کیومرث هاشمی: به عنوان وزیر ورزش به مجلس معرفی میشوم
سرپرست وزارت ورزش و جوانان گفت: قرار است به عنوان وزیر ورزش و جوانان به مجلس معرفی شوم و با هماهنگی رئیس جمهور این اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش شبکه شرق، کیومرث هاشمی روز جمعه در گفتوگویی تلویزیونی اظهار کرد: قرار است بنده به عنوان وزیر ورزش و جوانان به مجلس معرفی شوم و با هماهنگی رئیس جمهور این اتفاق خواهد افتاد. بعد از معرفی به امید خدا برنامههای خودمان را اعلام خواهیم کرد که قرار است چه کارهایی رخ دهد.
وی ادامه داد: خروجی عملکرد ما در ورزش باید بر این اساس باشد تا شادی، شور و نشاط اجتماعی و انسجام ملی را افزایش دهیم. همه ورزش قهرمانی نیست. یکی از رسالتهای اصلی ما در وزارت ورزش توسعه ورزش همگانی است و در این زمینه غفلت صورت گرفته است و مقصر فرد خاصی نیست. از هر سه دانش آموز یک دانش آموز ما دچار چاقی است و از هر ۴ دانش آموز یک دانش آموز دچار ناهنجاری وضعیتی است. این نشانگر این است که ما در همگانی کردن ورزش بیتوجه بودیم.
هاشمی عنوان کرد: وقتی ورزش همگانی گسترش یابد، از دل آن ورزش قهرمانی بیرون میآید و آموزش و پرورش وظیفه ورزش قهرمانی ندارد و وظیفه استعدادیابی را بر عهده دارد و اگر این موضوع درست انجام شود، این دغدغهها به وجود نمیآید. فدراسیونهای ما وظیفه استعدادیابی ندارند و این باشگاهها هستند که باید این کار را انجام دهند. این حلقه مفقودهای است. ۱۵ هزار هیئت ورزشی در سراسر کشور داریم و میتوانند با همکاری آموزش و پرورش کار استعدادیابی، پرورش و حمایت را انجام دهند. بهترینها در اختیار فدراسیون قرار میگیرد و باید روی این سرمایه تمرکز کنند.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان گفت: وزارت ورزش نقش حمایتی دارد و بودجه کم و مشکلات زیاد است. بایستی به آن سمت برویم. به جز آموزش و پرورش هم خیلی دستگاههای دیگر می توانند کمک کنند. دستگاه های مختلف در ورزش باید هماهنگ باشند. نظام ملی برای برگزاری مسابقات نداریم. من در سازمان تربیت بدنی سلامت وزارت آموزش و پرورش بودم و این سازمان ۳۰ هزار معلم متخصص ورزش دارد و می توانند مسابقات را برگزار کنند و فدراسیون هم برآن نظارت کند.
وی عنوان کرد: شورای عالی ورزش تشکیل نشده و به دنبال این هستیم حداقل سالی یک بار برگزار شود. در این کار تعیین سیاست های توسعه ورزش و تربیت بدنی براساس امایش سرزمین است اهمیت زیادی دارد که نکته مهمی است و قرار نیست در یک شهر کوچکی ۵۵ رشته را داشته باشیم. ۱۵ هزار هیئت داریم و نتوانستیم به آنها کمک کنیم. یک فدراسیون در کل کشور هیئتها را دارد اما هیئت یک شهرستان کوچک با شهرستان دیگر که سه مدال آور دارد باید تفاوت داشته باشد. این موضوع کار ما را در توزیع بودجه و منابع راحت می کند. امیدوارم این مصوبات را داشته باشیم و براساس آن کار کنیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: در قانون اهداف وزارت ورزش ۳۱ حکم دیده شده و ۸ حکم مربوط به ورزش همگانی است و وظیفه داریم به آن توجه کنیم. ۸ حکم مربوط به ورزش قهرمانی است و دو حکم متعلق به ورزش زنان و دو حکم مربوط به ورزش تربیتی است که با وزارت ورزش ارتباط دارد و ۴ حکم مربوط به زیرساخت های ورزش است. تمام بخشهای مختلف ورزش دیده شده و بعد از معرفی که به مجلس صورت میگیرد، بیشتر تشریح میکنیم. در برنامه های خود اعلام میکنیم که در هر حوزه چه برنامهای داریم. همه برنامه ورزش در قهرمانی نیست.
