار نیست. سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از کویرنوردی، عدم جابجایی با گلایدر، هواپیما‌های سبک و بالگرد، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، اجتناب از فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، عدم پارک و عبور و مرور خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان و عدم سم یا محلول‌پاشی باغات و مزارع و استفاده از بادگیر در باغات و قیم برای نهال‌ها، بسته نگه داشتن در سالن‌های پرورشی توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ دیگری آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی تا ۲ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۲ متر دوشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر، در شمال خلیج فارس، سه‌شنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر، در خلیج فارس، چهارشنبه و پنجشنبه (۱۳ و ۱۴ تیرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و جمعه (۱۵ تیرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز و غرب دریای عمان پیش‌بینی می‌شود.

از اثرات این مخاطره جوی می‌توان به غرق شدن شناگران و غواصان، آسیب به قفس‌ها و پاره شدن تور‌های صیادی، آسیب و خسارت به قایق‌های تفریحی، شناور‌های کوچک، سبک و نیمه سنگین و احتمال خسارت به شناور‌های سنگین و تأسیسات دریایی و سکو‌های نفتی فراساحلی اشاره کرد و سازمان هواشناسی نسبت به ممانعت از شنا، منع تردد قایق‌های سبک و تفریحی، منع فعالیت‌های شیلاتی، منع ورود و خروج کشتی‌ها به بندر، ممانعت از تردد کشتی‌های تجاری، منع فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و آماده‌باش برای مواجهه با خسارات احتمالی توسط کلیه فعالان دریایی توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشنیه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر از دوشنبه تا پنج‌شنبه (۱۱ تا ۱۴ تیرماه) در تنگه هرمز و غرب دریای عمان رخ خواهد داد که خطرغرق‌شدن شناگران، پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در تردد‌ها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناور‌های سبک، قایق‌های صیادی و سبک، اختلال در فعالیت سکو‌های نفتی در پی دارد.

 

سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، محدودیت در تردد شناور‌های سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر‌ها و انجام کار‌های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار‌ها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: ایسنا