کمیسیون اصل ۹۰ توقف مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی را بررسی میکند
زهرا قاسمی: عضو کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی به معضل کمبود پزشک متخصص در استان خوزستان واکنش نشان داد.

به گزارش گروه رسانهای شرق؛ محمد امیر، عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی ، درباره وضعیت کمبود پزشک در استان خوزستان اظهار داشت: در حوزه انتخابیه اهواز، باوی، کارون و حمیدیه و حتی در کل استان خوزستان، کمبود پزشک متخصص به وضوح احساس میشود. البته پزشک متخصص داریم، اما روند غلطی که در استان شکل گرفته باعث شده بسیاری از آنها به سمت بیمارستانهای خصوصی بروند و خدمات در این مراکز با هزینههای بسیار بالا ارائه شود. این موضوع باعث شده که بخش قابلتوجهی از مردم توان استفاده از این خدمات را نداشته باشند.
وی ادامه داد: متأسفانه حتی در مواردی مانند پرداختیها و نحوه برخورد با بیماران، شکاف جدی بین استانهایی مثل خوزستان و مراکز درمانی پایتخت وجود دارد. مردم ما برای درمان، ناچارند به تهران مراجعه کنند، چون نه تنها خدمات تخصصی در اهواز با کیفیت مطلوب ارائه نمیشود، بلکه هزینهها هم در تهران به مراتب منصفانهتر است.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس تأکید کرد: این وضعیت نگرانکننده است و باید ریشهیابی شود که چرا پرداختیها سلیقهای است و چرا بیماران در خوزستان از نظر خدمات تخصصی دچار کمبود هستند. خوزستان از نظر ظرفیت علمی چیزی کم ندارد، اما نیاز به سیاستگذاری و حمایت ویژه دارد تا متخصصان ترغیب شوند در این مناطق ماندگار شوند.
امیر در ادامه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت پزشکی اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه قرار بود طی چهار سال، ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی ۲۰ درصد افزایش یابد. این مصوبه با هدف جبران کمبود پزشک در مناطق محروم تصویب شد. اما حالا وزارت بهداشت اعلام کرده به دلیل عدم تخصیص بودجه، امسال این افزایش ظرفیت را اجرا نمیکند.
محمد امیر در پایان تأکید کرد: کمیسیون اصل نود حتماً به این موضوع ورود خواهد کرد. اگر وزارت بهداشت بهانهجویی کند و اجرای این مصوبه را متوقف سازد، کمیسیون اصل ۹۰ به عنوان ناظر اجرای قانون، در صورت توقف این مصوبه به موضوع ورود خواهد کرد. مردم در مناطق محروم نباید قربانی اهمال در تصمیمگیری شوند. ما موظفیم عدالت درمانی را در سراسر کشور اجرا کنیم و این کار بدون افزایش ظرفیت پزشکی امکانپذیر نیست.