وی ادامه داد: از ورزش قهرمانی تا همگانی باید هر چیزی سر جای خودش باشد. خیلی از مسائل به دستگاه دولت بازنمیگردد. وقتی میگوییم در توسعه زیرساخت زنان مشکل داریم این در اختیار ماست. باید دغدغهها را برطرف کنیم.
سرپرست وزارت ورزش و جونان خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای ما به سمت میزبانی گرفتن است. مخصوصا میزبانی رویدادهایی که حرف برای گفتن داریم. ارومیه مهد والیبال است. از زمانی که مسابقات والیبال در آنجا شروع شده، شادی ایجاد شده و خودم هم در فینال حضور پیدا میکنم. داورزنی رییس فدراسیون والیبال عنوان کرد که استان مشکلات مالی دارد و وقتی میزبانی میگیرد، استان باید مشکلات مالی را برطرف کند. من ۵ میلیارد تومان به والیبال برای برگزاری مسابقات کمک کردم. این مسائل باید گفته شود. شاید در چند رشته به دلیل مسائل فرهنگی نتوانیم میزبانی بگیریم. نباید میزبانی گرفتن در حد حرف باشد و باید حمایت هم باشد.
وی درباره بودجه کشتی اظهار داشت: سیاستی داریم به نام عدالت محوری و وقتی این موضوع را میگوییم، به این معنا نیست که مساوی بودجه تقسیم شود بلکه بودجه بر اساس سیاست و شایسته محوری تقسیم شود. نگاه ما این است تا در ورزش قهرمانی مدال را بخریم. مثلا اگر فردی مدال المپیک آورد، انقدر ریال مدال طلای او میارزد و آن را به فدراسیونش بدهیم.
هاشمی تاکید کرد: در حوزه قهرمانی عدالت نباید براساس مدالآوری تعین شود. برای بحث ورزش قهرمانی در رویدادهای بینالمللی مدال را میخریم. اگر فردی مدال المپیک آورد چندین میلیارد تومان هزینه طلای آن فرد است. وقتی میدانم ۶۱ درصد مال المپیک ما متعلق به کشتی است، بنابراین باید در توزیع منابع در ورزش قهرمانی باید به کشتی توجه کنیم. یک زمانی رئیس کمیته ملی المپیک بودم و علیرضا دبیر نایب رئیس کمیته بود و در آن زمان بیشترین اعتبار فدراسیونها را برای کشتی دادم و حتی نقدهایی هم میشد. دبیر چند روز پیش به من گفت که الان متوجه شدم آن زمان چه نگاهی به کشتی داشتید و باید هم اینگونه باشد و عدالت این است تا به کشتی بیشتر توجه شود.
سرپرست وزارت ورزش یادآور شد: دبیر زحمات زیادی در این مدت کشیده و یکشنبه مراسم افتتاح پروژههای کشتی انجام میشود. قبل از کسب این مسئولیت آنجا را دیدم. حق کشتی است تا چنین تشکیلاتی داشته باشد و تکواندو و وزنهبرداری هم به همین شکل است. سه رشته مدالآوری المپیکی داشتیم، کشتی، وزنهبرداری و تکواندو و حالا تیراندازی و کاراته یک دوره در المپیک وارد شدند و ۲۰۱۲ لندن نیز مدال احسان حدادی داشتیم. باید به این رشتهها توجه کنیم و سرآمد آن کشتی است.
وی ادامه داد: در بازیهای آسیایی وقتی میبینیم که ۱۸ دوره گذشته و ۲۵ درصد کل مدالها را کشتی گرفته، پیام آن این است که باید به کشتی توجه شود. کشتی همواره ۶ طلا در بازیها به دست آورده است. بازیهای المپیک و آسیایی عملکرد دولتهاست اما در مسابقات جهانی عملکرد فدراسیون کشتی است. وقتی کشتی در المپیک شرکت میکند میگویند عملکر جمهوری اسلامی است. کشتی زحمت کشیده و از این زوایه طبیعی است به این رشته بیشتر توجه کنیم.
