|

اصلاحیه خبر فرمان ترامپ

یادداشت‌ها برخلاف دستورات اجرایی، تحت قوانین ملزم به انتشار در «فدرال رجیستر» نمی‌باشند.

اصلاحیه خبر فرمان ترامپ

به گزارش شرق ؛ خبرگزاری رویترز در اصلاحیه‌ای، به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد که سندی که ترامپ قرار است روز سه‌شنبه برای اعمال «فشار حداکثری» امضا کند، یک یادداشت ریاست‌جمهوری خواهد بود و «فرمان اجرایی» نیست

برخلاف دستورات اجرایی، یادداشت‌ها طبق قانون ملزم به انتشار در «فدرال رجیستر» نیستند، اما برای داشتن "قابلیت اعمال عمومی و اثر قانونی" باید منتشر شوند. «فدرال رجیستر» برای دستورات اجرایی و اعلامیه‌های ریاست‌جمهوری نسبت به یادداشت‌ها اولویت انتشار قائل است.

 یک مقام آمریکایی گفت، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه قصد دارد کمپین «فشار حداکثری» خود را بر ایران بازگرداند تا از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند و صادرات نفت این کشور را به صفر برساند -این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بارها هر گونه تلاشی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است.

این اقدام، سیاست سخت‌گیرانه ایالات متحده در قبال ایران را بازمی‌گرداند که ترامپ‌جمهوری خواه در طول دوره اول ریاست جمهوری خود اعمال کرد. 

ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود ادعا کرده بود که سیاست بایدن مبنی بر عدم اجرای دقیق تحریم‌های صادرات نفت، واشنگتن را تضعیف و تهران را تقویت کرده و به این کشور اجازه می‌دهد تا از طریق فروش نفت، برنامه هسته‌ای و نفوذ منطقه‌ای خود را گسترش دهد.

با گسترش راه‌های دور زدن تحریم‌ها، صادرات نفت خام ایران در سال 2024 به بالاترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده است.

بازگشت به رویکرد سخت‌گیرانه‌تر زمانی رخ داده که ترامپ برای مذاکره اعلام آمادگی کرده و روز سه‌شنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیدار خواهد کرد.

به گفته این مقام، ترامپ یک یادداشت ریاست جمهوری را امضا خواهد کرد که به وزیر خزانه‌داری آمریکا دستور می‌دهد تا «فشار اقتصادی حداکثری» را بر ایران اعمال کند، که شامل تحریم‌ها و مکانیسم های اجرایی بر کسانی می‌شود که تحریم‌های موجود را نقض می.کنند.

این مقام گفت، به عنوان بخشی از تلاش حداکثر فشار، دولت ترامپ کمپینی را «با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران» اجرا خواهد کرد.

بر اساس برآوردهای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، صادرات نفت تهران در سال 2023 بالغ بر 53 میلیارد دلار و سال قبل از آن 54 میلیارد دلار بود و بر اساس داده‌های اوپک، تولید کشور در سال 2024 در بالاترین سطح خود از سال 2018 قرار داشت.

قیمت نفت روز سه‌شنبه به دلیل اخبار مربوط به برنامه‌های ترامپ دچار نوسان بود.

این مقام گفت، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد با متحدان کلیدی خود برای فعال کردن بند اسنپ‌بک و بازگشت تحریم‌های بین‌المللی همکاری خواهد کرد.

بریتانیا، فرانسه و آلمان در ماه دسامبر به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کردند که آماده هستند - در صورت لزوم - برای جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای، با فعال کردن مکانیسم ماشه، تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را بازگردانند.

امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل، گفته است که استناد به این مکانیسم و بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران «غیرقانونی و غیرمولد» است.

 
منبع: اکوایران