پیگیری پرونده جواد روحی در گفتوگو با مجید کاوه، وکیل او؛
حکم جواد روحی نقض شد؛ اما...
اگرچه در اوایل خردادماه امسال خبر رسید که حکم سه بار اعدام جواد روحی، از بازداشتشدگان اعتراضات سال گذشته، نقض شده است، اما مجید کاوه، وکیل او، در گفتوگو با «شرق» از بلاتکلیفی این زندانی و بیتوجهی به رأی دیوان خبر میدهد.
شرق - اگرچه در اوایل خردادماه امسال خبر رسید که حکم سه بار اعدام جواد روحی، از بازداشتشدگان اعتراضات سال گذشته، نقض شده است، اما مجید کاوه، وکیل او، در گفتوگو با «شرق» از بلاتکلیفی این زندانی و بیتوجهی به رأی دیوان خبر میدهد. «شرق» پیشتر در چند گزارش وضعیت جواد روحی را پیگیری کرده بود؛ یکی از زندانیهای اعتراضات در مازندران که خیلی زود خبر رسید به سه بار اعدام محکوم شده است. در اعتراضات سال گذشته و بعد از مرگ مهسا امینی، شهرهای مازندران یکی از کانونهای اعتراضات گسترده بود. ازجمله در میانه اعتراضات خبر رسید که در مازندران برای چند معترض حکم اعدام صادر شده است که یکی از آنها جواد روحی با سه حکم اعدام بود. احکامی که مجید کاوه، وکیل جواد روحی، پیشتر در گفتوگو با «شرق» اعلام کرده بود که بدون پشتوانه درخور توجهی از ادله اثباتی صادر شدهاند و همین استدلال هم بعدها در فرجامخواهی پایهای برای نقض رأی سه بار اعدام شد. حالا مجید کاوه در گفتوگو با «شرق» از جدیدترین وضعیت پرونده جواد روحی میگوید و اینکه با گذشت بیش از دو ماه از نقض حکم اعدام، وضعیت جواد روحی چگونه است.
احکام صادرشده برای جواد روحی چه بود؟
جواد روحی جوانی آملی بود که در حوالی ماجرای مرگ مهسا امینی برای پیگیری مسئلهای شخصی به نوشهر، محل زندگی نامزدش، رفته بود که حضورش در این شهر با اعتراضات گسترده به مرگ مهسا امینی همراه شد. او شب ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در نوشهر بازداشت شد و بعدها نامش با اتهاماتی مانند سوزاندن قرآن و آتشزدن اموال عمومی گره خورد. پرونده جواد روحی در شعبه یک دادگاه انقلاب ساری بررسی و متهم به سه بار اعدام محکوم شد. روایت دقیق احکام صادرشده شعبه یک دادگاه ساری به روایت وکیل جواد روحی شامل هشت مورد محکومیت، سه اعدام و هفت سال و نیم زندان به شرح زیر است:
«یک. یک بار اعدام به اتهام افساد فىالارض و محاربه از طریق ارتکاب جرم علیه امنیت داخلى موضوع ماده ٢٨٦ قانون مجازات اسلامى».
«دو. یک بار اعدام به اتهام احراق و تخریب اموال و آتشزدن اماکن عمومى مانند شهردارى، فرماندارى، بانک، مقر و خودروی انتظامى به منظور اخلال در نظم و امنیت جامعه و مقابله با حکومت اسلامى موضوع تبصره ١ ماده ٦٨٧ قانون مجازات اسلامى».
«سه. اعدام دیگر به اتهام ارتداد و مهدورالدمبودن به اتهام توهین به مقدسات به واسطه هتک حرمت به قرآن کریم از طریق آتشزدن موضوع ماده ٥١٣ قانون مجازات اسلامى».
«چهار. تحمل دو سال حبس تعزیرى به اتهام اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهمزدن امنیت کشور موضوع ماده ٥١٢ قانون مجازات اسلامى».
«پنج. تحمل شش ماه حبس تعزیرى به اتهام فعالیت تبلیغى علیه نظام موضوع ماده ٥٠٠ قانون مجازات اسلامى».
«شش. تحمل چهار سال حبس تعزیرى به اتهام اجتماع و تبانى براى ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلى کشور موضوع ماده ٦١٠ قانون مجازات اسلامى».
«تحمل یک سال حبس تعزیرى به اتهام اهانت به رهبرى موضوع ماده ٥١٤ قانون مجازات اسلامى».
این احکام در واپسین روزهاى دیماه سال گذشته در شعبه نهم دیوان عالى کشور فرجامخواهی شد.
متن کامل گزارش در مورد حکم جواد روحی را اینجا بخوانید.