هاشمی در مورد بازسازی ورزشگاه آزادی گفت: بازسازی ورزشگاه آزادی شروع شده و طبقه اول تقریبا رو به اتمام است اما این به این معنی نیست که کار تمام شده چرا که همه بخشهای آن به هم مربوط است. پیشبینی می کنیم تا پایان آذرماه تمام تعمیرات برطرف شود. البته ما مشکل مالی داریم که بخشهایی از آن برطرف شده. از نهاد ریاست جمهوری بازدید کردند و حدود ۱۰۰ میلیارد بودجه نیاز داریم اما همه اینها نباید باعث شود تا مردم نگران میزبانیها باشند.
وی ادامه داد: ما ۹ بازی داریم که از این ۹ بازی، ۶ بازی در آزادی برگزار میشود. ما در آزادی در گزارشی که دیدم، مشکلی نداریم و کار مقاوم سازی در روز موعود تحویل داده میشود اما دغدغهای که وجود دارد، کمک داور ویدئویی است. آخرین هماهنگیب که فدراسیون با کنفدراسیون فوتبال آسیا داشته، AFC قرار است این سیستم را بیاورد و دوربینها را مستقر کنند. مهدی تاج این موضوع را پیگیری کرده تا بررسیهای فنی صورت بگیرد. لذا این مشکل هم برطرف شده است.
سرپرست وزارت ورزش گفت: چندین سال است که مردم موضوع VAR را مطرح میکنند و دوست دارند ما این سیستم را داشته باشیم. ما مکاتباتی داشتیم و دولت محبت کرد. ما درخواست دادیم که از محل اعتبارات ارزی بانک مرکزی به فدراسیون کمک شود. این مکاتبات توسط محمد مخبر معاون اول رییس جمهور انجام شد و ۲.۷ میلیون یورو درخواست شده و این موضوع به بانک مرکزی رفته و رییس فدراسیون در بانک مرکزی جلسه گذاشته است تا ما به این سیستم مجهز شویم. کمک داور ویدئویی تجهیزاتی دارد که از جاهای مختلف میآید. از تاج میخواهم صحبتهای من را تکمیل کند.
هاشمی در مورد خصوصیسازی تیمهای فوتبال بیان کرد: وقتی صحبت از این موضوع میشود، باید الزامات آن را هم داشته باشیم و اگر این الزامات نباشد، نتیجه نخواهیم گرفت. باید یک راه میانبر برویم. وظیفه وزارت ورزش تیمداری نیست اما این دو باشگاه سرمایه اجتماعی ما هستند و حق دارند. تماشاگر حق دارد از من مسوول سوال کند و من هم وظیفه دارم جواب بدهم. این دو باشگاه اگر هوادار نداشته باشند، چیزی ندارند اما این سرمایه مردمی به آنها ارزش داده است. ما نباید تیمداری کنیم. یک موضوع غلطی بوده که بر روی دوش وزارت ورزش بوده است.
وی افزود: از طرفی هم ما شرایط سرمایهگذاری کامل را نداریم. خیلی از این موضوع استقبال نشد. بزرگترین مشکل این تیمها وضعیت حکمرانی آنهاست یعنی اینکه این دو باشگاه باید روی پای خود بایستند. از طرفی نباید دولتی باشند و از طرفی دیگر نمیتوان خصوصیسازی انجام داد. باید یک راه میانبر برویم. ما دنبال این هستیم از ظرفیتهای خصوصی که دولت دارد، استفاده کنیم. حق پخش تلویزیونی ۶ درصد درآمد باشگاه است اما این امکان وجود ندارد. تا زمانی که شرایط خصوصیسازی به معنای واقعی وجود نداشته باشد، ما باید نگرانیهای مردم را در خصوص این تیمها برطرف کنیم.