در گفتو گو با شرق: چالشهای اهدای کفن به مهمان صدا و سیما
اهدای هدیه کفن به هادی عامل در برنامه شبکه افق در روز قبل، در فضای مجازی و بین مردم بسیار واکنش برانگیز شده است.
شبکه شرق: اهدای هدیه کفن به هادی عامل در برنامه شبکه افق در روز قبل، در فضای مجازی و بین مردم بسیار واکنش برانگیز شده است. برخی در این بین باور دارند این موضوع مشکلی نداشته و فکر کردن مسئولان به مرگ شاید در نوع کارها اثر بهتری داشته باشد ولی برخی دیگر باور دارند، این موضوع ربطی به آینده و آینده نگری جامعه ارتباطی ندارد. اما جدا از حاشیههای پیش آمده چطور میتوان این ماجرا را تحلیل کرد؟ موضوعی که شبنم مقتدری عضو سازمان نظام روان در گفتو گو با شرق به آن میپردازد.
مقتدری باور دارد که این موردی که در برنامه جبعه سیاه مشاهده کردیم مانند برخی از مطالب و عکس های به اشتراک گذاشته در فضای مجازی است که برای جذب مخاطب مطالب غیر علمی ودارای محتوای آسیب زا را به اشتراک می گذارند که برای سلامت روان افراد می تواند بسیار آسیب زا باشد. برخی مطالب و راه حل های غیر علمی فضای مجازی آسیب های بسیاری را می تواند به دنبال داشته باشد. یک برنامه با جذب مخاطب بدین شکل ،آسیب زا نیز برای روان مخاطبان و مهمان برنامه ،نا مناسب است. رسانه ها نقش موثر در آموزش افراد جامعه دارا هستند اینکه مجری یک برنامه با ناراحتی (غم)مهمان برنامه نه تنها همدلی نمی کنند و خودشان را جای ایشان نمی گذارند واحساس شان درک نمی کنند بلکه آن را را نادیده می گیرند و واکنش شان با حالت خنده همراه هست ؛ یکی از مهم ترین ویژگی مجریان محترم تسلط به مهارت های ارتباطی وبرقراری ارتباط موثر با مهمان و مخاطبین برنامه می باشد . این روان درمانگر افزود: در این برنامه به نوعی مخاطب را دعوت به فکر کردن به آینده می کند آیا یک برنامه تلویزیونی فضای درمانی می باشد که مخاطب در آن با عاملی مانند مرگ مواجه شود؟ پرداختن به این موضوعات با نظر کارشناسان متعددو در نظر گرفتن شرایط جامعه ،فرهنگ،سن مخاطب و ...نیاز هست صورت گیرد. مقتدری افزود:عاملی که می تواند در کنترل استرس و یا بهبود سلامت روان به افراد کمک کند توجه به داشته های فعلی و،تمرکز روی لحظه حال ،آگاهی و ریشه یابی حس های ناخوشایند می باشد.
ایشان در ادامه میگوید: انتخاب جناب آقای هادی عامل که یک گزارشگر رسانه در حوزه ورزش می باشند برای این مورد مناسب نبود و وقتی هدیه ای قرار هست از سمت برنامه به مخاطب هدیه داده شود نیاز هست که متناسب با پسند مهمان برنامه باشد یا به نوعی آن هدیه بتواند احساس مثبت یا دعوت به تفکر را برای مخاطب و مهمان محترم به دنبال داشته باشد وهر برنامه ای متناسب با نوع محتوایش نیاز هست مهمانش را انتخاب نماید. این روان شناس افزود:زمانی که در برنامه تلویزیونی سلامت روان مخاطب مورد هدف قرار می گیرد می تواند بازخورد های نا مناسب گسترده ای را به دنبال داشته باشد ،دیدن برنامه های تلویزیون که همه سنین آن را مشاهده می کنند نیاز به توجه ویژه برای مناسب بودن برای قشر سنی کودک،نوجوان می باشد ،اگر عوامل محترم رسانه بتوانند کارشناسان و مشاوران متعدد را در کنار خود داشته باشند می تواند اینگونه آسیب ها را کاهش دهند.