|

رودخانه خرم‌رود طغیان کرد

صبح شنبه، 16 فروردین، شهروندانی که از شمال خرم‌آباد وارد این شهر می‌شدند، با منظره‌ای غافل‌گیرکننده مواجه شدند: رودخانه خرم‌رود طغیان کرد.

رودخانه خرم‌رود طغیان کرد

پل جهادگران خرم‌آباد پس از بارش‌های شدید اخیر غرق در آب شد و تردد را متوقف کرد.

صبح شنبه، 16 فروردین، شهروندانی که از شمال خرم‌آباد وارد این شهر می‌شدند، با منظره‌ای غافل‌گیرکننده مواجه شدند: رودخانه خرم‌رود طغیان کرد.

پل جهادگران با طغیان خرم‌رود، دیگر پل نبود؛ بخشی از بستر رود شده بود. برای کسانی که از مسیر جاده الشتر یا کمربندی شمالی وارد خرم‌آباد می‌شوند، این پل تنها یک سازه بتنی نیست؛ بخشی از ارتباط روزمره است.

تصاویر به‌روشنی نشان می‌دهند که آب نه‌فقط از سطح پل خرم‌رود گذشته، بلکه در برخی نقاط، به حاشیه این پل کوبیده شده‌است.

پل جهادگران، در بستر خرم‌رود ساخته شده‌است؛ رودخانه‌ای که در مواقع آرام، همچون نواری سبز شهر را می‌دَرَد، اما در لحظه خشم، به جریانی مخرب بدل می‌شود.

طغیان اخیر، نه‌تنها باعث از کار افتادن پل جهادگران شده، بلکه پرسش‌هایی درباره تناسب طراحی پل‌ها با شرایط اقلیمی لرستان را نیز دوباره پیش کشیده‌است.

طبق آمار رسمی، میانگین بارش در لرستان تا ساعت 15:30 دقیقه روز گذشته 19.6 میلی‌متر اعلام و در ایستگاه نورآباد تا 32.4 میلی‌متر ثبت شده‌است. این اعداد برای اقلیمی کوهستانی با رودخانه‌های خروشان نگران‌کننده‌اند، اما فاجعه‌بار نیستند.

گزارش‌هایی که در روزهای پیش از ورود سامانه بارشی منتشر شد، هشدارهای واضحی درباره احتمال وقوع آب‌گرفتگی و طغیان رودخانه‌ها داشتند.

در اغلب موارد، سامانه‌های پیش‌بینی هواشناسی حتی زمان‌بندی تقریبی شروع بارش را هم اعلام کرده بودند. اما آنچه کمتر دیده شد، تدبیر و آمادگی برای مقابله با پیامدهای پیش‌بینی‌شده بود.

پیش‌بینی‌های رسمی نشان می‌دهد که بارش‌ها تا بامداد یکشنبه ادامه خواهند داشت و تمرکز فعالیت سامانه بارشی در مناطق شمالی، جنوب شرقی و مرکز لرستان خواهد بود.

در چنین وضعیتی، خرم‌آباد بار دیگر با یک سؤال آشنا روبه‌رو شده است: آیا زیرساخت‌های این شهر برای زندگی در اقلیم باران‌خیز آماده‌اند؟

منبع: تسنیم