|

سخنگوی قوه قضاییه:

آخرین وضعیت پرونده زمین ۱۰۰۰ میلیاردی حوزه علمیه ازگل/ کوروش کمپانی ۵۱۰۰ شاکی دارد

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده‌های کوروش کمپانی، زمین ۱۰۰۰ میلیاردی حوزه علمیه ازگل، کارخانه پلی اکریل اصفهان، سالار آقاخانی در پرونده فساد ارزی و چند پرونده قضایی دیگر توضیحاتی ارائه کرد.

آخرین وضعیت پرونده زمین ۱۰۰۰ میلیاردی حوزه علمیه ازگل/ کوروش کمپانی ۵۱۰۰ شاکی دارد

به گزارش شبکه شرق، سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی و اینکه این پرونده چند شاکی دارد»، گفت: «تعداد شکات این پرونده، قابل توجهی است؛ آخرین آماری که داریم، این است که ۵۱۰۰ نفر در این زمینه شکایت کردند.»

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز «سه‌شنبه، ۲۱ فروردین ۱۴۰۳»، ضمن تشکر از  حضور خوب و صمیمانه مدیران رسانه‌ها در جلسه با رئیس قوه قضاییه درباره برنامه قوه قضاییه در خصوص تحقق شعار سال، گفت: رهبری انقلاب از ما مسئولان انتظار عمل کردن به شعارها را دارند؛ لذا تلف کردن زمان پیرامون ابعاد تئوریک شعارها راه رسیدن به ابعاد آن را  دشوار می‌سازد. به میدان کشاندن ظرفیت‌های عظیم مردمی در میدان اقتصاد و تولید نیازمند مانع‌زدایی از حضور و مشارکت مردمی است لذا رفع موانع تولید برای مردم از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

او افزود: قوه قضاییه خود را از مخاطبان اصلی موضوع دانسته است و معتقدیم که همراهی قوا بر اجرای منویات رهبری شرط اصلی این راه است. در موضوع عفو مورد نظر رهبری اقدامات بسیار ارزشمندی صورت گرفته است.

ستایشی ادامه داد: اقداماتی را در هفته گذشته از ناحیه اسرائیل شاهد بودیم و خدوم‌ترین فرماندهان کشور را در قاعده‌مندترین محیط بین‌لمللی ترور کردند. پیگیری‌های حقوقی و قانونی با هدف رسواسازی باید همزمان در ابعاد بین‌المللی دنبال شود.

ستایشی درباره رفع مشکل آبگرفتگی خوزستان گفت: دو پرونده برای دو دستگاه ذی‌مدخل تشکیل دادیم و در شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای انقلاب اهواز مطرح رسیدگی است و هر دو پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است.

او در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده سالار آقاخانی در پرونده فساد ارزی گفت: سالار آقاخانی به اتهام مشارکت در قاچاق ارز و پرداخت رشوه به تحمل سه سال حبس تعزیری و ضبط اموال ناشی از جرم محکوم شده است. این پرونده در دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی و اجرای احکام است و در شرف عملیات اجرایی حکم صادره است.

ستایشی درباره طرح دعوا در مجامع بین‌المللی در خصوص حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق گفت: طرح دعوا در این زمینه بر عهده وزارت خارجه و دولت است. ظاهرا وزارت خارجه و وزیر و مقامات وزارتخانه مقدمات آنرا فراهم می‌کنند. قوه قضاییه در اجرای مقررات ماده ۲۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری از طریق دادستان کل مسئول پیگیری و نظارت طرح دعوای بین‌المللی توسط دولت است. روز یکشنبه معاونت امور بین‌الملل قوه قضاییه شرح مستوفی خدمت دادستان کل مرقوم کردند و به نقض آشکار قواعد بین‌المللی اشاره داشتند و تقاضای اعمال مقررات ماده ۲۹۰ قانون ایین دادرسی کیفری مصوب ۹۲ را از دادستان کل داشتند و خواهان دستور پیگیری و نظارت در تعقیب کیفری بودند. ان‌شاءالله با اهتمامی که دادستان کل دارند، این مورد با تلاش دولت کریمه به نتیجه موثر می‌رسد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های قوه قضاییه در زمینه حبس‌زدایی، کاهش جرایم و پیشگیری از وقوع جرم در سال جدید، گفت: در سال جدید در زمینه حبس زدایی طرح ویژه ملی استفاده هدفمند از نهادهای ارفاقی به منظور رفع مشکلات عمومی در دستور کار است. در این طرح مقرر شده است مشکلات خاص هر استان مشخص شود و پنج طرح خاص با مرحله بندی اجرایی تعریف و مسئول اجرای آن نیز دادستانی‌ها در سراسر کشور خواهند بود. در دو سال اخیر، در برنامه دادگستری‌ها شاهد استفاده از نهاد ارفاقی جایگزین حبس بوده است.

