|

محمد مرندی، مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده ایران در وین:

آمریکا صادق باشد، طی ۲ تا ۳ روز به توافق می‌رسیم

مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده ایران در وین گفت: آمریکا باید به ایران اطمینان دهد که بار دیگر تاریخ را تکرار نکند زیرا این کشور پیش از این توافق را نقض و پاره کرده بود.

آمریکا صادق باشد، طی ۲ تا ۳ روز به توافق می‌رسیم

محمد مرندی، مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین در گفت و گو با تلویزیون العربی با اشاره به پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا برای احیای برجام گفت که آمریکا باید به ایران اطمینان دهد که بار دیگر تاریخ را تکرار نکند زیرا این کشور پیش از این توافق را نقض و پاره کرده بود.

وی گفت که سیاست های ترامپ نباید تداوم داشته باشد و ما اجازه نخواهیم داد که اتفاقات گذشته بار دیگر رخ بدهد.

مرندی تاکید کرد: همه می دانند که تهران به توافق پایبند بود اما واشنگتن آن را نقض کرد.

مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده ایران گفت که اگر آمریکا صادق باشد طی دو الی سه روز می توانیم به توافق برسیم.

بر اساس این گزارش، وزارت امورخارجه ایران بامداد روز جمعه از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها خبر داد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان این مطلب تصریح کرد: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخ‌های ایران پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و پنج‌شنبه شب به هماهنگ‌کننده تحویل داده شد.

نشریه پولتیکو در ادامه گزارش داد که یک مقام ارشد دولت آمریکا با بیان اینکه واشنگتن در حال بررسی پاسخ تهران است، مدعی شده که نتیجه دل‌گرم کننده نیست.

به نوشته این نشریه آمریکایی، کنگره می‌تواند نقش مهمی در بازنگری هر نقشه راهی برای بازگرداندن توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایفا کند، توافقی که تحریم‌های آمریکا و سایر تحریم‌ها علیه ایران را در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور لغو کرد. قانونگذاران آمریکا ممکن است از طریق "قطعنامه عدم تایید" برای توقف احیای توافق هسته‌ای تلاش کنند اما این اقدام نیز ممکن است با یک فیلیباستر یا وتوی ریاست جمهوری مواجه شود.

پولتیکو افزود: بسیاری از اعضای حزب جمهوری‌خواه آمریکا به شدت با هر گونه توافق با ایران مخالفند و باتوجه به برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره در پاییز سال جاری ممکن است دموکرات‌ها بخواهند از بحث طولانی درباره ایران اجتناب کنند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ به این بهانه که توافق هسته‌ای بسیار ضعیف است، به‌طور یک‌جانبه از آن خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند. جمهوری اسلامی نیز در پاسخ بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را از سر گرفت و ظرفیت غنی‌سازی خود را افزایش داد.