|

محتوای دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری در نیویورک چه بود؟

یک دیپلمات مصری خبر داد که دیدار وزرای خارجه مصر و ایران برای «ارزیابی روند ارزیابی روند طی‌شده برای ازسرگیری روابط دو کشور و تأکید بر اهتمام دوجانبه به این موضوع برگزار شد.

محتوای دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری در نیویورک چه بود؟

به گزارش شبکه شرق، یک دیپلمات مصری به پایگاه خبری «العربی‌الجدید» خبر داد که دیدار وزرای خارجه مصر و ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برای «ارزیابی روند ازسرگیری روابط دو کشور و تأکید طرفین بر اهتمام به این موضوع» برگزار شده است.

روز چهارشنبه وزارت خارجه مصر اعلام کرد که در دیدار «سامح شکری» وزیر خارجه مصر با همتای ایرانی‌اش «حسین امیرعبداللهیان» «روابط دوجانبه و شناسایی عوامل مؤثر بر آن به منظور تلاش برای توسعه این روابط در راستای منافع دو ملت بر اساس اصل احترام متقابل و حسن همجواری و همکاری و خودداری از دخالت در امور داخلی» بررسی شد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه مصر، امیرعبداللهیان در این دیدار بر امیدواری کشور به گسترش روابط با مصر و بازگشت آن به حالت طبیعی تأکید کرد و این دیدار را گامی مهم در مسیر ازسرگیری روابط دانست.

شکری نیز در این دیدار تأکید کرد که درهم‌پیچیدگی بحران‌های منطقه تأثیر شدیدی بر ثبات و اوضاع معیشتی ملت‌های منطقه داشته و این همکاری همه کشورهای منطقه را لازم می‌آورد.

براساس بیانیه وزارت خارجه ایران نیز در این دیدار، دو طرف به تفصیل درباره مسائل مورد علاقه دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی مصر گفتگوی مثبت و ثمربخشی داشتند.

وزرای خارجه ایران و مصر تاکید کردند که با توجه به سوابق تمدنی و تاریخی و اشتراکات فرهنگی دو کشور و در راستای منافع مشترک، لازم است مسیر و گامهای رسیدن به آن از طریق تداوم گفتگو میان مقامات دو کشور هموار شود.

یک مقام آگاه مصری که نخواسته نامش فاش شود تأکید کرد که این دیدار برای ارزیابی روند طی‌شده برای ازسرگیری روابط دو کشور و تأکید  بر اهتمام دوجانبه به ازسرگیری روابط برگزار شد.

این مقام افزود که با وجود این، واقعیت‌ها نشان می‌دهد که هنوز مسائلی در میان است که عادی‌سازی کامل روابط ایران و مصر را دشوار می‌کند.

در این راستا، «ایمن سلامه» عضو شورای روابط خارجی مصر، تأکید کرد که عادی‌سازی روابط مصر و ایران به علت وجود چالش‌ها و موانعی به هیچ وجه آسان نیست و افزود که مهم‌ترین این موانع اختلافات جدی دو کشور در عرصه سیاسی و امنیتی است.

وی گفت که مصر و ایران دو رویکرد متفاوت به مسائل سیاسی و امنیتی منطقه مانند مسئله فلسطین و نیز سوریه و یمن و عراق دارند.

به گفته سلامه، هردوی این کشورها بر سر نفوذ منطقه‌ای با یکدیگر رقابت دارند و این رقابت گاه به حد نزاع می‌رسد.

این مقام مصری افزود که نگرانی‌های اسرائیل از روابط مصر و ایران نیز بر این پرونده تأثیر خود را دارد.

به گفته سلامه، با وجود همه این تغییرات اخیر در سطح منطقه‌ای از جمله ازسرگیری روابط ایران و عربستان فضای مثبتی برای ازسرگیری روابط ایران و مصر در پی داشته است.

«عبدالله الاشعل»، معاون وزیر خارجه اسبق مصر، نیز در این باره گفت که یک قاعده اصلی بر همه تصمیمات مصر در عرصه سیاست خارجی حاکم است و تا زمانی که روابط ایران با امریکا و اسرائیل پرتنش باشد، روابط ایران و مصر برقرار نخواهد شد.

 

منبع: ایلنا