|

دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

حتی با کسانی که به قصد عناد با اسلام حجاب را رعایت نمی‌کنند هم نباید با خشونت رفتار کرد/ اینکه در خیابان از زنان و دختران فیلم بگیریم اوضاع را بدتر می‌کند

آیت‌الله سیدحسین موسوی‌تبریزی گفت: حتی در مقابل کسانی که به هر شکلی در مقابل رعایت حجاب مقاومت می‌کنند و قصد عناد با اسلام دارند نیز نباید با خشونت رفتار کرد.

حتی با کسانی که به قصد عناد با اسلام حجاب را رعایت نمی‌کنند هم نباید با خشونت رفتار کرد/ اینکه در خیابان از زنان و دختران فیلم بگیریم اوضاع را بدتر می‌کند

به گزارش شبکه شرق، روزنامه آرمان ملی برای تحلیل و بررسی جوانب مختلف لایحه حجاب با آیت الله سید حسین موسوی تبریزی، دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت‌وگو کرده است.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید: 

اگر کسی به نام دین اقدامی انجام بدهد که خانواده‌ها و جوانان نسبت به دین دلزده شوند و از دین دوری کنند گناه بیشتری نسبت به کسی دارند که حجاب را رعایت نمی‌کند. 

 در جنبه عمومی حجاب اگر بی‌حجابی یا بدحجابی باعث ضرر و زیان به جامعه باشد باید در حد همان بی‌حجابی امر به معروف صورت بگیرد. در غیر این صورت ورود به حریم شخصی افراد برای موضوع حجاب جایز نیست.

 امر به معروف باید همراه با احترام و تکریم طرف مقابل صورت بگیرد. نباید به شکلی مطرح شود که طرف مقابل ناراحت شود و واکنش نشان دهد. در چنین شرایطی وضعیت بدتر می‌شود و کسی که حجاب مناسبی ندارد به رویکردی که در پیش گرفته ادامه می‌دهد.

امر به معروف همراه با تندی باعث شیوع بیشتر عناد نسبت به حجاب، اسلام و قوانین اسلامی می‌شود و ضرر و زیان آن به مراتب از سود آن بیشتر است. در جایی که ضرر و زیان آن برای اسلام و جامعه بیشتر باشد به صورت طبیعی امر به معروف و نهی از منکر صورت نمی‌گیرد. 

در مقابل کسانی که به هر شکلی در مقابل رعایت حجاب مقاومت می‌کنند و قصد عناد با اسلام دارند نیز نباید با خشونت رفتار کرد و بلکه باید در مرحله نخست با احترام و دعوت به آرامش رفتار کرد. حتی اگر قرار است کسی بازداشت شود و به زندان منتقل شود نباید احترام آن از بین برود و با وی رفتاری صورت بگیرد که توصیه اسلام و دین نیست.

بدون تردید رویکرد سلبی نسبت به حجاب و برخورد با کسانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند نه تنها نتیجه بخش نیست و بلکه باعث واگرایی بیشتر با این موضوع می‌شود و در سطح جامعه بازتاب مناسبی پیدا نمی‌کند.

واقعیت این است یا تاکنون روش‌های مقابله با بدحجابی را نمی‌دانستیم و یا اگر می‌دانستیم به خوبی از این روش‌ها استفاده نکرده‌ایم. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند روز به روز وضعیت بدتر می‌شود و برخی جوانان نسبت به موضوع حجاب واکنش‌های منفی نشان می‌دهند.

هنگامی که می‌دانیم استفاده از یک روش اشتباه است و نتیجه عکس به همراه می‌آورد نباید آن را انجام داد. امر به معروف در شرایطی جواب می‌دهد که بدانیم امر به معروفی که انجام می‌دهیم موثر واقع شود. هنگامی که موثر واقع نمی‌شود یا باید کیفیت امر به معروف را تغییر بدهیم و از راه‌های وارد شویم که فرهنگی، اقناعی و اخلاقی باشد و موثر واقع شود. 

اینکه در خیابان به دختران و زنان تذکر بدهیم و اگر گوش نکردند با آنها به خشونت رفتار کنیم و از آن فیلم گرفته شود به افزایش حجاب در جامعه منجر نخواهد شد که شرایط را بدتر می‌کند.

 

منبع: آرمان ملی