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی و اینکه این پرونده چند شاکی دارد، گفت: تعداد شکات این پرونده، قابل توجه است. آخرین آماری که داریم، این است که  ۵۱۰۰ نفر در این زمینه شکایت کردند. پرونده به صورت ویژه و خاص در حال رسیدگی است و دادستان تهران و سرپرست دادسرای ناحیه «۵» نظارت کامل دارند و بر این مهم ریاست قوه قضاییه تاکیدات موکد داشتند که از تمام ظرفیت قانونی بهره گرفته شود تا استرداد حقوق و وجوه شکات انجام شود. ضمن پیگیری‌هایی که انجام شده،  اقدامات خوبی در جهت شناسایی  وجوه  و اموال متهم و مرتبطین به عمل آمده و اموال توقیف شده و در آتی به اقتضای تصمیمات قضایی موجبات تادیه حقوق مالباختگان انجام می‌شود. تلاش می‌کنیم اموال و وجوهی که توقیف نشده، شناسایی شود.

سخنگوی دستگاه قضا درباره آخرین وضعیت پرونده کارخانه پلی اکریل اصفهان گفت: پرونده‌های متعددی له و علیه این شرکت مطرح شده است. این پرونده‌ها به دلیل اینکه دقیق مطابق موازین قانونی مورد رسیدگی واقع شود، از ناحیه مقامات قضایی استان تجمیع شده است. این پرونده‌ها به شعبه پنج بازپرسی دادسرای اصفهان ارجاع و در حال رسیدگی قضایی و در حال تحقیقات مقدماتی است. نظریه کارشناسی پرونده ابلاغ شده است. یک شخصیت حقوقی تقاضای نظریه تکمیلی کرده است. پرونده تحقیقات مقدماتی در آینده نزدیک به پایان می‌رسد. پس از صدور قرار نهایی به مرجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود. در این زمینه ستاد اقتصاد مقاومتی و همچنین اقدامات مجدانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران و دادگستری کل استان اصفهان، این کارخانه در حال بهره‌برداری و تولید محصولات است.

او درباره پرونده سرهنگ جوانمردی گفت: حکم صادره در شعبه هم عرض صادر شده اما حکم غیرقطعی است، چنانچه محکوم علیه اعتراض کرده و تقاضای فرجام خواهی کند، این موضوع به دیوان عالی ارسال می‌شود. درباره جنبه خصوصی این پرونده باید بگویم که در تمامی پرونده‌ها که واجد حیثیت خصوصی است، تمام اهتمام قوه قضاییه بر این استوار است که اقدام به تحقق صلح و سازش داشته باشیم. عده‌ای در این زمینه با تعابیری که دارند به عشق معصومین وارد می‌شوند و اقداماتی در جهت صلح و سازش انجام می‌دهند. ان‌شاءالله این پرونده در شمول آن باشد.

ستایشی در ادامه این نشست خداحافظی خود از سمت سخنگویی قوه قضاییه را اعلام کرد.

او با بیان اینکه حدود دو سال  در سمت سخنگویی قوه قضاییه در خدمت شما عزیزان بودم، گفت: این نشست آخرین نشست است که در خدمت شما بودم و قرار است عزیز دیگری که باسابقه است، عهده‌دار این مسئولیت خطیر باشند که ان‌شاءالله اطلاع‌رسانی خواهد شد. در این دو سال خدمت با برگزاری ۴۷ نشست حضور متعدد در جمع اصحاب رسانه را داشتم و بازدید از ایسنا یا رسانه‌های دیگر را داشتیم  و سعی داشتیم تا در دسترس رسانه‌ها باشم و موارد را به صورت صحیح و صادقانه و متقن به اطلاع افکار عمومی برسانم. امیدوارم کوتاهی‌ها و تقصیرهایی که مرتکب شدم و  نکته یا حرفی یا سخنی گفتم که نباید می‌گفتم را ببخشید.

