|

۳۵ هزار پزشک عمومی به کدام کشورها مهاجرت کردند؟

گفته می شود ۳۵ هزار پزشک عمومی معلوم نیست به کدام کشور مهاجرت کردند لذا در مرحله اول باید دلایل دقیق مهاجرت آنها بررسی شود. اما در حوزه‌های تخصصی، آمار مهاجرت پزشکان بسیار بیشتر از آمار ارائه شده است.

۳۵ هزار پزشک عمومی به کدام کشورها مهاجرت کردند؟

شرق نوشت:  عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهای پیشرفته بر مسائل ماهواره ای و علم روز متمرکز شده‌اند، گفت: ما هنوز در حال تلاش برای برطرف کردن چالش‌ها و کمبودها هستیم. بنابراین در رقابت با کشورهای دیگر نتوانسته‌ایم اقتدار خود را به درستی نشان دهیم.

آقای سلام ستوده، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت ذخایر دارویی کشور، گفت: این وضعیت سال به سال وخیم‌تر می‌شود. عامل اصلی مشکل تامین داروی بیماران در حوزه های مختلف از جمله بیماران هموفیلی، کمبود ذخایر دارویی و فقدان مدیریت مناسب است چراکه اقدامات تنها در زمان بحران صورت می‌گیرد که عملا بسیار دیر است.

وی در ادامه افزود: افزایش قیمت ارز و تحریم‌های چندین ساله، به وضوح بر بازار دارو تاثیر گذاشته و تامین داروی مورد نیاز کشور با مشکل مواجه شده است. کمبود تولید داخلی دارو نیز بر این مشکل دامن زده و بیماران هموفیلی و بسیاری از بیماران دیگر با کمبود دارو مواجه هستند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم بهره‌برداری مناسب از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی کشور، تاکید کرد: باید از کشورهایی که به منافع ما توجه دارند و هم‌دوست ما هستند، کمک بگیریم و نباید منفعل بمانیم. البته باید به این نکته توجه کنیم که کشورهایی هم وجود دارند که چشم دیدن پیشرفت‌های ما را ندارند و با آنها کاری نداریم. اما می‌توانیم با سایر کشورها وارد مذاکرات سازنده شویم. این اقدام نیازمند مسئولانی است که جرات و شهامت لازم برای انجام آن را داشته باشند.

آقای ستوده افزود: رهبر انقلاب اسلامی تاکید کرده‌اند که باید در هر مرحله‌ای برای خدمت به مردم آماده باشیم و هر کاری که در توان ماست برای رفع نیازها و مشکلات آنان انجام دهیم. ایشان اشاره کردند که مردم کشور در طی ۴۶ سال گذشته پای نظام ایستاده‌اند و همواره در کنار آن بوده‌اند؛ بنابراین اکنون نوبت مسئولان است که در قبال این همراهی و حمایت، پاسخگو بوده و اقداماتی موثر و سازنده در جهت بهبود شرایط معیشتی و رفاهی آنان انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه کشورهای پیشرفته بر مسائل ماهواره ای و علم روز متمرکز شده‌اند، افزود: ما هنوز درگیر مسائل جزئی بوده و در زمینه توسعه و فناوری از آنها عقب هستیم. این کشورها ۲۰ سال پیش اقداماتی را در این زمینه انجام داده‌اند، ولی ما هنوز در حال تلاش برای برطرف کردن چالش‌ها و کمبودها هستیم. بنابراین در رقابت با کشورهای دیگر نتوانسته‌ایم اقتدار خود را به درستی نشان دهیم. این مسأله نیازمند توجه و اقدامات جدی از سوی مسئولان برای بهبود وضعیت و پیشرفت کشور است.

وی با اشاره به مهاجرت گسترده داروسازان از کشور، به مسئله فرار مغزها در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت:  ۳۵ هزار پزشک عمومی معلوم نیست به کدام کشور مهاجرت کردند لذا در مرحله اول باید دلایل دقیق مهاجرت آنها بررسی شود. اما در حوزه‌های تخصصی، آمار مهاجرت پزشکان بسیار بیشتر از آمار ارائه شده است. به نظر من مهاجرت متخصصان حوزه سلامت، نتیجه‌ عدم رسیدگی به مشکلات آنهاست و امیدواریم دکتر پزشکیان با اشراف کامل خود به حوزه بهداشت و درمان، به سرعت تصمیمات لازم را برای حل این مشکل اتخاذ کند.

 

منبع: شفقنا