ایران نوشت:
چرا دستاوردهای دیپلماتیک به سخره گرفته می شود؟
روزنامه ایران با انتقاد از منتقدان دولت نوشت؛ جریانی که ماهها تیم دیپلماسی دولت رئیسی را به بهانههای مختلف به چالش میکشید این بار نه تنها از انعکاس خبر موفقیت سیاست منطقهای در قبال عربستان طفره میرود بلکه با دستی گشاده به تحریف ماجرا و برجستهسازی حواشی میپردازد.
به گزارش شبکه شرق، در این مطلب آمده است؛ از روزی که سیاست راهبردی جمهوری اسلامی به سمت و سوی کاهش تنش با اعراب حرکت کرد که نقطه اوج آن، آشتی با ریاض بود، در واکنش به این تحولات سازنده در اردوگاه مخالفان، بازی متفاوتی جریان پیدا کرده است. الگوی رفتاری آنها در این صحنه، بازی با حواشی است تا اذهان را از اصل اتفاقات مبارک در صحنه سیاست خارجی منحرف سازند.
گروه مخالفان، بهظاهر با مذاکره و سیاست صلح و دوستی همراهی دارند اما شماری از آنها رقابتجویی عاری از اخلاق و آداب را به صورت گام به گام به نمایش در میآورند. آنها بعد از هر مرحله ملاقات و دیدار دیپلماتیک یکی از تاکتیکهای تخریبی خویش را به کار میبندند و نسبت به رفتار دیپلماتها و موضعگیری حامیان آنها ایجاد بدبینی و دوگانگی میکنند.
به عنوان نمونه پس از دیدار مهم و تاریخی امیرعبداللهیان و «بن سلمان»، ولیعهد سعودی در «جده» که با استقبال گسترده افکارعمومی، مسئولان و فعالان رسانهای و سیاسی روبهرو شد، برخی کوشیدند بدون توجه به واقعیت تغییر رفتار طرف مقابل، با بازنشر موضعگیریهایی که سالها پیش در بحبوحه رابطه بحرانی تهران و ریاض از سوی شماری از مسئولان دیپلماتیک و جریانهای حامی دولت سیزدهم در نقد عملکرد رهبران سعودی مطرح شده بود، فضای مسالمتآمیز شکل گرفته را تحت تأثیر قرار دهند و با سخنان آغشته به طعنه و تشبیه، در هدف و غایت کار وزیر امور خارجه و کلاً دیپلماسی رئیسی در منطقه تشکیک ایجاد کنند.
جریانی که ماهها تیم دیپلماسی دولت رئیسی را به بهانههای مختلف به چالش میکشید این بار نه تنها از انعکاس خبر موفقیت سیاست منطقهای در قبال عربستان طفره میرود بلکه با دستی گشاده به تحریف ماجرا و برجستهسازی حواشی میپردازد.
بیتردید به سخره گرفتن و هیچ انگاشتن آنچه در حال روی دادن است تنها نمودی از کشاندن رقابتهای جناحی به میدان سیاست خارجی است؛ نقیصهای که برآمده از «بیگانگی با منافع ملی» است و در حالی که موضوع سیاست خارجی و گشایش پروندههای بحرانی در منطقه اینک قلب منافع ملی ایران به حساب میآید اما متأسفانه هنوز و همچنان پایبندی به منافع ملی، حلقه مفقوده برخی از فعالان سیاسی و رسانهای است.