گزارش «شبکه شرق» از ابهام در تصمیمات کلان برای کاهش آلودگی هوا
شاخص هوای همیشه ناسالم
برای توقف قطع برق از 20 ابان تا 20 آذر هم کارزاری به راه افتاده. هرچند که یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس هم روز قبل، یعنی پنچ آذر، در توییتی از توقف قطع برق در بخش خانگی خبر داد، ولی خبر دیگری مبنی بر صحت آن تا این لحظه منتشر نشده است.
پاییز هر سال برای مردم با آلودگی هوا گره خورده است. آلودگی که تمام روزمره و سلامت آنها را به خطر میاندازد. با این حال برای کنترل این وضعیت از 20 آبان مازوت سوزی در سه نیروگاه شازند اراک، شهید محمد منتظری اصفهان و منتظر قائم البرز توقف و قطع برق مناطق مسکونی شروع شد. قطع برقی که به باور بیشتر مردم، باری مضاعف بر دوششان گذاشته است. هر چند که بسیاری از کارشناسان، توقف مازوت سوزی تنها در سه نیروگاه را ناکافی میدانند. با این حال، بعد از 16 روز هنوز جدول کنترل کیفیت هوا در شهرهای مختلف بین شاخص هوای ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس را نشان میدهد.
شاخص البرز، اراک و اصفهان در این 15 روز تغییر کرده است؟
مازوت سوزی در طی این چند روز با هدف کاهش آلودگی هوا متوقف شد. با این حال شاخص نقاط مختلف استان البرز و شهرهای اصفهان و اراک از هوایی آلوده حکایت دارد. طبق دادههای شاخص روزانه کیفیت هوا در البرز از 165 برای نظر آباد تا 128 برای ساوجبلاق و 75 برای کرج را نشان میدهد که به ترتیب هوای ناسالم، ناسالم برای گروههای حساس و قابل قبول هستند.
همچنین با وجود توقف مازوت سوزی در نیروگاه شازند اراک هم شاخص هوا در استان مرکزی نشان از شاخص هوای ناسالم برای گروههای حساس و شاخص قابل قبول در نقاط مختلف را دارد. به طور مثال ساوه با شاخص 108، اراک با شاخص 90 و شازند هم با شاخص 56 را نشان میدهد.
در شهر اصفهان هم بعد از 15 روز توقف سوخت مازوت، شاخص هوا در سه گروه قابل قبول، ناسالم برای گروههای حساس و ناسالم را نشان میدهد. به طور مثال قهجاورستان با شاخص 160، اصفهان در ایستگاه زینبیه با شاخص 151، اصفهان در ایستگاه کرد آباد با شاخص 165 و اصفهان در ایستگاه 25 آبان با شاخص 117 را نشان میدهد.
دیوار همیشه کوتاه، سهم مردم
شاخصهای کیفیت هوا در نقاط مختلف کشور نشان میدهد که بعد از چند روز تحمل مردم برای قطعی برق و اعلام توقف مازوت سوزی، سهم بیشتر مردم، همچنان هوای ناسالم بوده است. هوایی که طی این سالها با عدم توجه کافی به مدیریت آن و کاهش تخصیص بودجه کافی هر سال بدتر از سال قبل شده است. برای کنترل بخشی از این وضعیت هم از مردم خواسته شد تا برای قطعی برق منازل، با دولت همراهی کنند که به باور بسیاری راه کار مناسبی نخواهد بود و زحمتی بیشتر برای مردم است. برای توقف قطع برق از 20 ابان تا 20 آذر هم کارزاری به راه افتاده. هرچند که یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس هم روز قبل، یعنی پنچ آذر، در توییتی از توقف قطع برق در بخش خانگی خبر داد، ولی خبر دیگری مبنی بر صحت آن تا این لحظه منتشر نشده است.