منصور حقیقتپور، کنشگر سیاسی نزدیک به علی لاریجانی در گفتوگو با «شبکه شرق»:
جریان خالصسازی بقیه را یا جاسوس و فتنهگر میداند یا ساکت فتنه/ناطق نوری و سید حسن خمینی را جریان خالصسازی حذف کرد
تنها کسی که میتواند قائله جریان خالصسازی را جمع و زیر پازل مهندسی آنها بزند، لاریجانی است
منصور حقیقت پور عضو سابق فراکسیون رهروان ولایت و از چهرههای سیاسی نزدیکان به لاریجانی درباره خالصسازی و رویکرد علی لاریجانی به «شبکه شرق» گفت: «جریان خالصسازی، جریانی است که هم اکنون حاکم بر کشور است. اینها خودشان را ناب و خالص میبینند، محق و ولایی و انقلابی میدانند و باقی افراد را به حساب نمیآورند. از نظر این جریان بقیه یا جاسوس یا فتنهگر یا ساکت فتنه هستند و باقی اصطلاحاتی هستند که استفاده میکنند.»
تکذیبیه دفتر رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی درباره تصمیم انتخاباتی علی لاریجانی که خبرگزاری تسنیم منتشر کرد، اگرچه کوتاه بود اما امواج بلندی در فضای سیاسی ایجاد کرد و شیوه نگارش این تکذیبیه و استفاده از تعبیر «خالصسازی» واکنش برانگیز شد.
هر چند بلافاصله حسین انتظامی مراد از خالص سازی را تصفیههای سیاسی به سبک احزاب کمونیستی قلمداد کرد و محمد مهاجری از امکان مشارکت کم در انتخابات ۱۴۰۲ نوشت اما این اصطلاح و کل متن تکذیبیه همچنان محل بحث و تامل است به ویژه آن که از نیاز به چارهاندیشی برای شکلگیری یک رقابت تصنعی سخن گفتهاست.
منصور حقیقت پور عضو سابق فراکسیون رهروان ولایت و از چهرههای سیاسی نزدیکان به لاریجانی درباره خالصسازی و رویکرد علی لاریجانی به «شبکه شرق» گفت: «جریان خالصسازی، جریانی است که هم اکنون حاکم بر کشور است. اینها خودشان را ناب و خالص میبینند، محق و ولایی و انقلابی میدانند و باقی افراد را به حساب نمیآورند. از نظر این جریان بقیه یا جاسوس یا فتنهگر یا ساکت فتنه هستند و باقی اصطلاحاتی هستند که استفاده میکنند.»
او ادامه داد: «همین جریان خالصگرا با وجود این که در حال حاضر دو قوه را در اختیار دارد و در حال مدیریت کشور است، هر فرد و جریانی را که مانعی این رفتار خالص گرایانه باشد، جزو ناخالصها قرار میدهد. به همین دلیل رسانههایشان و همچنین فضای مجازی را به کار میگیرند تا آن فرد یا جریان مورد نظر را از میان بردارند.»
او از ناطق نوری و سید حسن خمینی به عنوان دو رقیب اصلی این جریان یاد کرد و توضیح داد: «به عنوان مثال با همین ابزار آقای ناطق نوری را حذف کردند یا به همانطور که میبینید به سید حسن خمینی در حرم امام خمینی اجازه صحبت کردن ندادند. همچنین با همین ابزار و اهرمها آقای لاریجانی و افراد دیگر را هم حذف میکنند. از نظر من این طرز برخورد میتواند خسارتهای زیادی را برای نظام در پی داشته باشد.»
حقیقت پور جمعیت این جریان را به اندازهی دو اتوبوس توصیف کرد و ادامه داد: «این جریان که من فکر میکنم تعدادشان به اندازهی دو اتوبوس هم نرسد یعنی افراد این جریان شاید به صد نفر هم نرسند، شخصیتهای مقابل خود اعم از سیاسی و روحانی و غیر روحانی را حذف میکنند و ناخالص میپندارند. در واقع اجازه عرض اندام در زمینههای اجرایی و سیاسی به افرادی غیر از خودشان نمیدهند.»
این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این که علی لاریجانی در حال حاضر مشغول انجام چه کاری است و آیا قصد ورود به انتخابات را دارد، گفت: «در حال حاضر آقای لاریجانی مشغول انجام دادن کار فکری، تدریس و مشاوره هستند. هم به رهبری مشورت میدهند و هم در دو مرکز مهم فرهنگی از جمله شورای انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت حضور فعال دارند. ما قرائن و شواهدی از این که آقای لاریجانی بخواهند در آینده بروز و ظهور و حضور سیاسی داشتهباشند را نمیبینیم.»
حقیقت پور در پاسخ به این پرسش که پیشبینی میکند چه جریانهای سیاسی در انتخابات شرکت داشتهباشند، گفت: «من امیدوارم بر مبنای آنچه که مقام معظم رهبری فرمودند سال پرشور رقابتی اتفاق بیفتد و این یعنی همه جریانها حضور داشتهباشند. امیدوارم شورای نگهبان فضا را تلطیف کند و اجازه بدهند نمایندگان جریان مختلف مشارکت داشتهباشند و موجبات اتفاقی را فراهم کنند که مقام رهبری به عنوان خواسته خودشان مطرح کردند.»
او همچنین ادامه داد: «متاسفانه خالصسازی در کشور اتفاق افتاده و در حال اتفاق افتادن است. شاهد هستیم که تعداد قابل توجهی از نمایندگان دوره قبل مجلس و کاندیداهای ریاست جمهوری تایید صلاحیت نشدند و این اتفاق در همین راستا بودهاست. حتی بسیاری از مدیرانی که با آمدن یک رییسجمهور جدید از گردانه کارهای اجرایی خارج شدند در همین راستا کنار گذاشتهشدند. من معتقد هستم که اصطلاح خالصسازی به درستی استفاده شده و میبینیم که استمرار هم دارد و مهندسان آن در تلاش هستند که این نگاه را توسعه بدهند.»
نماینده دور نهم مجلس در خصوص این که روند خالصسازی منجر به چه نتایجی خواهد شد، توضیح داد: « این روند باعث خسارت به کشور است. مگر میشود که شما نیروهای نخبه و خبره نظام را طرد کنید و از آن طرف زمام امور را در اختیار یاران ضعیفتر قرار بدهید؟ این روند جوابگو نیست و محتوم به شکست و خسارت است. بنابراین میبایست این ورق را برگرداند و ایرانیها که لایق استفاده از مدیران کارآمد و توانمند هستند از این ظرفیت در راستای توسعه کشور استفاده کنند.»
عضو سابق فراکسیون رهروان ولایت، جنجالهای شکل گرفته حول محور متن منتشر شده از سوی علی لاریجانی را قابل پیش بینی دانست و گفت: «تنها کسی که امروز می تواند قائله جریان خالصسازی را جمع کند و به زیر پازل مهندسی آنها بزند آقای لاریجانی است. البته به روشنی نمیدانیم که آقای لاریجانی بخواهند در انتخابات شرکت کنند یا نه ولی این جریان هم بیکار نمیماند و به مخالفت با کسی میپردازند که بتواند در این شرایط حضور پیدا کند و به زیر پازل مهندسی شدهشان بزند.»