ستایشی در پاسخ به سوال در رابطه با آخرین وضعیت تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی در قوه قضاییه در سال جدید، گفت: اینگونه موارد در صلاحیت و در شمول وظایف قوه مجریه است، منتظر اخذ مجوز برای تبدیل وضعیت نیروهای قوه قضائیه هستیم و اگر این مجوز از سوی دولت داده شود اقدامات قانونی بعدی آن را انجام خواهیم داد.

او با بیان اینکه باید از اقدامات در این زمینه از مجلس شورای اسلامی، نمایندگان و هیات رئیسه آن تقدیر کنیم که پیگیری‌های لازم را برای لوایح و طرح‌های قضایی داشتند، گفت: با توجه به اینکه این اقدامات هنوز نهایی و ابلاغ نشده است نمی‌توانیم در این زمینه اطلاع رسانی کنیم، اما اقدامات خوبی نیز دوستان در مجلس شورای اسلامی انجام دادند، تمامی نهادهای قوای حاکم و حاکمیت نظام نسبت به این افراد دغدغه‌مند هستند و  پس از ابلاغ و تصویب در این زمینه انجام وظیفه خواهیم کرد.

سخنگوی قوه قضاییه درباره روند نظارت قوه قضاییه بر فیلم‌ها و سریال‌هایی که محتوایی حقوقی و قضایی دارند، گفت: نظارت مطلق باید از سوی مراجع ذی‌مدخل صورت بگیرد. به طور مثال، وزارت ارشاد وظیفه‌ای درباره نظارت بر رسانه‌ها دارد که مقدمتا باید صورت گیرد. ساترا باید مقرراتی که برای نظارتش در نظر گرفتند را به نحو احسن پیگیری کند.

ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده زمین ۱۰۰۰ میلیاردی حوزه علمیه ازگل گفت: موسسه پیروان اندیشه‌های قائم برابر سند اقاله ثبت‌شده به شماره ۲۳۵۱۴ به تاریخ نهم فروردین ۱۴۰۳ دفتر اسناد رسمی ۱۴۶۷ تهران مورد خریداری شده را به حوزه علمیه امام خمینی (ره) اقاله کرده است. بقیه مطالب را حاج آقا صدیقی فرمودند.

او در پاسخ به  سوالی مبنی براینکه «آیا بعد از اتفاقات رخ‌داده در استان سیستان و بلوچستان تغییری در قوانین مربوط به استفاده از سلاح غیرمجاز ایجاد شده است و رویکرد دستگاه قضایی در این راستا چیست؟» گفت: از اتفاقات رخ داده که موجب شهادت فرزندان عزیز این کشور شد، بسیار متاسف هستیم و برای خانواده آنان طلب صبر داریم. به هرحال ضد انقلاب متمسک به استفاده از سلاح غیرمجاز شده است و باید روی این قضیه تدبیری اندیشیده شود.  لایحه استفاده از سلاح و مهمات قبلا در قوه قضاییه تهیه و پس از تصویب دولت به مجلس ارسال شده و هم اکنون در دستورکار مجلس است. از نمایندگان مجلس می‌خواهیم با درنظر گیری اولویت این موضوع در تسریع تصویب این مهم همکاری لازم را داشته باشند. مجلس نیز طرح دیگری در جهت تشدید مجازات قانون حمل سلاح و مهمات تهیه کرده که در نوبت صحن قرار دارد و اگر این لایحه تصویب شود، خلاهایی که فرا روی این موضوع است برطرف می‌شود و با افرادی که این سلاح‌ها را داشته و حمل می‌کنند، برخورد قانونی، قاطع و کافی صورت می‌گیرد.

