|

جزئیات جدید از واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان دختر نخبه در کرمان

به سختی می‌توانم خود را راضی کنم مردی که مقابل دوربین‌ها قرار گرفته همان سرایدار مدرسه، آقای شورآبادی است؛ سر و صورتش را بسته و با ناراحتی می‌گوید: «پسرم از دستم رفت. دخترای مردم پر‌پر شدند آقای وزیر.» این لحن خاص با آن سر و کله باندپیچی شده همگی باهم شخصیتی می‌سازند که به آسانی فراموش نمی‌شود... .

جزئیات جدید از واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان دختر نخبه در کرمان

9 روز است که از حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان دختر مدرسه استعدادهای درخشان فرزانگان کرمان می‌گذرد؛ غروب پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه جاری، دانش‌آموزان از اردویی تفریحی در کلوت‌های شهداد به سمت کرمان در حال بازگشت بودند که ناگهان اتوبوس واژگون شد؛ چهار دانش‌آموز و دو نفر از جمله همسر سرایدار و پسر ۷ ساله‌اش جان خود را از دست دادند. ۳۵ دانش‌آموز هم مصدوم شدند. «اتوبوس ولوو بی‌۱۲ مدل ۱۳۸۲ فرسوده بدون صورت وضعیت» راهی اردویی شد که در راه بازگشت به دلیل نقص فنی ترمز برید و حادثه تلخی را رقم زد.

یکی از اقوام پریناز بحرینی‌پور، یکی از دانش‌آموزان جانباخته در مورد این حادثه به «اعتماد» می‌گوید: «اتوبوس فرسوده مدل بی‌۱۲ که برای دانش‌آموزان نخبه مدرسه فرزانگان کرایه کرده بودند، صورت وضعیت آن صوری تهیه شده بود. مسوولان مدرسه اتوبوس را به‌طور مستقیم از شرکت تعاونی اجاره نکرده بودند. این اتوبوس کارگران معدن را جابه‌جا می‌کرده و معدنچیان را از شهرستان زرند به سمت معدن می‌برده است. مدیر مدرسه به خاطر هزینه کمتر این اتوبوس را کرایه و دانش‌آموزان را با آن راهی اردو کرده است.» این فرد در ادامه می‌گوید: «تمام دانش‌آموزانی که داخل اتوبوس بوده‌اند ۱۸ سال داشته و دانش‌آموزان رشته ریاضی فیزیک بوده‌اند. مدرسه بدون رعایت آیین‌نامه اجرایی اردوهای دانش‌آموزی، این دانش‌آموزان را به اردوی یک روزه برده، اما موقع برگشت در سراشیبی اتوبوس ترمز بریده و چپ شده است. ما تقاضا داریم که مسببان این حادثه مجازات شوند تا دیگر هیچ کدام از مسوولان مدارس به ‌طور غیرقانونی اتوبوس کرایه نکنند.»

پس از این حادثه «تیمور حسینی»، رییس پلیس راهور فراجا اعلام کرده است: «تحقیقات اولیه بیانگر این است که این اتوبوس در مسیر برگشت از اردوی تفریحی شهداد به کرمان به‌علت نقص فنی در سیستم ترمز دچار حادثه و واژگونی شده است؛ موضوع فرسوده بودن اتوبوس توسط کارشناسان، بررسی، تایید و احراز شده؛ یعنی اتوبوس فوق در سن فرسودگی قرار داشته است و با اثبات فرسوده بودن و نقش آن در بروز حادثه، شرکت حمل ‌و‌ نقل مربوطه به ‌علت قصور به مراجع معرفی می‌شود تا برخورد قانونی در این باره صورت بگیرد. از طرفی این اتوبوس در تاریخ ۱۴ دی ماه سال جاری با مراجعه به مرکز معاینه فنی استان کرمان، تاییدیه معاینه فنی دریافت کرده است، اما باید بررسی شود ایراداتی که در سیستم ترمز اتوبوس مذکور بوده مربوط به قبل از دریافت تاییدیه معاینه فنی بوده است یا پس از آن! که در زمان حاضر این موضوع نیز توسط کارشناسان پلیس راهور در حال بررسی دقیق است. علاوه بر موارد اشاره‌ شده، شرکت تعاونی که این اتوبوس را برای ارایه خدمات و سرویس‌دهی به دانش‌آموزان اعزام کرده، صورت وضعیت مربوطه را که بیانگر سرویس‌دهی به دانش‌آموزان اعزامی به اردو بوده، صادر نکرده است و حتما قصور این شرکت تعاونی در کمیسیون‌های مربوطه این حادثه نیز مطرح می‌شود.»

این درحالی است که «سینا بنی‌اسد»، دادستان ماهان در استان کرمان در مورد احضار و بازداشت مقصران این حادثه گفته است: «راننده اتوبوس و مدیرعامل شرکت حمل و نقل از روز بعد از حادثه تاکنون بازداشت هستند و مدیر مدرسه نیز تحت نظارت قضایی است. مدیرکل آموزش و پرورش استان، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، مدیرکل راه و شهرسازی استان و رییس آموزش و پرورش ناحیه ۲ کرمان جهت ادای توضیحات به دادستانی احضار شده‌اند. دفتر شرکت حمل و نقل مذکور با دستور قضایی پلمب و کد فعالیت آن غیرفعال شده است. برای اردوی مدرسه باید با یک شرکت حمل و نقل معتبر قرارداد منعقد می‌شد، اما در این زمینه مسوولان مدرسه فرزانگان کرمان به صورت شخصی با رانندگان توافق کرده‌اند و شرکت حمل و نقل هم صورت‌ وضعیت را صرفا براساس اظهارات رانندگان تنظیم کرده است.»

همچنین مدیر مدرسه فرزانگان کرمان در دادستانی ماهان استعفای خود را از سمت مدیریت مدرسه به صورت کتبی اعلام کرده و استعفای او به اداره کل آموزش و پرورش استان ارجاع شده است.

منبع: روزنامه اعتماد