|

۲۸ میلیون ایرانی زیر خط فقر یعنی فاجعه / قیمت مرغ به ۱۲۰ هزار تومان رسیده

​سعیدی، نماینده مجلس گفت: الان مرغ از سفره مردم پرواز کرده است. قیمت دیروز که در برخی از نقاط تهران دیدیدم ۱۲۰ هزار تومان بود در حالیکه دولت تعهد کرده بود با حذف ارز ترجیحی و مردمی سازی یارانه‌ها و تعیین قیمت نهاده‌های دامی با قیمت آزاد غیرممکن است مرغ بیشتر از ۶۰ هزار تومان برود، اما الان چه قیمتی دارد؟

۲۸ میلیون ایرانی زیر خط فقر یعنی فاجعه / قیمت مرغ به ۱۲۰ هزار تومان رسیده

به گزارش شبکه شرق، بحران‌های معیشتی از تریبون مجلس نیز به گوش می‌رسند. چند روز قبل بود که بحث گرانی مرغ در مجلس پا باز کرد اما کماکان خبری از بهبود اوضاع نیست. دولت رئیسی مدعی بود با حذف ارز 4200 تومانی تغییر چندانی در قیمت‌ها اتفاق نخواهد افتاد و تغییرات نسبی نیز با کالابرگ الکترونیک مدیریت خواهند شد، اتفاقی که هیچگاه در سطح عمومی رخ نداد.

معین‌الدین سعیدی، نماینده مجلس، درباره کاهش کیفیت معیشتی مردم و نقش دولت و مجلس در این زمینه  گفت: شما عنایت دارید که علی‌رغم تمام اقداماتی که انجام شده واقعا در حوزه‌های معیشتی روز به روز با چالش‌های بیشتر مواجه هستیم. من نمی خواهم دستاورد‌ها را زیرسوال ببرم اما وقتی 28 میلیون نفر زیر خط فقر قرار گرفته‌اند، این یعنی یک فاجعه رخ داده است. وقتی این اتفاق می‌افتد باید اولویت تمام دست اندرکاران کشور توجه به مسئله معیشت باشد. در حالیکه متاسفانه شما می‌بینید به تعبیر رئیس کمیسیون بهداشت، الان دیگر سفره مردم کوچک نشده بلکه کلا سفره جمع شده است. متاسفانه اقدامات مجلس و بخش‌های نظارتی آن نیز ره به جایی نبرده‌اند.

او افزود: بعد از حذف ارز ترجیحی مجلس اعلام کرد که دولت مکلف است سبد مورد نیاز خانوار‌ها را در بستر کالابرگ الکترونیک و با قیمت شهریور 1400 بدهد اما این اتفاق هرگز انجام نشد. مجلس واکنشی را که باید در مقابل دولت نشان دهد را نشان نداد. الان مرغ از سفره مردم پرواز کرده است. قیمت دیروز که در برخی از نقاط تهران دیدیدم 120 هزار تومان بود در حالیکه دولت تعهد کرده بود با حذف ارز ترجیحی و مردمی سازی یارانه ها و تعیین قیمت نهادههای دامی با قیمت آزاد غیرممکن است مرغ بیشتر از 60 هزار تومان برود اما الان چه قیمتی دارد؟ امروز عنوان شده که 15 استان قیمت نان را 40 درصد افزایش داده اند. در چنین شرایط گفتن از اجرا مصوبه ها برای مردم کافی نیست. در این راستا دولت و مجلس نمره قابل قبولی از مردم دریافت نکرده‌اند و باید در مقابل خداوند پاسخگو باشیم.

وی در ادامه درباره وضعیت معیشتی در استان‌های کم‌درآمد مانند سیستان و بلوچستان اشاره کرد: در سیستان و بلوچستان که ساختار‌های توسعه‌ای کمتر و چالش‌های معیشتی بیشتر هستند، شاهد هستیم که عمده مردم تحت پوشش نهاد های انقلابی مانند کمیته امداد قرار گرفته‌اند و ازآنجاییکه هیچ زیرساخت اشتغالی آنچنانی هم وجود ندارد مشخصا بیشترین اثر را در معیشت مردم گذاشته است. مشکلات مردم در تامین سوخت را هم شاهد هستیم و روز به روز مردم را بیشتر نگران کرده است. توجهی که در این دولت به ارتقاع سطح روابط با کشور های همسایه وجود داشته مقداری بازارچه های مرزی را گسترش داده اما مشخصا در استان سیستان و بلوچستان بیشترین چالش‌های معیشتی را شاهد هستیم. سرانه مصرف گوشت و مرغ در استان سیستان و بلوچستان به پایین تر حد خود و به تعبیری به کمتر از 3 کیلو رسیده است. من امیدوارم از آمارسازی ها پرهیز شود. گاها آمارهایی را عزیزان مطرح می کنند که احساس می کنم شاید در مورد کشور دیگری صحبت می کنند. روز به روز حال مردم در این زمینه ها بدتر می شود.

سعیدی درباره تاثیر تورم بر زندگی نمایندگان مجلس گفت: به هر حال نمایندگان نیز از مردم هستند و جدا از آن ها زندگی نمی‌کنند. اینکه چرا باز هم با تمام این وضعیت علی رغم اینکه مجلس عنوان انقلابی دارد و دولت نیز عنوان محرومین را دارد، روز به روز مشکلات معیشتی مردم بیشتر می شود جای سوال است. الان مردم از ما هیچ توجهیی را نمی پذیرند. مردم به صراحت می گویند شما اگر واقعا منتقد یک موضوع بودید چرا از اختیارات نظارتی خود استفاده نکردید.

 

منبع: انتخاب