سخنگوی قوه قضاییه درباره جزئیات درخواست عفو رئیس قوه قضاییه برای محکومان و موافقت رهبری به مناسبت عید فطر، گفت: رهبر انقلاب به مناسبت سال نو و ایام متبرک ماه رمضان همچنین فرارسیدن عید سعید فطر با درخواست ریاست قوه قضاییه نسبت به عفو و یا تخفیف مجازات در مورد بیش از دو هزار نفر از افراد مستحق عفو و بخشودگی و یا کاهش مجازات موافقت کردند. در حال حاضر، اقدامات اجرایی برای تحقق فرمان رهبری انجام می‌دهیم. از مجموع ۲ هزار و ۱۲۷ نفر مشمول عفو و تخفیف مجازات در این مرحله ۸۵۸ نفر مشمول عفو منتهی به آزادی و مختومه شدن پرونده شدند. همچنین هزارو ۲۶۹ نفر باقیمانده مشمول تخفیف مجازات شدند.

ستایشی اظهار کرد: نکته ویژه و حائز اهمیت این است که ۲۹ نفر از افرادی که در این دوره مشمول عفو شدند، مجازات قطعی آن‌ها اعدام بوده که با تخفیف، مجازات و کیفر آن‌ها به حبس تغییر پیدا کرده است. پنج نفر از افراد مشمول عفو نیز محکومان موضوع ماده ۲۰ هستند و شرایط اولیه عفو را نداشتند و رئیس قوه قضائیه عفو آن‌ها را درخواست کرده است؛ همچنین هزار و ۹۹۱ نفر نیز از محکومان دادگستری بودند که مورد عفو واقع شدند. دو نفر از افرادی که مشمول عفو شدند از محکومان سازمان قضایی نیروهای مسلح بودند و  ۱۰۰ نفر نیز از محکومانی بودند که به موجب آرای صادره از ناحیه شعب سازمان تعزیرات حکومتی محکومیت یافتند که آن‌ها نیز مشمول عفو شدند. ۱۵۶ نفر نیز از محکومان مشمول عفو زندانیان نسوان و پنج نفر نیز از اتباع بیگانه بودند. همچنین ۱۱ نفر محکومان امنیتی و پنج نفر نیز محکومان زیر ۱۸ سال بودند که از این عفو بهره‌مند شدند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره «سخنرانی رئیس قوه قضاییه با این محتوا که «امروز بعضی از مردم در فشار و تنگنا هستند و توقع دارند صلح فساد و تبعیض نباشند و از همه مسئول‌تر خود من هستم و اگر هر مقدار کوتاهی کردم و نتوانستم حق شما مردم را استیفا کنم و حق مظلومین را از ظالمین بگیرم» و  مقصود رئیس قوه قضاییه از ظالمین چه کسی یا چه کسانی هستند؟» گفت: همانطور که پیش‌تر نیز گفتم، رئیس قوه قضاییه این توجه و نگاه را دارند که اگر خدایی ناکرده کوتاهی صورت گرفته همچون پدر خانواده مراتب عذر خواهی خود را شجاعانه بیان کنند. این کار بسیار خوبی است. امیدواریم همه دست‌اندرکاران به این ویژگی اخلاقی زمانی که کوتاهی و تقصیری داشته‌اند، شجاعانه عذر خواهی کنند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود:  آنجا که ظلمی واقع شده و خدایی نکرده مردم ناراحت و خسارت دیده و ضرری به آن‌ها وارد شده وظیفه داریم به موجب قانون و شرع مقدس به موضوع رسیدگی کنیم و هر آنکه ظلم کرده را به ملت بزرگوار و تا زمانی که مقررات اجازه می‌دهد، بگوییم. به نظر می‌آید بیانات رئیس قوه قضائیه ناظر بر همین است که قبول داریم، علی‌رغم تلاش‌های مجاهدانه و پیگیری‌های زائد الوصف انجام شده در خانواده قوه قضاییه در راستای تحقق عدالت در همه ابعاد است، اما گاهی ممکن است کسی مرتکب ظلم شود و در برخورد بهینه نسبت به آن ظلم کوتاهی به وجود بیاید، اما همه تلاش این است که کسی از مسئولیت خود غافل نشود چراکه اجرای عدالت شایسته ملت عزیز و بزرگوار ایران اسلامی است که همواره حماسه می‌آفرینند. هر جایی که ایرادی وجود داشته باشد در جهت رفع ظلم و تبعیض ناروا منطبق با بند «۹» اصل سوم قانون اساسی اقدام می‌کنیم و مطمئن هستیم که همه مسئولان حاکمیت به این مهم توجه دارند و همگان وظیفه داریم در راستای تجلی عدالت تلاش کنیم.

منبع: ايسنا